Replici timide din Argeş după declaraţiile președintelui CJ Prahova în problema regionalizării

# C-tin. Nicolescu, preşedinte C.J. Argeş: ”Fiecare vorbește cum îl duce mintea!”. # Marius Postelnicescu, liderul grupului PNL din CJ Argeş: ”Dacă ar fi dorit să folosească un asemenea limbaj trivial, cum spun unii, ar fi trebuit s-o facă în public, nu ca la meci”. Într-un interviu acordat unui ziar din Ploieşti pe tema disputei pentru câștigarea supremației în viitoarea regiune administrativ-teritorială Sud Muntenia, care ar urma să includă şi Prahova şi Argeşul, preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, l-a jignit pe primarul Piteștiului, declarând că „dacă fiecare dintre noi şi-ar da seama de rolul şi locul unei regiuni istorice în formarea poporului român, această capitală nu poate fi decât la Bucureşti sau la Ploieşti. (...). Dar Bucureştiul va primi statutul de capitală europeană, nu se poate ca instituţiile regionale să funcţioneze acolo. Logic este să funcţioneze la Ploieşti, la distanţă mică de principalul aeroport al ţării, situat pe DN1, pe autostradă, într-o zonă care cuprinde majoritatea formelor de relief. Și nu putem glumi tot timpul cu orgoliile, râgâielile şi fanteziile bolnăvicioase ale unor primari mărunţi de prin Piteşti, Târgovişte, Slobozia sau din alte părţi!”
Săptămâna trecută au venit şi primele reacţii din Argeş la respectivele declaraţii. Cea mai “cuminte” a fost tocmai declaraţia lui Tudor Pendiuc. „Preşedintele CJ Prahova este un tip extrem de vulcanic, însă mie nu îmi stă în caracter să folosesc același limbaj. E stilul lui! Este un tip care exagerează de foarte multe ori, dar extrem de documentat în domeniul istoriei, un patriot! Dar asta e una, iar declarația lui e cu totul altceva! Ce-ar mai fi să comentez năzbâtiile unora și ale altora?”, a răspuns Tudor Pendiuc Pendiuc , săptămâna trecută.
Colegii din USL Argeş i-au venit primarului în ajutor. “Să nu uităm că domnul Cosma e de-al locului, e de-al regretatului, venerabilului şi admirabilului Caragiale, altfel nu pot să-mi explic exprimarea”, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute Dănuţ Bulf, prim-vicepreşedinte al PC Argeş.
Şi Marius Postelnicescu, liderul grupului PNL din CJ Argeş, a  dezaprobat atitudinea Preşedintelui CJ Prahova. “Dacă ar fi dorit să folosească un asemenea limbaj trivial, cum spun unii, ar fi trebuit s-o facă în public, în Adunarea Generală a Municipiilor, în Adunarea  Generală a Comunelor, nu ca la meci. Dânsul a spus-o în comunitatea lui, probabil într-o conferinţă de presă locală, fără să-l privească în ochi pe primarul Tudor Pendiuc sau alt reprezentant de vârf al judeţului Argeş“, a declarat Marius Postelnicescu criticând posibila includere a Prahovei alături de Argeş într-o posibilă regiune administrativ-teritorială, argumentând că cele două județe nu au mare lucru în comun. În opinia liberalului, mai potrivit ar fi ca regionalizarea să fie făcută pe criterii geografice și istorice. O astfel de regiune ar include, pe lângă Argeș, județele Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Giurgiu și Teleorman.
Ceva mai acidă dintre toate, deşi nu tocmai vehementă, a fost reacţia preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu: „Fiecare vorbește cum îl duce mintea! Există un proverb: cățeii dintâi turbează!”.
Vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a afirmat, la rândul său, referindu-se la declaraţiile lui Cosma: “Este părerea domnului preşedinte, doar că această regionalizare este un proces foarte complex şi foarte important pentru România. Eu nu cred că se va face de pe o zi pe alta. De fapt, premierul a şi explicat în aceste zile că regionalizarea se va face după aprobarea Constituţiei, când acest termen va fi  publicat. Cred că s-a greşit de la început cu această acţiune de identificare a capitalelor fără să ştim concret şi foarte clar care sunt obiectivele, direcţiile de dezvoltare şi implicare a regiunilor. Noi trebuie să avem în vedere dezvoltarea regională a zonei şi implicarea judeţului într-o regiune. Eu cred că niciodată Argesul şi Piteştiul nu vor putea intra în competiţie cu Ploieştiul, pentru că ne despart foarte multe.” C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea