Dezastru financiar pentru un notar public din Pitești!

# Mihaela Vlad va afla abia în luna aprilie dacă va putea reorganiza activitatea notariatului. Cererea Mihaelei Vlad de deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea reorganizării a fost înregistrată la Tribunalul Comercial Argeş pe 14 ianuarie 2014 şi a primit ca termen de judecată data de 21 aprilie. Joia trecută însă, Mihaela Vlad a mai avut un proces, cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, în dosarul privind procedura insolvenţei, pentru datoriile uriaşe  la bugetul de stat.

După ce, timp de aproape 9 ani, activitatea de notar a Mihaelei Vlad părea una dintre cele mai prolifice din breaslă, din 2009 încoace, notăriţa trăieşte un adevărat coşmar. Problemele sale au început după contractarea unui credit de la Banc Post, în vederea achiziţionării unui imobil în spatele fostului hotel Euro. Ca urmare a modificării condiţiilor creditului,  de la o rată de 150 milioane pe lună, Mihaela Vlad a ajuns să plătească 270 milioane lunar.  În momentul în care a aflat că datorează băncii 20 de miliarde de lei, în condiţiile în care achitase deja  9 din cele 15 miliarde contractate, Mihaela Vlad  a clacat, mai ales că, înglodată în datorii, s-a trezit datoare şi la Fisc precum şi cu sechestru pe casă.
La 31 iulie 2012, cabinetul notarial al Mihaelei Vlad datora bugetului de stat 2,05 milioane lei şi 87 mii lei bugetului asigurărilor sociale, plus o taxă pe valoare adăugată de 546 mii lei. Biroul notarial avea, la acea dată, sechestru pe bunuri în valoare de 723 mii lei.
Dar pe lângă datoria la DGFP Argeş,  notăriţa mai datora 2,22 milioane lei către Banc Post şi avea peste 10 mii lei salarii neplătite, plus alte peste 250 mii lei datorii însumate pe lista creditorilor.
Toate aceste datorii, purtătoare de dobânzi şi penalităţi au ruinat-o şi îmbolnăvit-o, la propriu, pe Mihaela Vlad.

Ce mai poate face Mihaela Vlad?

Notăriţa încercă acum să-şi reorganizeze activitatea. Luna aceasta a depus la Tribunalul Comercial Argeş o cerere de  deschidere a procedurii de insolvenţă în vederea reorganizării şi a cerut desemnarea firmei Lichidări Info Consult drept administrator financiar.
“În prezent, considerăm că în patrimoniul nostru există un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de lichidităţi îndestulătoare şi, din cauza insuficienţei fondurilor, nu suntem în măsură  să plătim datoriile exigibile către creditorii noştri. Prin urmare, ne aflăm în cazul unei insolvenţe vădite, întrucât subscrisa nu a achitat în termen de 90 de zile datoriile exigibile către creditorii DGFP Argeş, Banc Post Sucursala Piteşti, iar la data când  formulăm prezenta cerere, valorea datoriilor noastre exigibile  este de 4.630.539 lei, pe care apreciem că le-am putea achita  în baza unui plan de reorganizare”, se arată în cererea înaintată  luna aceasta Tribunalului Comercial Argeş şi în care se mai precizeză că  Biroul Notarial Mihaela Vlad  nu şi-a încetat niciodată activitatea şi “continuă să funcţioneze şi să producă venituri cu care să acopere cheltuielile. Suntem în măsură  să achităm şi debitele scadente creditorilor noştri, în măsura în care vom beneficia de un plan de reorganizare”, se  mai arată în acelaşi document.
Mihaela Vlad a mai solicitat Tribunalului Comercial Argeş ca, odată cu deschiderea procedurii,  să nu  se ridice  dreptul de administrator al debitoarei, având în vedere faptul că Biroul Notarial şi-a exprimat intenţia reorganizării. 
Termenul  de judecată este, în această cauză, data de 21 aprilie 2014, dată la care Mihaela Vlad ar putea afla ce mai poate salva din biroul său notarial.

Proces cu Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeş

Între timp, tot luna aceasta, mai exact pe 23 ianuarie, Mihaela Vlad a mai avut un proces, cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, în dosarul privind procedura insolvenţei, pentru datoriile uriaşe la bugetul de stat. Sentinţa a tot fost tărăgănată din noiembrie 2013 încoace.
Pe 14.11.2013  instanţa a admis cererea debitoarei şi a amânat  judecarea cazului pe 28 noiembrie. Următorul termen a fost 5 decembrie 2012, dată la care instanţa  a respins excepţia inadmisibilităţii cererii de deschidere a procedurii insolvenţei  BNP Mihaela Vlad,  excepţie  invocată chiar de debitoare  şi a amânat cauza pentru 23 ianuarie.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea