Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş: ”Este ruşinos că n-avem apă în 170 de şcoli!”

Cu două săptămâni  înainte de începerea noului an şcolar, 170 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş n-au racordare la apă curentă, iar 77 dintre unităţile de învăţământ din mediul rural n-au nici canalizare şi nici fosă septică. Pentru că nu au îndeplinit punctajul cerut de DSP pe linia asigurării condiţiilor igienico-sanitare, 82  din cele 563 de unităţi de învăţământ pe care le numără judeţul n-au primit de la DSP Argeş autorizaţie  sanitară.
”Este ruşinos că n-avem apă în 170 de şcoli!” a concluzionat  preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, în faţa primarilor prezenţi, joi, la Colegiul Prefectural, acuzându-i pe cei vizaţi de neimplicare şi proastă gospodărire a şcolilor.
“În 90% dintre cazuri  n-aveţi  cum să motivaţi de ce n-aţi făcut  lucrările necesare până acum. Singura explicaţie e că n-aţi avut interes.  Mai aveţi încă  timp  să faceţi ceva. V-aş ruga să asiguraţi condiiţii optime pentru copii!“, a adăugat Nicolescu.

Igienizarea, pe ultima sută de metri

Stadiul realizării igienizării unităţilor de învăţământ la sfârşitul lunii august era de 93,5% în mediul urban şi de  80% în mediul rural.  În ceea ce priveşte combustibilul pentru asigurarea căldurii în şcoli şi grădiniţe, acesta a fost procurat în proporţie de 80%.

Reţeaua şcolară a judeţului a fost reconfigurată

Pentru anul şcolar 2013-2014, în reţeaua de învăţământ a judeţului au survenit câteva modificări. Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” Piteşti s-a comasat cu Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Piteşti. Grădiniţa cu Program Prelungit „Armonia” s-a transformat din unitate cu personalitate juridică în structura Colegiului Naţional „Alexandru Odobescu” Piteşti. De asemenea, a fost înfiinţat  Liceul Tehnologic Topoloveni  care funcţionează cu două clase a IX-a, iar Clubul Copiilor Topoloveni  a devenit unitate cu personalitate juridică.
“Argeşul va avea în anul şcolar 2013-2014, 202 unităţi cu personalitate juridică: 42 de  unităţi de învăţământ liceal, 12 unităţi de învăţământ gimnazial, 22 de unităţi de învăţământ preşcolar şi 13 unităţi conexe: 13 (6 cluburi, 4 şcoli speciale, 1 grădiniţă specială, 1 şcoală de artă, CJRAE), cu menţiunea că unităţile cu personalitate juridică au arondate 374 structuri (190 unităţi de învăţământ nivel preşcolar, 120 unităţi de învăţământ nivel primar,  62  de unităţi de învăţământ nivel gimnazial şi două cluburi )”, explică Florin Gardin, inspector general ISJ Argeş.

Cinci  grădiniţe incluse în P.R.E.T.

În Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T -. un proiect naţional cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei  care are ca printre obiective îmbunătăţirea calităţii infrastructurii sistemului de învăţământ) au fost  incluse Grădiniţa cu program normal Berevoieşti (în curs de execuţie, cu termen de finalizare 15.09.2013) şi alte  patru unităţi de învăţământ în care licitaţia  a fost finalizată şi care urmează să primească ordin de începere a lucrărilor în funcţie de alocaţiile bugetare repartizate proiectului: Grădiniţa cu program normal Miceşti, comuna Miceşti; Grădiniţa cu program normal Merişani, comuna Merişani; Grădiniţa cu program normal Tutana, comuna Băiculeşti şi Grădiniţa cu program normal Râca, comuna Râca.

4772 de copii înscrişi în clasa pregătitoare

La sfârşitul lunii august, numărul copiilor înscrişi (în cursul celor două etape) în clasa pregătitoare a ajuns la  4772,  alte 69 de cereri fiind depuse în  etapa de ajustări. Pentru micuţii care intră în clasa pregătitoare  au fost formate (în cele 8 centre la nivelul judeţului) 199 de cadre didactice.

Material realizat deCristina Stancu

PLANUL DE ŞCOLARIZARE PROPUS ÎN ARGEŞ PENTRU ANUL ŞCOLAR 2013-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea