CNADNR apelează la instanţă pentru a-şi recupera banii de la debitorii argeşeni

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin  Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, a depus la Tribunalul Comercial Argeş o cerere de admitere a unei creanţe de peste 69.000 lei, solicitând, totodată,  înscrierea la masa credală a SC Lutz Center SRL din Piteşti, una dintre firmele care au încheiat cu administratorul de drumuri contracte de utilizare a DN 65 B şi care, între timp, a intrat în insolvenţă.
În cererea înregistrată la Tribunalul Comercial Argeş pe 24 decembrie 2013, CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti solicită repunerea în termen asupra averii debitoarei SC Lutz Center SRL, în ideea înscrierii la masa credală cu suma de 69.105,71 lei. Cea mai mare parte din această sumă reprezintă valoarea creanţei, calculată la data deschiderii procedurii de insolvenţă împotriva SC Lutz Center SRL din Piteşti, respectiv  04 iulie 2013, iar diferenţa o reprezintă contravaloarea taxelor judiciare de timbru.
În fapt, în data de 9 februarie 2006, CNADNR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în calitate de administrator, a încheiat cu M & Lutz Center SRL un contract al cărui obiect a fost acordarea (de către administrator), contra cost,  în beneficiul utilizatorului, a dreptului de utilizare/ocupare a unei suprafeţe de 647 mp din zona DN 65 B.
“Creanţa provine din obligaţiile de plată a tarifului  de utilizare a zonei drumului pentru suprafaţa contractată de 647 mp, care face parte din drumul public al statului, creanţă ce constituie venituri proprii ale administratorului de drum, utilizate pentru proiectarea, întreţinerea şi exploatarea infrastructurii rutiere”, se arată în cererea depusă de CNADNR la Tribunalul Comercial Argeş.
Durata contractului iniţal a fost de 10 ani, respectiv de la 09 februarie 2006, până la 08 februarie 2016, inclusiv, plata urmând să se facă, potrivit prevederilor din contract, indiferent dacă foloseşte sau nu obiectivul amplasat sau realizat în zona drumului şi indiferent dacă a sistat sau nu a finalizat obiectivul autorizat.  Utilizatorul a achitat însă doar contravaloarea taxei aferente primilor doi ani (până în februarie 2008) şi prima tranşă din 2009, după care CNADNR n-a mai primit de la Lutz Center SRL niciun leu. Pe lângă tarifele din grafic, firma piteşteană are de achitat, potrivit prevederilor contractuale, penalităţi  de 0,06% pe zi, calculate din 2009 până la data achitării integrale şi efective a debitului. 
Ulterior, la data de 4.07.2013, împotriva utilizatorului a fost deschisă procedură de insolvenţă, iar CNADNR s-a trezit că nu se regăseşte în tabelul definitiv al creditorilor, motiv pentru care a înaintat Tribunalului Comercial Argeş o cerere de repunere în termenul de înscriere a creanţelor “ţinând cont că nu am fost notificaţi de administratorul judiciar privind procedura de  insolvenţă”, asa cum se arată în cerere. Amintim că  este vorba de 69.105,71 lei, sumă cu care CNADNR vrea să se înscrie la masa credală a Lutz Center.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea