Primarul din Moșoaia, Florea Ene, combate cu diplomație anumite acuze din presa locală

# Florea Ene: ”Școala din Moșoaia nu va fi dărâmată dacă nu mai sunt elevi. Cel mult vom da altă utilitate clădirii, tot în folosul comunității”. Un articol apărut în presa locală, săptămâna trecută, aducea unele acuze primarului comunei Moșoaia, Florea Ene. Acesta a construit, în urmă cu zece ani, o școală care, în momentul de față, nu mai are elevi. Primarului i se reproșa, astfel, faptul că a cheltuit sume din bugetul local pentru o investiție care nu mai are utilitate în momentul de față.
Primarul Florea Ene: ”Este impropriu spus că localul școlii nu mai are utilitate, pentru că are și va avea întotdeauna. Lucrurile, mai exact, stau în felul următor: În momentul în care m-am apucat de școală, în 2004, era neapărată nevoie în acel sat. 35 de copii învățau într-un magazin sătesc de dimensiune ¾, în condiții cu totul improprii. Împreună cu Consiliul Local am hotărât construirea acestei școli, iar în 2006 am dat-o în folosință.  În momentul de față, în localul respectiv funcționează o grădiniță. În plus, construcția rămâne pentru încă peste 100 de ani în picioare, aceasta fiind proiectată și ridicată după cele mai moderne standarde. Aici va putea funcționa un adăpost pentru bătrâni, un centru de zi, orice. Școala din Moșoaia nu va fi dărâmată dacă nu mai sunt elevi. Cel mult vom da altă utilitate clădirii, tot în folosul comunității.”
Noul local de școală, prevăzut după modelul unui campus, a fost gândit tocmai pentru a stopa migrația copiilor spre oraș, să determine părinții să înscrie copiii în localitate, într-un local dotat la standarde înalte, cu bodyguard la poartă, camere de supraveghere, sală de sport multifuncțională, microbuz de transport elevi și, nu în ultimul rând, un corp profesoral de excepție.
Florea Ene a preluat destinele comunei Moşoaia în anul 2004. A ales să candideze pentru funcţia de primar tocmai pentru că voia să facă ceva pentru oamenii din localitate. De 15 ani părea că evoluţia comunei Moşoaia încremenise cam în acelaşi stadiu pe care îl înregistra după Revoluţie. Nu exista asfalt pe drumurile comunale, rețelele de utilități lipseau, școlile nu existau sau nu erau reabilitate.
Așa cum am menționat și în numerele anterioare ale publicației noastre, Moșoaia este campioana creșterii numărului de locuitori – în urma datelor furnizate de ultimul recensământ – cu un procent de peste 30%, ceea ce denotă un nivel ridicat de trai, o infrastructură de excepție. Din toată această ecuație nu putea să lipsească preocuparea edililor locali pentru unitățile de învățământ, pentru a asigura numărului de copii – din nou în creștere – condiții optime de dezvoltare. Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea