Codruţ Vlăsceanu pune tunurile pe un judecător al Curții de Apel Pitești!

# Între timp, procesul inculpaţilor din Dosarul Permiselor a fost amânat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru 6 februarie. Codruţ Vlăsceanu şi ceilalţi inculpaţi din Dosarul Permiselor speră ca ICCJ să pronunţe o sentinţă diferită de cea a Curţii de Apel Târgu Mureș, instanţă care le-a dat pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Anterior amânării procesului, fostul şef al SPCRPCIV Argeş a depus memorii peste memorii, de la Curtea de Apel Piteşti şi Consiliul Suprem al Magistraturii, până la prim –procurorul României şi preşedintele Traian Băsescu, memorii în care atrage atenţia asupra unor date eronate semnalate de apărătorii săi, dar neîndreptate de judecătorul Corina Nuţă. Reamintim că fostul comisar a mai atras atenţia şi asupra unor  neconcordanţe din sentinţa pronunţă de judecătoarea Curţii de Apel Târgu Mureș Ramona Creţu.

Soarta celor 28 de inculpaţi din dosarul permiselor ar fi trebuit să se decidă săptămâna trecută, însă rămâne în continuare incertă până pe 6 februarie 2014, când este termenul la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
“La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt adevăraţii magistraţi ai României, care nu se grăbesc să dea soluţii şi nu se joacă cu libertatea oamenilor, ci aprofundează dosarul şi dezbat sub toate aspectele  cererile şi solicitările inculpaţilor. Nu aşa cum s-a întâmplat la Târgu Mureş, unde, într-o singură sentinţă se găsesc sute de greşeli şi erori de neimaginat pentru o curte de apel din secolul 21”  - ne-a declarat Codruț Vlăsceanu.
Vlăscenu a formulat, anterior acestei amânări, memorii în care invocă alte nereguli în procesele prin care a fost plimbat. De data aceasta  fostul şef al SPCRPCIV Argeş arată cu degetul spre judecătorul  Corina Nuţă.
“Cer ministrului Justiţiei, preşedintelui Curţii de Apel Piteşti şi şefului Secţiei Civile expertizarea  judecătorului Nuţă Corina, care pe parcursul a  trei ani de judecată a ignorat erorile semnalate de apărătorul meu”, spune Codruţ  Vlăsceanu.
Fostul şef al SPCRPCIV Argeş arată  că, din 5 ianuarie 2011, data la care magistratul a fost învestit să judece cauza, şi până pe 27 noiembrie 2013, în toate sentinţele şi încheierile de şedinţă semnate de judecătorul Corina Nuţă apare altă adresă decât cea reală, în ciuda faptului că instanţa a luat la cunoştinţă de datele din cartea de identitate a lui Vlăsceanu şi din adresa oficială de la Evidenţa Populaţiei, aflate la dosarul cauzei (documente din care  rezultă domiciliul real al inculpatului,  CNP-ul etc),  totul în pofida faptului că la toate termenele de judecată, apărătorul lui Vlăsceanu a precizat, atât în scris, cât şi verbal, că la dosar sunt menţionate total greşit, de către ANI, adresa, CNP-ul şi anul naşterii lui Codruţ Vlăsceanu.
Consecinţa perpetuării acestor erori este că Vlăsceanu a fost greşit citat la o altă adresă decât cea din buletin.
“Consider că intenţionat am fost greşit citat ca să nu pot lua în timp util la cunoştinţă sentinţa şi pentru a nu mă putea încadra în termenul de 15 zile pentru depunerea recursului”, este de părere Vlăsceanu, care povesteşte o situaţie pe care o consideră cel puţin hilară.
“La un termen de judecată, mă aflam întâmplător (pentru că nu fusesem citat legal) în sala de judecată. Cu ocazia strigării prezenţei  de către magistratul Corina Nuţă, m-am ridicat din bancă şi, militar fiind, mi-am aranjat ţinuta vestimentară, motiv pentru care  am fost exclus din sala de judecată. Este cea mai evidentă dovadă că nu se dorea prezenţa mea în sală”, povesteşte Vlăsceanu, care spune că a înaintat memorii şi către procurorul României şi preşedintele Traian Băsescu.
De precizat că pe 27 noiembrie 2013, la ultimul termen de judecată a  dosarului instrumentat de judecătorul Corina Nuţă privind îndreptarea erorilor materiale, se amână pronunţarea pentru 4 decembrie 2013, dată la care se admite numai îndreptarea erorii materiale  privind adresa , nu şi celelalte  erori semnalate de apărătorii lui  Vlăsceanu.
“Se pune întrebarea cât de procedurală a fost judecarea cauzei cu adresă greşită, CNP greşit, an de naştere greşit, timp de trei ani. Ce simplu este  să îndrepţi  o greşeală după trei ani de judecată, după ce batjocoreşti şi  nenoroceşti un om!!! De-a lungul acestor ani, am făcut o serie de memorii la toate instituţiile şi forurile superioare din justiţia din România şi nimeni nu s-a aplecat  să verifice, sau să tragă pe cineva la răspundere”, mai spune Vlăsceanu
Vom reveni cu amănunte  referitoare la erorile semnalate de Codruţ Vlăsceanu.

***
Amintim că pe 14 februarie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat pe fond în Dosarul Permiselor. 28 de inculpați au primit pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de către aceştia de pe urma infracțiunilor săvârșite. Judecătoarea Ramona Crețu a fost cea care a dat sentința atacată cu recurs la ÎCCJ de către condamnaţii instanţei de la Tg. Mureş.
Fostul șef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi. Adjunctul său, Vasile Voinea, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare şi patru ani de interzicere a unor drepturi, în urma contopirii pedepselor pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Printre inculpații care au fost condamnați la închisoare cu executare se numără și polițiștii Daniel Zidaru, Laurenţiu Ionuţ Bălan, Traian Proca, Aurelian Rădoi, Ion Ionaşcu, Daniel Paul Mandu şi Laurenţiu Georgel Neagoe. Polițiștii Virgil Ioniţă şi Mihai Crăciun au primit ca pedeapsă închisoarea cu suspendare.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea