Ziua naţională sărbătorită cu fast la Mioveni

# Sute de mioveneni au luat parte la manifestările organizate de autorităţile locale. Şi anul acesta, autorităţile locale din Mioveni au dat dovadă de mult patriotism prin programul încărcat de manifestări pe care l-au organizat, program ce a fost chiar mult mai amplu decât în alte oraşe mai mari.
Manifestările au început la ora 8.30, cu o defilare din zona M-urilor până la Primăria oraşului Mioveni,  la care au participat  reprezentanţi MapN de la Unitatea Militară de Chimie,  reprezentanţi ISU Argeş – Subunitatea Mioveni, reprezentanţi ai Jandarmeriei Argeş şi ai Penitenciarului Colibaşi. Alături de blocul militar au mai defilat şi cercetaşii de la Clubul ,,Dacia Felix” Mioveni. După această defilare, urmărită cu emoţie şi patriotism, a urmat ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Eroilor de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor (centru civic) la care au participat, pe lângă reprezentanţii administraţiei locale,  şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene.  Elevii şcolilor ,,George Topârceanu” şi ,,Iulia Zamfirescu”  au ţinut să aducă şi ei un omagiu eroilor noştri printr-un moment artistic ce a constat în fredonarea de cântece patriotice. Cum nu există o altă zi mai prielnică decât ziua de 1 Decembrie pentru a le aduce recunoştinţă persoanelor în vârstă pentru contribuţia lor la dezvoltarea comunităţii locale, la Centrul Cultural Mioveni, primarul oraşului, Ion Georgescu, a premiat cuplurile care împlinesc 50 ani de căsătorie. 
După premierea cuplurilor longevive, tot la Centrul Cultural Mioveni a urmat lansarea cărţii ,,Omagiu eroilor şi veteranilor de război din Mioveni – campania 1941 – 1945” scrisă de Col. Dr. Florea Petrişor, Dr. Ungureanu George, Dr. Leontin Stoica şi Dr. Boţoghină Iulia, volum ce a fost editat sub egida oraşului Mioveni şi a Centrului Cultural.
Mai târziu, manifestările s-au mutat în fiecare cartier din Mioveni, fiind depuse coroane la toate munumentele eroilor din oraş.
Tot în această zi, Gheorghe Nicolescu şi Simona Bucura Oprescu, deputat de Mioveni, au ales să-şi lanseze noul volum,, Generalul Berthelot şi românii. Rapoarte transmise la Paris”, eveniment ce a avut loc la Primăria Mioveni.
La ora 18:00 a început un alt moment important din cadrul manifestărilor de la Mioveni şi anume retragerea cu torţe din zona M-uri până la Primărie, la care au participat reprezentanţii Unităţii Militare de Chimie şi Fanfara Centrului Cultural Mioveni. Manifestările s-au încheiat cu un spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia susţinut de Filarmonica Piteşti, soprana Daniela Vlădescu şi tenorul Răzvan Săraru.   Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea