Un nou eșec la licitațiile UPIT

# Nimeni nu vrea  să închirieze Academica şi cantina UPIT. Universitatea din Piteşti ar fi trebuit să reia, săptămâna trecută, licitaţia pentru închirierea spaţiului de la Academica, dar pentru că nimeni n-a cumpărat caietul de sarcini, procedura n-a mai avut loc. Nici pentru cantina din strada Gheorghe Doja lucrurile n-au stat mai bine. După o tentativă eşuată, în iulie, anul curent, de închiriere a clădirii Academica Intim Do,  UPIT a demarat procedurile de organizare a unei noi licitaţii pentru cel mai scump şi neproductiv spaţiu al universităţii. Noua licitaţie ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, însă niciun investitor n-a venit să ceară caietul de sarcini.  Eşecul n-a fost însă o surpriză pentru UPIT.
Chiria încă foarte mare, (aproximativ  29.000 de lei lunar pentru întregul spaţiu, în iulie, dar diminuată cu 1000 de euro/an pentru licitaţia din această toamnă), plus depunerea unei garanţii de bună execuţie, la care s-au adăugat mai multe condiţii restrictive, printre care şi cea referitoare la interzicerea comercializării băuturilor alcoolice,  sunt motivele care  încă îi ţin departe pe investitori.
Până una-alta, conducerii UPIT nu-i rămâne decât să se uite la  o clădire pe care fostul rector a dat un milion de euro şi care, pe deasupra, mai produce şi pagube instituţiei, prin cheltuielile cu  paza şi întreţinerea. Mai mult nu poate face. Singurul care poate schimba condiţiile de închiriere a spaţiului ce aparţine UPIT este Ministerul Învăţământului.

Eşec şi la  cantina din strada Gheorghe Doja

Spre deosebire de Academica, unde de doi ani nimeni nu s-a mai încumetat să închirieze spaţiul, cantina din Doja a fost funcţională până în august, numai că investitorul a renunţat din cauza chiriei mari şi a celorlalte condiţii. Interdicţia de a comercializa băuturi alcoolice şi celelalte restricţii au făcut din cantina UPIT un spaţiu la fel de neatractiv ca şi cel de la Academica. Deşi, în acest caz, chiria stabilită a fost ceva mai mică mică: 4400 lei/lună, nimeni nu s-a înscris în cele din urmă la licitaţia de săptămâna trecută.
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea