Despăgubiri record cerute în cadrul unui proces la Judecătoria Topoloveni

# După ce a reușit să încaseze câteva miliarde de lei vechi de la Componente Auto  fără să muncească o singură zi în 20 de ani,  Popescu Marinel plusează:  mai vrea 10 miliarde lei vechi! # Popescu Marinel - reintegrat la Componente Auto după 20 de ani! Despăgubiri record cerute în cadrul unui proces la Judecătoria Topoloveni – nici mai mult nici mai puțin decât 10 miliarde de lei vechi. Adică aproape un sfert de milion de euro. Și, culmea! Este posibil ca cel care le-a cerut să le și primească!
Justițiabilul care cere această sumă destul de mare este Popescu Marinel din Topoloveni. Popescu Marinel este un nume binecunoscut pentru mulți dintre magistrații din Argeș.  Este celebru mai ales pentru nenumăratele procese pe care le inițiază și pe care le întoarce pe toate părțile.
Astfel, Marinel a devenit celebru în lumea justiției argeșene atunci când Curtea de Apel Pitești, într-o cerere de revizuire promovată într-un un litigiu de muncă, a dat o sentință năucitoare. Astfel, dupa 17 ani de procese, Curtea de Apel Pitești a anulat o decizie de concediere ca fiind falsă și a dispus reîncadrarea lui Marinel la Componente Auto Topoloveni. Și asta după 17 ani!
Este năucitoare această decizie, cu atât mai mult cu cât aceasta era dată de o instanță civilă. Sentința de atunci a fost dată cu un “scor” strâns: 2-1. Adică, două judecătoare – Ciorăscu Florinița și Răuță Florica, au considerat că decizia de concediere este falsă, iar cea de-a treia judecătoare, Coțovanu Andrada, a fost împotrivă, făcând opinie separată. Opinie separată care este motivată mult mai amplu în cuprinsul deciziei decât motivele care au stat la admiterea revizuirii. Și uite așa, Componente Auto a trebuit să îl reîncadreze pe Popescu Marinel și să îi și mai plătească aproape 100.000 Euro!

Marinel – spaima instanțelor de judecată

Judecători, procurori, grefieri, executori judecătoresti etc. toți au ajuns să îl cunoască pe Marinel Popescu. Este personajul veșnic nemulțumit, care cere lucruri uneori absurde, uneori la limita ridicolului.
De-a lungul timpului, Marinel Popescu s-a specializat în domeniul juridic. Pe lângă  procesele privind concedierea sa de la Componente Auto, procese care durează din anul 1993 și continuă și azi, acesta s-a mai implicat și în procese de drept funciar. Se pare că sorții i-au zâmbit de mai multe ori, astfel că a continuat să conteste aproape orice și oriunde, căpătând încredere în forțele proprii. 
Și șirul litigiilor a continuat. Astfel, de curând, Marinel a cerut să i se plătească drepturile salariale pentru cei 20 de ani de când a fost concediat. Pentru că nimeni nu a știut să îi calculeze exact sumele pe care ar fi trebuit să le primească, Componente Auto a depus suma care a fost dispusă prin expertiză, formulând și contestație la executare în paralel, pentru a stabili instanța exact cuantumul sumelor datorate.
S-a cerut chiar și suspendarea executării silite, însă… Surpriză! Executorul nu a mai așteptat termenul de 15 zile prevăzut de lege pentru distribuirea sumelor și a procedat la plata unei sume de aproape 100.000 de Euro (!?!) după doar 3 zile! Motivul: de frică probabil, nu cumva Marinel Popescu  va face presiuni, șicane și reclamații.
Marinel a fost reîncadrat de 2 ani la Componente Auto, însă… postul lui nu mai există de 15 ani!  Și cum el nu mai lucrează din 1993 de când a fost concediat de la Componente Auto, a preferat să invoce câte în lună și în stele, doar-doar o mai scoate niște bani. Ba că el era pregatit să vină dar nu mai era fix-exact postul lui, ba că nu i s-au dat bani, ba că nu i s-au dat bonuri de masă, ba că vrea banii de concedii, ba că pregătirea lui profesională a rămas pe loc din cauza angajatorului care l-a concediat. Angajator care tocmai i-a plătit aproape 100.000 de Euro acum o lună de zile. Marinel continuă să invoce tot felul de motive doar-doar o greși cineva și poate așa o ia iar de la capăt!
Și uite așa a mai formulat încă o plângere penală că nu este reangajat și că are prejudicii importante din acest motiv. Parchetul i-a respins plângerea, dar Marinel a contestat imediat. Plângere în cadrul căreia cere daune materiale și morale în valoare de 10 miliarde lei vechi. Motivul nu ar fi numai că vrea să i se facă dreptate. Mai există și un alt motiv foarte simplu: astfel de cereri nu se timbrează în penal. Poate să ceară Marinel Popescu cât vrea: important este cine îl susține și dacă găsește un judecător care să îi dea ce cere. Ar fi interesant de aflat cum a reușit, totuși, un astfel de personaj să obțină o astfel de hotărâre judecătorească, în așa fel încât să împartă char și opiniile unor judecători cu experiență cum sunt cei de la Curtea de Apel Pitești. E greu însă de crezut că Marinel nu a fost consiliat și ajutat să obțină o hotărâre judecătorească unică poate în istoria României, decizie citată, în sens negativ evident, chiar și în lucrările de drept. 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea