123.587 din acţiunile lui Nicolae Ivănescu la Turism Muntenia se află sub sechestru

# Foştii angajaţi spun că, în realitate, “Nenea” nici măcar  nu deţine atâtea acţiuni. Nu doar executorul judecătoresc îl “chinuie” pe Nicolae Ivănescu, ci şi o parte dintre angajaţii SC Turism Muntenia (unii dintre ei, acţionari minoritari ai societăţii) care au formulat plângere împotriva rezoluţiei Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Comercial Argeş referitoare la notificările din procesul verbal  de sechestru asupra  celor 123.587 acţiuni, încheiat pe 31 decembrie 2013.  Se pare că foştii angajaţi suflă şi-n iaurt de teamă că înregistrarea notificărilor din respectivul proces verbal ar fi o altă manevră a abilului om de afaceri.
Constantina Florescu şi alţi 19 angajaţi ai S.C. Turism Muntenia  au formulat  plângere împotriva  rezoluţiei  pronunţată de Oficiul  Registrului  Comerţului  pe 7 ianuarie 2014 cu privire la înregistrarea în Registrul comerţului a notificărilor  referitoare la menţiunile privind procesul verbal de sechestru  din 30 decembrie 2013 asupra unui număr de 123.387 de acţiuni înscrise pe numele  lui Nicolae Ivănescu, reprezentând 56,254% din valoarea capitalului social al SC Turism Muntenia

Ce susţin salariaţii

În plângerea depusă la Tribunalul Comercial Argeş, angajaţii susţin că cererea executorului judecătoresc de înregistrare a respectivelor notificări în Registrul comerţului nu are suport real pentru că, în realitate, spun ei, Nicolae Ivănescu nu deţine acest procent de acţiuni la SC Turism Muntenia.
“Dacă ar fi deţinut acest pachet majoritar, ar fi fost înregistrat la Registrul Comerţului în nume propriu, atâta timp cât PAS (în asociaţia tip PAS, membrii sunt actionarii societatii comerciale) este lichidat şi radiat din aprilie 2010” se argumentează în  plângere.
Angajaţii   SC Turism Muntenia (unii dintre ei, acţionari minoritari) nu privesc cu ochi buni executarea silită în urma căreia s-a procedat la înscrierea notificărilor în Registrul Comerţului.

Popriri asupra bunurilor  lui Ivănescu

Pe 30 decembrie 2013, Biroul executorului judecătoresc Emilia Mateescu a dispus executarea silită prin înfiinţarea unei popriri asupra  tuturor bunurilor mobile, tuturor titlurilor de valoare, bunurilor mobile incorporale şi corporale reprezentate de acţiunile înscrise pe numele debitorului  (Nicălae Ivănescu)  în Registrul acţionarilor aflat în păstrare la SC Turism Muntenia, proprietatea  lui Nicolae Ivănescu.
Totodată, executorul judecătoresc  a dispus înfiinţarea popririi asupra oricăror alte titluri de valoare, a altor bunuri mobile incorporale urmăribile datorate lui Nicolae Ivănescu ori deţinute în numele acestuia.
Cererea de executare silită împotriva lui Nicolae Ivănescu  a fost formuată  de MARFIN Leasing IFN România.
În procesul verbal încheiat la 30 decembrie 2013, executorul judecătoresc declară  explicit sechestru pe  “123.387 de acţiuni înscrise pe numele  debitorului, ce reprezintă un procent din  capitalul  social deţinut de SC Turism Muntenia (reprezentată de Argeş Insolv SRL, prin  Petre Motrun – în calitate de administrator judiciar, prin administratorul special Ilie Tomiţă şi prin directorul general Nicolae Ivănescu)
Plângerea salariaţilor SC Turism Muntenia împotriva rezoluţiei Oficiului Registrului Comerţului de înregistrare în Registrul Comerţului a notificărilor referitoare la procesul verbal de sechestru se va judeca pe 27 ianuarie 2014, la Tribunalul Comercial  Argeş.

Nicolae Ivănescu nu pare să se teamă de instanţe, căci de obişnuit cu plângerile şi contestaţiile

Recent, unul dintre Creditorii Silva Grup (proprietatea  aceluiaşi Nicolae Ivănescu), firmă aflată în lichidare, arătau cu degetul spre “Nenea” - în acelaşi timp patron şi creditor al firmei amintite,  suspectându-l de o serie de ilegalităţi. Creditorul în cauză, despre care Atitudine în Argeş relata într-un număr anterior,  este firma Bergerat Monnyeur, care a depus la Tribunalul Comercial Argeş şi o contestaţie referitoare la Raportul lichidatorului  judiciar privind situaţia debitoarei (Silva Grup) supus validării în decembrie anul trecut. Bergerat Monnyeur contestă, printre altele, felul în care s-a votat în Adunarea Creditorilor, precum şi componenţa Comitetului Creditorilor în care figurează şi numele lui Nicolae Ivănescu, patronul Silva Grup. Aceeaşi firmă cere Tribunalului Comercial Argeş să constate nelegalitatea ultimei  Hotărârii a Adunării Creditorilor şi sub aspectul desemnării ca lichidator judiciar a firmei Argeş Insolv SPRL. Amintim că Argeș Insolv SRL este deținută de vechiul prieten și partener de afaceri al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun, din Câmpulung, fost șef al securității comuniste din zona de baștină. Petre Motrun își leagă numele de aproape toate insolvențele și falimentele unde apare și numele lui Ivănescu, cel mai răsunător fiind dosarul Societății de Turism Muntenia S.A.

Cu exact un an în urmă, Nicolae Ivănescu a încercat să vândă recepția hotelului, care valorează un milion de euro, la preț de... apartament

Este organizată o licitație, pentru data de 10 ianuarie, orele 12, la biroul executorului Vârgă.  Prețul de pornire este stabilit la aproape 200.000 de euro, iar doritorii sunt invitați să depună garanția de participare, în cuantum de 10% din prețul de pornire al licitației.
O firmă din Pitești virează în contul dat de Vârgă Ioan garanția de participare. Reprezentanții acesteia se chinuie să se prezinte la data și ora fixate cu toate hârtiile solicitate. Din surse de încredere am aflat că suma la care împuternicitul firmei era dispus să liciteze se ridica la amețitoarea cifră de 30 miliarde de lei vechi.
Sumă însă deloc mare, dacă ne raportăm la ceea ce se vinde în fapt. Ei bine, nu a mai fost cazul. Pentru că, la orele 11, deci cu o oră înainte de începerea procedurilor, în biroul aceluiași executor Vârgă Ioan, care trebuia să se ocupe de obținerea celui mai mare preț posibil, se încheie un proces verbal. Între cine și cine, se pot întreba mulți, chiar și organele de cercetare penală? Ei bine, între părțile beligerante și o firmă ”salvatoare”, de prin Sibiu, care s-a arătat dispusă să ajute cu plata salariilor restante de la Muntenia. Așa că a cumpărat recepția prin negociere directă. Cu cât? Cu... cca. 2,7 miliarde de lei vechi plus TVA, adică sub 10% din cât era cealaltă firmă dispusă să ofere pentru același imobil. Așa încât la orele 12, ora publicată pentru ținerea licitației, nu mai era nimic de vândut...
Și, ca tacâmul să fie complet, ulterior, aflăm că firma ”salvatoare” nu a plătit suma promisă, ci numai s-a angajat că o va plăti. Asta în condițiile în care concurentul aștepta ora de licitație cu sutele de milioane depuse în contul executorului, sute de milioane reprezentând numai taxa de participare de 10% din prețul de pornire.
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea