Flori Grigoraș: „Mă simt femeie, cu toate calităţile şi defectele mele!”

Flori Grigoraș este femeia care aduce banii europeni în Argeș și nu numai. Alături de o echipă foarte frumoasă, face ca lucrurile să pară și frumoase și de calitate, chiar dacă sunt aduse pe pământ românesc. Împreună pun la cale evenimente culturale de anvergură sau de natură adminitrativă. Ridicată din cenușa unei relații eșuate, Flori Grigoraș a plecat să înfrunte lumea singură, de mână cu doi copii mici, și a dus zilnic bătălii cu mentalități învechite sau răutăți gratuite. Este frumoasă și recidivează cu succes în această stare. Vine din Brăila, de loc, dar de ceva ani a devenit argeșeancă cu acte în regulă. Se bate ca să aducă bani europeni în Argeș, chiar dacă acest lucru i-a pus sănătatea în pericol din cauza epuizării fizice și psihice. Cum a reușit să rămână în picioare până la finalul bătăliilor duse până acum, în condiițiile date, ne-a explicat în interviul ce urmează „femeia” Flori Grigoraș.

# Cine este Flori Grigoraș și de unde vine?
- Liderul unei echipe de manageri care gestionează accesarea de fonduri pentru investiţii publice şi private. Născută în Brăila, şcolită în Bucureşti, stabilită în Piteşti şi cu proiecte în toată ţară.
# Cum arată femeia Flori Grigoraș și cât de des se manifestă ea ca atare?
- Sensibilă, perseverenţă şi sinceră.
# Ce vise și speranțe a lăsat femeia Flori Grigoraș în urmă, în momentul în care a decis să ia viața pe cont propriu? Ești mulțumită de decizia ta? De ce?
- Viaţă pe cont propriu mi-am asumat-o încă de la 19 ani, plecând de lângă părinţi, terminând o facultate şi întemeindu-mi o familie. Trăiesc prin cei doi copii minunaţi, iar pioneratul profesional mi l-am desăvârşit la Consiliul Judeţean Argeş, unde, timp de 13 ani, am dobândit cunoştinţe care, în timp, s-au transformat într-o carieră de succes. Fac ceea ce îmi place, este un vis devenit realitate. Rezultatele mă împlinesc, mai ales că ele reprezintă rodul unei echipe care s-a consolidat în timp, alături de care am râs, am plâns, am construit.
# Când au încetat româncele să se respecte ca subiect și să se comporte mai mult ca obiect (marfă de schimb contra avantaje sexuale, materiale etc)?
- România traversează, după 1989, o perioadă de tranziţie atât economică, cât şi politică, aspecte ce influenţează şi emanciparea femeii românce. Transformările sociale au inlocuit femeia care, până nu demult, reprezenta bunul unui bărbat (soţ, tată), cu femeia modernă. Ce înseamnă pentru mine femeia modernă? Atitudine, senzualitate,  independenţă şi putere. Puterea, însă, reprezintă rodul rezultatelor prin forţe proprii, nicidecum în schimbul unor avantaje, oricare ar fi acestea.
# Există femeia perfectă? Cum arată ea și de ce e de dorit un ideal care plictisește?
- Nu există femeia perfectă, cum nu există nici bărbat perfect.
# La ce anume n-ai renunța niciodată ca să păstrezi un bărbat lângă tine?
- Un partener nu se poate păstra prin trucuri, calităţi sau defecte. Durabilitatea unei relaţii se bazează pe comunicare.
# Când crezi că o româncă se va considera egală cu un bărbat și cum ar trebui să se comporte ea ca să demonstreze acest lucru?
- Niciodată nu am complexe de inferioritate în compania unui bărbat, deoarece viaţa mea nu este o competiţie, ci un duel cu mine însămi.
# Cum ai defini ipocrizia, la români și cum se manifestă ea (atât pentru femei, cât și pentru bărbați, din orice punct de vedere) ?
- Ipocrizia există oriunde în lume, îmbracă diferite forme şi poate distruge vise şi idealuri.
# Există ceva pe lumea asta care te-ar face să renunți la ce faci acum și ce anume, dar mai ales, în ce condiții?
- Nu ştiu ce provocări îmi poate oferi ziua de mâine, însă rodul muncii de astăzi nu m-ar face să renunţ la ceea ce am clădit în ultimii ani.
# Îți place să fii femeie? De ce? Dacă nu, de ce nu ți-ar plăcea?
- Mă simt femeie, cu toate calităţile  şi defectele mele! Niciodată nu m-am gândit ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi fost bărbat.
Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea