La Vrănești, polițistul a agresat-o pe educatoare

# Victimele zăpezii!  # O deszăpezire s-a lăsat cu scandal și cătușe, la Vrănești-Călinești. # România, recte Argeșul, a devenit locul în care situațiile particulare și-au făcut țara lor. Următoarea pățanie pe care o vom povesti este din seria burlescului caragialesc, veșnic tânăr. # Femeia spune că polițistul a dat-o cu capul de mașina de poliție.

Doi localnici din satul Vrănești, comuna Călinești, s-au gândit să facă un pustiu de bine, atât lor cât și vecinului, și să deszăpezească locul din fața barului pe care îl au, cât și din fața porții celui de lângă ei. Odată zăpada luată cu un utilaj, a fost depusă lângă gardul celui din urmă. Și cum facerea de bine, la români, se mai intitulează și facere de mamă, soții Grațiela și Nicu Anghelina, s-au trezit cu reclamație la Poliție din partea vecinului, cum că i-au aruncat zăpada pe gard. Reprezentanții Poliției Călinești, trei la număr, s-au deplasat de îndată la casa împricinaților, ca să le atragă atenția, spun ei, asupra actului lipsit de spirit civic de care au dat dovadă. Numai că, odată ajunși acolo, lucrurile au degenerat într-o îmbrânceală, din care cea mai păgubită și lovită a fost Grațiela Anghelina, educatoare la o grădiniță din Pitești. Și cine putea să îmbrâncească, să tragă de păr și să dea cu capul de mașină un cadru didactic, dacă nu un polițist cu prea mult simț de răspundere atunci când vine vorba să-și facă datoria. Este vorba despre șeful secției de poliție de la Călinești, Doru Petriea.  La rândul lui, soțul acesteia s-a ales cu puloverul rupt și cu ceva urme de la cătușe, deși omul și-a declarat disponibilitatea să-i urmeze la secție pentru legitimare, întrucât le-a spus că și-a pierdut buletinul, dar că le poate arăta o carte de alegător, în schimb. Atunci, oamenii legii au luat foc, crezând că se face mișto de ei. Soția împricinatului a intervenit, susținând că soțul ei este dispus să-i urmeze și fără cătușe. Partea proastă, pentru aceia care vor fi dovediți vinovați de toată aceată tărășenie, este faptul că două camere de supraveghere de deasupra barului au înregistrat toată tărășenia din ziua de 29 ianuarie, iar unul dintre angajații soților Anghelina a filmat cu telefonul episodul în care polițistul Petriea o împingea în mașina de poliție pe educatoarea Grațiela Anghelina. În timpul încăierării, angajatul barului a sunat la Serviciul 112, unde i-a răspuns o voce care l-ar fi întrebat: “Voce 112: Ce s-a întâmplat? Angajat: Un polițist a lovit-o pe șefa mea și acum o duce cu forța la poliție. Voce 112: Și considerați asta o urgență? Angajat: Da! Voce 112: Noi, nu! (aici, telefonul s-a închis)”.

Din cinci bărbați implicați, doar femeia  s-a ales cu dosar penal pentru ultraj

Iată care sunt versiunile tuturor celor implicați:
Grațiela Anghelina, educatoare, cea care-l acuză pe polițist de agresiune: “Am făcut pârtie cu un utilaj și i-am făcut și vecinului pârtie în fața porții. Fratele acestuia, a zis că i-am pus zăpada pe gard. Dar  zăpada, nu numai că nu e pe gard, e lângă, iar acolo e domeniu public. Ne-a făcut reclamație la poliție, au venit polițiștii și mi-au zis: “Iar ne faceți probleme, doamnă? Nu vi se pare că v-am păsuit cam mult din campania electorală? ” Noi am susținut candidatul USL la primărie, iar domnii, probabil pe fostul primar. Și de atunci au început problemele cu ei. Când mi-au zis așa, am plecat înapoi în bar și m-am întors când am văzut că îl iau pe Nicu și-i pun cătușele. Le-am spus că mergem de bunăvoie, nu e nevoie de violență sau cătușe și m-am băgat între ei. Atunci, polițistul Petriea, m-a luat de păr, m-a îmbrâncit și m-a dat cu capul de mașină. Eu am făcut atac de panică și am sunat la 112, din nou. A venit Ambulanța și am plecat la spital. Am camera deasupra barului și am filmat tot, ca să vedeți ce s-a întâmplat!”
Nicu Anghelina, soțul educatoarei, cel dus cu cătușe: “Povestea e aceeași, decât că lucrurile s-au încins când m-am luat de vecinul care m-a reclamat. M-au dus la secție, cu cătușe, deși se vede pe filmare că am mers de bunăvoie. Acolo, am făcut plângere împotriva lor și nici măcar nu mi-au înregistrat plângerea. Mi-au zis că pot să plec. Când le-am spus că ei trebuie să mă ducă înapoi, pentru că n-au vrut să mă lase să vin cu mașina mea, mi-au zis că n-au cu ce să mă ducă înapoi.  Nici măcar nu mi-au înregistrat plângerea. Nu mi-au dat număr de înregistrare, pentru că au spus că s-a făcut dosar penal pe numele nostru.”
Polițistul Doru Petriea: “Am răspuns unei reclamații a unui localnic, cum că vecinii i-au pus zăpada pe gard. Ne-am deplasat la locul respectiv și am discutat cu Nicolae Anghelina. Acesta l-a înjurat pe vecin și i-am cerut să-și revizuiască atitudinea. I-am cerut să se legitimeze și acesta ne-a spu că nu are buletin, dar că ne dă o carte de vizită. Atunci, am zis să-l încătușăm, el s-a zbătut. Și atunci a apărut soția, care trăgea de mine să-i las soțul în pace. Am luat-o și pe dumneaei. Doamna este cu state vechi și nu e la prima abatere. Am fost nevoit s-o bag în mașină. S-a făcut un dosar penal pe numele amândurora, care a fost înaintat la Parchet. În ceea ce privește maniera în care am acționat, vreau să vă spun că, în calitate de manager sau șef de secție, nu accept să se tragă de mine! Nu se mai poate ca polițistul să nu fie ferm sau să se mai tragă de noi!”
Avocatul familiei Anghelina, Iulian Alexiu: “Acum sunt plecat din județ, însă am luat la cunoștință speța în care au fost implicați clienții mei. Urmează ca, după ce voi analiza situația în amănunt, să vizionez și cele două filme, care am înțeles că există cu episodul din ziua respectivă, să facem plângere pentru abuz în serviciu pe numele polițistului. ”
Dacă polițiștii au acționat ca la carte și dacă împricinații sunt vinovați, sau invers, doar organele legii pot spune acest lucru, după ce vor analiza situația în amănunt. Interesant de remarcat este faptul că, din cei cinci bărbați implicați în incident, singura femeie implicată a fost lovită și, culmea, acuzată de faptul că a împiedicat organele legii să-și facă datoria. Pe site-ul nostru vor fi postate și cele două filme ca să vă puteți face o idee despre cine minte și cine spune adevărul în aceată poveste tipic românească.
Ana Luca

Click AICI pentru vizualizare film.

Click AICI pentru vizualizare film.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea