Indagro Servcom Topoloveni, planuri pentru anul agricol 2014

# “DE-ALE NOASTRE” – brandul sub care sunt desfăcute produsele Indagro Servcom. Aşa cum am menţionat şi în numerele trecute al publicaţiei noastre, Indagro Servcom a fost înființată în anul 2005, ca și ”pui” al S.C. Componente Auto S.A. din Topoloveni. Firma și-a început activitatea în domeniile comerț cu piese auto și comerț cu produse alimentare. Ulterior, a început și o activitate cu profil de producție agricolă, aceasta devenind, între timp, activitatea de bază a societății. În urma accesării unui program cu finanțare europeană, firma a reușit să construiască o seră cu suprafața de circa 7.000 m.p. utili, dotată la standarde înalte, cu instalații de încălzire, irigație, ventilație, control al umidității solului, temperaturii etc.

Culturi multiple, planificare minuțioasă – ingredientele reușitei în agricultură

Cunoscând aspectele economice și de producție ale anului  2013, pentru anul agricol 2014 sortimentul legumicol se va diversifica, acest lucru realizându-se incipient prin primele lucrări ale solului pentru atingerea  obiectivului propus.
Prin urmare, suprafețele de teren au fost parcelate, arate, frezate, astfel încât, conform fișelor tehnologice specifice culturilor legumicole, să se înființeze culturi duble și chiar triple în același an de cultură:
I) Pe terenul din solarii (1440 mp)  se vor înființa  culturi succesive:
a) - ceapă  verde plantată eșalonat la sfârșitul lunii octombrie 2013;
b) - castraveți cornichon cu plantare în aprilie 2014;
c) Pentru înființarea culturii de castraveți  în solarii se vor folosi răsaduri proprii din soiuri hibride de calitate superioară  obținute în sera înmulțitor. Înființarea culturii se va realiza numai după ce ceapa verde va fi  recoltată în totalitate.
Dupa desființarea culturii de castraveți de la începutul lunii octombrie vom planta  eșalonat arpagic pentru ceapa verde, care va încheia ciclul de producție în solarii al anului 2014.
Exploatarea terenului va fi adusă la cote maxime astfel încât cererile pieței să fie satisfăcute și obiectivele economico-financiare atinse.

II)  În seră (7000 mp utili) se vor înființa culturi succesive și asociate:
a)    – ridichii si varza extra timpurie cu plantare in lunile ianuarie respectiv februarie;
b)    – tomate cu creștere nedeterminată cu plantare la începutul lunii aprilie;
c)    – salată verde și ridichii  cu plantare eșalonată, începând cu luna octombrie;
Se va urmări ca plantarea sî sufere o decalare  calendaristică pentru  a obține producții extratimpurii, cotate mult mai bine la nivelul pieței.
III)   Pe terenul arabil din jurul serei și solarelor (2 ha) se vor realize, în parallel, alte culturi succesive:
a)– porumb zaharat, semănat în aprilie, cu o densitate de 60.000 plante pe hectar;
b) – varză semitimpurie și de toamnă cu plantare în luna iulie;
c) – morcovi și dovlecei;

“DE-ALE NOASTRE” – brandul sub care sunt desfăcute produsele Indagro Servcom

Menționăm că toate schițele întocmite pentru anul 2014 sunt realizate în urma dezbaterilor  și hotărârilor comune cu lanțurile de hypermarket-uri contractante.
Produsele  agroalimentare oferite de SC Indagro sunt accesibile clienților și pot fi regăsite pe piață sub sigla  “DE-ALE NOASTRE”.
Astfel, se poate spune că antrenăm și concurăm pe piața locală în defavoarea produselor agroalimentare  importate. Pentru o bună desfășurare a activității serei, este nevoie de informarea clienților, a avantajelor  consumării acestor produse și a susținerii de către aceștia în activitatea noastră, prin achizitionarea produselor.
Concluzionăm prin faptul că  această societate a cunoscut și probleme financiare, însă, prin muncă, a ajuns la nivelul actual, se menține pe piață prin seriozitatea livrărilor la termenele contractuale și, tot prin muncă, se va extinde. În această luptă  a prețurilor, a cererilor și ofertelor,  perseverența și munca noastră vor râmâne pilonii, așa cum celebrul poet  M . Eminescu ne întărește spusele: “Munca  este  legea lumii moderne, ce nu are loc pentru leneși…,temeiul unui stat este munca, bogăția unui popor nu stă în bani ci iarăși în muncă… Fiecare, și mare și mic datorează un echivalent de muncă societății în care trăiește”.  Deasemenea, este valabil și dictonul: ”Încearcă să îți faci datoria și vei afla îndată cine ești.“   - J. Goethe
Material realizat de Andreea Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea