Unde sunt Mișcările de altădată?!...

Cu două săptămâni în urmă – dar ce departe pare deja – pământul s-a mișcat de două ori, la fel, zic eu, însă cu totul diferit, zic unii. Prima dată s-a mișcat într-un mod oarecum… popular și, încă o dată, după numai vreo două zile, când oamenii încă mai inspectau crăpăturile de pe pereții electorali, s-a mișcat, (ne)semnificativ, cu epicentrul în zona Argeș și Muscel. Nebunie, isterie și chiar groază: cele două mișcări telurice au reușit să pună pe gânduri proprietarii caselor opoziției, case și așa cam amărâte și slăbite la temelie de ieșirea de la guvernare. Buluc spre seismologi să întrebe ce se petrece, care e diferența dintre prima și a doua mișcare, care e mai adâncă, care (scuze pentru ce tocmai ați citit, dar se potrivește situației) e mai serioasă, care poate produce daune mai mari sau mai mici. După un timp, au apărut specialiștii, martori pe viu ai nașterii ambelor mișcări: Băicea, Duminitrache și Miau. Proprietarii caselor opoziției au mai început să răsufle, să se liniștească. Cei trei au avut efectul unui ceai de tei călduț, care nu se știe dacă face foarte bine, însă rău nicicum. Lucrurile s-au luminat și mai bine, aproape buștean, când s-a mai risipit puțin aburul: apăruse Ruxandra. Fata a declarat, senină, că își dorește ca mișcarea ei, prima la catalog, să fie atât de sus cât a fost ea în sport. Oamenii au pufnit, din necăjeala lor, în râs. Că ea, Ruxandra, a fost pe un loc atât de departe în clasamentul eitipi că nici nu se vedea... În fine, totul a fost uitat când a apărut și Andrei, belicos, care a promis că îi va bate pe toți mustăcioșii care contează din județ. Atunci oamenii au început să râdă de-a binelea, mai ales că războinicul avea încă fața plină de vânătăile confruntărilor trecute.

Și asta a fost cam tot, electoratul a plecat fiecare pe la casa lui, iar după nunta celebrei barbie cu omul care aduce ploaia la protv nimeni nu și-a mai adus aminte de mișcările care au zguduit județul, zona Argeș Muscel și chiar porțiuni vaste de țară, zic unii.

Această chestie scrisă la mișto este, poate, un pamflet, așa încât este posibil ca orice asemănare cu persoane reale să fie adevărată. Où sont les neiges d’antan?... Unde sunt Mișcările de altădată?…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea