Cântăreața Mihaela Costache și-a pus octavele în cap și bate la porțile afirmării, cu pumnul

Aflată în ceața anonimatului de ceva timp, interpreta de muzică populară Mihaela Costache s-a trezit într-o dimineață bătând la ușile propriei case, întrucât o dăduse talentul afară. Așa că, ce să facă ea, o femeie singură și cu atâta valoare? Păi, s-o pună undeva sau la dispoziția cuiva. Interpreta și-a căutat noi „victime”. Așa că, a pus ochii pe Casa de Cultură Bascov, ba chiar și pe primărie. Din câte se știe, cântăreața este, profesional vorbind, un om chiar demn de laudă. Ceea ce o strică, spun mai vechii ei colaboratori, ar fi chiar trăsăturile de caracter.  Prin urmare, atât primarul Gheorghe Stancu, cât și directorul instituției de cultură, Lorena Toma, au fost asaltați cu telefoane din partea solistei, mai bine de o săptămână, și de câteva ori pe zi. Dorința acesteia este, nici mai mult și nici mai puțin decât să fie angajată, cu forța, fie în calitate de solist al ansamblului, fie de economist, întrucât, spune aceasta, ar avea experiență serioasă în ambele domenii.  Angajările, atât pentru ansamblul din Bascov, cât și pentru taraf, s-au făcut în urma unui concurs, anunțat public, la care solista nu s-a prezentat. Întrucât schema de personal nu permite decât angajarea unui anumit număr de artiști, unii dintre ei lucrează cu carte de muncă, iar alții pe contract de colaborare.  Artista a solicitat să fie prezentă la una dintre repetițiile tarafului din Bascov, lucru care i s-a permis. Ocazie cu care, povestesc membrii ansamblului, artista li s-a adresat, unora, în termeni nu tocmai...artistici. De unde și supărarea și obida solistei pe care a pus-o, fără punct și fără virgulă, într-o epistolă adresată edilului Stancu prin care îi cere acestuia s-o angajeze, să-i repare onoarea în fața ansamblului și să concedieze pe unul dintre membrii tarafului, întrucât consideră că este un personaj reclacitrant.

Ce spun prezumtivii “angajatori”…

Primarul Gheorghe Stancu ne-a declarat, referitor la acest aspect: „Doamnei i s-a spus că organigrama nu permite să mai angajăm încă un om, mai ales că formula este completă, atât la anamblu, cât și la taraf. A fost un concurs, la care doamna nu s-a prezentat. Prin urmare, nu avem ce să facem. O să-i trimitem și un răspuns oficial, pentru că legea ne obligă să răspundem oricărei sesizări în termen de 30 de zile”.
În ceea ce-o privește pe directoarea Lorena Toma, al cărei acord verbal, spune artista că l-ar fi avut, aceasta ne-a declarat următoarele: „Nu i-am spus niciodată doamnei Mihaela Costache că are undă verde pentru a veni în Ansamblul Doina Bascovului, dimpotrivă.  I s-a explicat că nu există prevedere bugetară pentru un nou contract de prestări servicii ca solist. Mai mult, dirijorul Cătalin Iancu i-a explicat că la ora actuală ansamblul nostru se află în formula sa completă și perfectă. Doamna Mihaela Costache i-a adresat domnului primar o scrisoare în care își exprima dorința de a ne pune la dispoziție serviciile dânsei ca solist, economist și, eventual, manager al casei de cultură oferindu-ne și soluții de eradicare a unor conflicte inexistente în cadrul ansamblului, precum și o promovare mai bună, dar și atragere de fonduri, lucru care se întâmplă încă de la deschidere. Eu, în calitatea mea de manager al Casei de Cultură <<Adriana Trandafir>> nu vorbesc despre activitățile și succesul nostru, ci ele vorbesc despre mine! Cât despre lipsa mea de autoritate, de care mă acuză artista, eu spun așa: "Nu căuta niciodată să faci uz de autoritate, când poți recurge la rațiune."”
Ana Luca


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea