Codruţ Vlăsceanu reclamă că a fost prejudiciat de instanţă cu 25.000 lei

# Fostul comisar cere ca magistratul care l-a prejudiciat  să fie tras la răspundere. După ce în numerele anterioare ale ziarului nostru a semnalat o serie de abuzuri, fostul şef al SPCRPCIV Argeş întreabă  retoric trei magistraţi ai justiţiei din România: unde se mai poate adresa pentru îndreptarea erorii care i-a prejudiciat familia  cu peste 25 000 lei?!
Concluzia fostului şef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, după epuizarea tuturor căilor de atac legale posibile, căi pe care le-a urmat în ideea convingerii instanţelor să îndrepte eroarea prin care a fost prejudiciat  este că “justiţia este oarbă în a-mi face dreptate!”
Codruț Vlăsceanu a semnalat prin săptămânalul Atitudine în Argeş că în dosarul instrumentat de judecătoarea Corina Nuţă (Curtea de Apel Piteşti) se regăsesc o serie de erori materiale, omisiuni, greşeli de calcul, în urma cărora a rezultat prejudicierea sa materială. Respectivele aspecte au fost permanent prezentate în dosarele aflate pe rolul Curţii de Apel Piteşti, ultimul fiind dosarul prin care Vlăsceanu cere îndreptarea erorilor materiale, omisiunilor şi greşelilor de calcul din sentinţa 258/2011 pronunţată de judecătoarea Corina Nuţă.
Din fişa fiscală a unuia dintre membrii familiei sale, rezultă clar şi fără echivoc faptul că V.M. a obţinut ca venit din salariu, în anul 2008,  o sumă de peste 30000 lei vechi. Ca urmare a unei erori, judecătorul  Corina Nuţă precizează în sentinţa 258/2011 că V.M. a obţinut din salariu, pe anul 2008, suma de 4.555 lei.
O diferenţă de peste 25.000 lei vechi. În consecinţă, neluată în calcul, suma nu este acceptată la justificarea veniturilor  fostului comisar, iar Vlăsceanu este prejudiciat, astfel, cu suma amintită.
“Întreb, în mod special, pe preşedintele Curţii de Apel Piteşti, căruia i-am adresat mai multe memorii scrise, pe şefa Secţiei Civile, I. Chiorniţă, căreia m-am adresat, de asemenea, cu mai multe memorii scrise şi care, la ultimul termen de judecată, deşi nu era învestită să judece cauza, a fost prezentă în sala de şedinţă, lângă subordonata sa, judecătorul Corina Nuţă, luând la cunoştinţă şi de această dată, din expunerea apărătorului ales, despre eroarea mai sus menţionată şi multe altele, cât şi pe judecătorul Corina Nuţă, care este motivul pentru care  refuză categoric îndreptarea  respectivei erori?”,  spune Codruţ Vlăsceanu, argumentând că legea obligă judecătorul să  verifice sub toate aspectele şi să coroboreze probele pentru aflarea adevărului (ori suma de 4.555 lei nu rezultă din niciun document şi nu se coroborează cu nimic, după cum susţine fostul comisar).
Vlăsceanu îi intreabă  retoric pe cei trei magistraţi ai justiţiei din România unde se mai poate adresa pentru îndreptarea erorii care i-a prejudiciat familia cu peste 25 000 lei.
”Am epuizat toate căile de atac legale şi posibile şi s-a dovedit că justiţia este oarbă în a-mi face dreptate.  Dacă  eu  dezinformez, semnalând aceste lucruri, să fiu tras la răspundere! Dacă judecătorul Corina Nuţă a greşit, să fie trasă la răspundere!(...). Demnitatea unei instituţii presigioase la nivel de Curte de Apel trebuie apărată,  la fel şi persoanele care,  probat, sesizează încălcări grave ale unor magistraţi ai Curţii de Apel –din exces de zel sau pentru părtinirea unor instituţii ale statului, în speţă ANI, încalcă grosolan legea, prevalându-se de inamovabilitatea de  magistrat, inamovabilitate care, sub nicio formă,  nu permite orice magistratului!“, mai spune  Codruţ Vlăsceanu.
***
Reamintim că pe 14 februarie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat pe fond în Dosarul Permiselor, iar cei 28 de inculpați au primit pedepse de la 1 la 14 ani de închisoare cu executare. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de către aceştia de pe urma infracțiunilor săvârșite. Fostul șef al SPCRPCIV Argeş, Codruţ Vlăsceanu, a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea