Autorităţile locale constată, mafia pieţelor merge mai departe

# Cine nu-şi face treaba, Salpitflor sau Primăria Piteşti? # Marin Dragomir, preşedintele APC Argeş:  “Să veniţi să vă văitaţi aici n-are niciun rost!”. După ce, într-o precedentă şedinţă, membrii Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice au refuzat să discute cu şefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor şi au cerut  prezenţa la discuţii a primarului sau a unui dintre viceprimarii Piteştiului, săptămâna trecută, vicele Eugen Zidaru s-a prezentat la şedinţă cu un bilanţ al problemelor întâmpinate de Salpitflor în pieţe. Numai că preşedintele Autorităţii Pentru Protecţia Consumatorilor Argeş  şi alţi câţiva membri s-au arătat deranjaţi de faptul că autorităţile locale se rezumă la a constata probleme vechi de când lumea,  iar măsurile sau efectele acestora întârzie să apară.
Amânată din cauza  faptului că şefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor n-a putut să dea explicaţii în problema  mafiei pieţelor,  întâlnirea cu reprezentanţii societăţii comerciale a fost  reluată de Instituţia Prefectului  în ultima  şedinţă a Comitetului Consultativ Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, iar la întâlnire a fost prezent, aşa cum se solicitase anterior, şi viceprimarul Eugen Zidaru. Edilul a făcut o expunere a neregulilor constatate în urma controalelor efectuate în pieţe, de la mafia ţigărilor de contrabandă, la specula cu… brânză.
“Tot timpul or să fie probleme, mai ales în ceea ce priveşte traficul acesta necontrolat. Ei s-au adaptat şi vin acolo cu două, trei, cinci pachete, nu mai vin cu baxurile de ţigări…. L-a prins poliţia şi îi să amendă, pentru că, la câteva pachete, e vorba despre contravenţie. Când are o anumită cantitate, atunci e infracţiune şi abia atunci se poate  întocmi dosar penal şi, eventual, se pot aplica prevederile legale în ceea ce priveşte infracţiunea şi condamnarea”, a  exemplificat vicele Zidaru,   explicând că, în astfel de situaţii, organele de control  nu pot face mai mult!
Edilul  a continuat cu un exemplu similar în  sectorul  alimentar,  rezultatul “filajului” organelor de control: „De la corpul de control mi-au spus că e o doamnă din Dâmboviţa care strânge brânza din toată comuna... O ia mai ieftin din toată comuna şi ciupeşte câţiva lei la fiecare kg. Are un apartament închiriat în blocul de la Secona şi ţine cantitatea de brânză acolo. Coboară cu 3 kg de brânză, le vinde, urcă iar.... Când vede controlul, urcă repede pe scări, se închide acolo, iese în balcon şi aşteaptă să plece poliţia!”
Numai că membrii comitetului nu s-au mulţumit cu asemene exemple  hilare şi s-au arătat mai interesaţi de explicaţii - de ce  respectivele probleme, vechi de ani buni,  sunt doar constatate, nu şi rezolvate - şi au cerut şefului Sectorului Pieţe din cadrul Salpitflor, Eduard Ungureanu, şi viceprimarului Eugen Zidaru să clarifice cine se face vinovat de faptul că neregulile din pieţe, deşi cunoscute, sunt tolerate şi persistă.
“Noi aşteptam să veniţi cu acel contract, să vedem ce clauze sunt, ce obligaţii aveţi dumnevoastră şi cât vă îndepliniţi din aceste obligaţii. Să veniţi aici şi să vă văitaţi mai rău decât noi n-are nici un rost! Există un  corp de control şi nu cred că Primăria trebuie să stea neapărat tot timpul în pieţe.  Dumneavostră trebuie să vă faceţi treaba!  Probabil asta scrie în contract…Nu ştim, bănuim!  Dacă nu asta scrie în contract, însemnă că Primăria e de vină, că nu a ştiut să încheie un contract. “ spune Marin Dragomir, preşedintele APC Argeş, care a cerut ca în următoare şedinţă să fie analizat contractul dintre Municipalitate şi Salpitrflor, societate în care Consiliul Local Piteşti este acţionar majoritar.

Micropiaţa din spatele Teatrului Al Davila, un eşec

Viceprimarul Eugen Zidaru are  o explicaţie pentru faptul că micii producători se ambiţionează să stea cu marfa pe caldarâm, în timp ce  mesele de la etajele Pieţei Ceair si cele din micropiaţa alăturată stau goale:  producătorii  refuză spaţiile puse la dispoziţie de Salpitflor şi preferă aleea care leagă Calea Bucureşti de Piaţa Ceair, în ciuda controalelor soldate cu amenzi, pentru că, acolo, vânzarea merge mult mai bine.  Ba, mai mult, spune viceprimarul, nici spaţiul  special amenajat în spatele Teatrului Alexandru  Davila n-a avut succesul scontat:
“I-am lăsat să se organizeze ei, împreună cu Direcţia Agricolă, le-am pus la dispoziţie căsuţele acelea, au venit de câteva ori şi nu le-a mai convenit, că nu e vad , că nu vine lumea, că nu e vânzare…  Le-am pus la dispoziţie spaţiul gratis pentru ca, ulterior , să le luăm o chirie, pentru că avem  şi noi consum de energie electrică, cheltuieli cu personalul care trebuie să se ocupe de curăţenie, cu grupurile sanitare etc Nu le-a convenit!”
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea