Altercaţie între un om de afaceri din Mărăcineni şi şeful PDL local, Stelică Crăciun

# Sesizată, poliţia a “reuşit” să trimită un răspuns total penibil. Totul s-a întâmplat în sediul Primăriei Mărăcineni, cu o lună în urmă. Fiind convocată o şedinţă de Consiliu Local, consilierii începuseră să vină în instituţia amintită. În aceeaşi perioadă a intrat, cu treburi personale, şi cunoscutul om de afaceri Zaharia Constantin – patronul firmei Zaris din localitate. Ei bine, aici pacea a luat sfârşit, în scenă intrând belicosul Stelică Crăciun, om obişnuit cu scandalurile şi cu tărăboiul. Acesta a tăbărât efectiv pe omul de afaceri menţionat, i-a adresat numeroase injurii, a încercat să îl lovească. Totul s-a petrecut sub ochii celor prezenţi în Primărie, în aşteptarea şedinţei menţionate. Doi dintre cei prezenţi au depus, la poliţie, declaraţii care au reprodus întocmai momentul şi violenţele verbale multiple ale şefului PDL local. Patronul firmei Zaris a mers şi el la poliţie şi a reclamat cele întâmplate. Iată însă ce răspuns a primit acesta din partea organelor abilitate, răspuns demn de cascadorii râsului (sau, mai degrabă, ai plânsului)
Ce a încercat, de fapt, poliţia să facă ? Nimic altceva decât să îl scoată basma curată pe Stelică Crăciun, motivând că « în procesul verbal de şedinţă nu au fost efectuate menţiuni referitoare la aspectele sesizate... » Şi, cu o mişcare expertă de băgare a gunoiului sub preş, încearcă introducerea celor semnalate de câteva persoane sub umbrela legii 215  -  a administraţiei publice locale. Penibil, de trei ori penibil. Poate din necunoaşterea suficientă a legislaţiei şi a modificărilor survenite, pe care, cu tristeţe, ne vedem nevoiţi să le punem la dispoziţie. Iată cum arată cele două capitole din Noul Cod Penal:
Capitolul IV
Infracţiuni contra demnităţii
Art. 205. – Insulta - Abrogat
Art. 206. – Calomnia - Abrogat
La prima vedere, totul se poate termina cu o ... amendă. Oamenii legii nu au fost în stare nici măcar de atât...La 18 ianuarie 2007 însă, Curtea Constituţională a constatat că sunt neconstituţionale dispoziţiile articolului I, punctul 56 din Legea 278/2006  - privind pentru modificarea şi completarea Codului penal. Concret, Curtea a stabilit că abrogarea articolelor 205 (insulta), 206 (calomnia) şi 207 (proba verităţii) este neconstituţională. "Indiferent de modul în care sunt comise şi de calitatea persoanelor care le comit - simpli cetăţeni, oameni politici, ziarişti, etc., - faptele care formează conţinutul acestor infracţiuni lezează grav personalitatea umană, demnitatea, onoarea şi reputaţia celor astfel agresaţi. Dacă asemenea fapte nu ar fi descurajate prin mijloacele dreptului penal, ele ar conduce la reacţia de facto a celor ofensaţi şi la conflicte permanente, de natură să facă imposibilă convieţuirea socială, care presupune respect faţă de fiecare membru al colectivităţii şi preţuirea în justa măsură a reputaţiei fiecăruia", se arată în motivarea Curţii Constituţionale.

În loc de încheiere. Mesaj scurt către poliţia Piteşti.

Stimaţi poliţişti, lăsaţi la o parte legea 215, nu e treaba voastră. Nu e nici măcar momentul pe care trebuie să îl cercetaţi, pentru că altercaţia s-a produs înainte de începerea şedinţei de Consiliu Local. Nu se poate ca o persoană respectabilă să fie înjurată şi scuipată, în faţa a numeroşi martori, iar voi să trimiteţi jenantul răspuns pe care l-am prezentat mai sus. Poate mai încercaţi, noi aşteptăm...
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea