Democrat-liberalii argeșeni, nemulțumiți de gafele guvernanților

# Cătălin Teodorescu: ”USL doreşte ca, prin amenzi, să acopere găurile de la bugetul de stat. Se reiau alegerile interne la Ștefănești, Mioveni și Costești și în alte localități.” Conferința de presă a PDL Argeș de săptămâna trecută i-a adus, alături de președintele Cătălin Teodorescu, pe Vasile Sabie, președinte PDL Curtea de Argeș, și pe Alin Mircea, președinte interimar TDL Argeș.

Vasile Sabie: ”La Curtea de Argeș proiectele de infrastructură au părți gândite catastrofal”

Proaspătul președinte al PDL din Cetate a ridicat problema proastei organizări la proiectul ”Marea Asfaltare”: ”Sunt străzi în care trotuarele au fost proiectate la 1,80 metri lățime, iar partea carosabilă a rămas insuficient de lată. În alte zone, trotuarele au fost atât de mult înălțate încât oamenii au probleme cu accesul în propriile curți...” Vasile Sabie a mai explicat că problema nu este creată de firmele care execută lucrarea (Comesad și RMR), acestea fiind, dealtfel, cam cele mai bune care puteau fi găsite, ci datorită unei proiectări defectuoase. În primărie s-a creat un sistem bazat pe rudenii și pile care duc la o proastă gestionare a problemelor urbei.

Alin Mircea: „În momentul de față, sub guvernarea USL șomajul în rândul tinerilor a ajuns la o cotă de 23%.”

În perioada 3-6 octombrie se va desfășura la București Evenimentul Tinerilor Populari Europeni – Job Session Summer, unde filiala de tineret a Partidului Democrat Liberal își va lansa noua strategie de combatere a șomerilor în rândul tinerilor. Aceasta va avea ca scop ajutorarea tinerilor pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă, astfel reducând semnificabil rata șomajului.
Alin Mircea, președinte interimar al TDL Argeș: „Vrem să lansăm o strategie de combatere a șomerilor în rândul tinerilor pentru a-i ajuta să își găsească, mult mai ușor, un loc de muncă. În momentul de față, sub guvernarea USL șomajul în rândul tinerilor a ajuns la o cotă de 23%.”

Cătălin Teodorescu: USL doreşte ca, prin amenzi, să acopere găurile de la bugetul de stat.

„În ce priveşte noul Cod Rutier propus de USL, atât în calitate de preşedinte la PDL Argeş, cât şi ca deputat, resping total această propunere a USL de majorare incredibil de mare a amenzilor şi a contravenţiilor. Nu este posibil ca, într-o ţară în care venitul mediu este de câteva sute de euro, să venim cu amenzi mai mari decât în alte ţări! Motivul principal pentru majoritatea amenzilor nu este decît u-nul: nu de a-i disciplina pe participanţii la trafic, ci USL doreşte ca prin amenzi să acopere găurile de la bugetul de stat. Se ştie că, în primele 8 luni, încasările au scăzut cu peste 1 miliard de euro. Incompetenţa ANAF se doreşte a fi acoperită prin amenzi, ce reprezintă alte taxe. Avem informaţii cum că se pune problema ca agenţii de poiţie să aibă un plan de amenzi. Guvernul ar trebui să vină cu scăderea accizelor la carburanţi, să vină în sprijinul şoferilor şi nu să omoare din nou românii cu amenzi greu de suportat. Ce dorim să facem din cetăţeni? Oameni care, din venituri mici, să contribuie la ve-niturile statului, dar să nu venim în sprijinul lor? Eu resping această iniţiativă, care se pare că a creat probleme şi în USL. Dacă va ajunge în Parlament, eu voi vota împotriva acestui Cod Rutier. Dacă tot do-rim să scădem mortalitatea, ar trebui ca unele contravenţii să fie transformate în infracţiuni, de exemplu pentru cei care conduc excesiv, cu peste 70 de km la oră faţă de limita impusă, sau pentru cei care au consumat alcool la volan sau substanţe halucinogene. Mă gîndesc serios să vin cu amendamente, aceste propuneri, dacă intră în Parlament“, a explicat deputatul Cătălin Teodorescu.
Începând de săptămâna aceasta, sunt reluate procesele electorale interne, care vor duce la stabilirea unor conduceri de organizații locale: Mioveni, Costești, Ștefănești. Se pare că primarii rătăcitori ai PDL încep ușor, ușor, să se întoarcă la partidul care i-a inventat, văzând că alte formațiuni politice de opoziție nu prea există, iar cele de la guvernare nu prea îi primesc... S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea