PENIBIL!!! Cu numai câteva ore înainte de a fi schimbat, Andrei Gerea încă se mai pregătea... să treacă la fapte

# Deputatul liberal, încremenit în aceleași promisiuni din campania electorală. Ei bine, au fost odată, ca niciodată, doi miniștri argeșeni în același Guvern. Și atât. Pentru că argeșenii nu au simțit nimic. Nimic în plus față de mizeria în care simțim cu toții că ne scufundăm...În fine, a mai rămas unul, pentru că Gerea, Andrei Gerea, s-a dus. A fost sinucis, pentru că el, se pare, nu a dorit de bună voie. Și uite așa, după violul tras – chiar în fața televizoarelor – de propriul partid, argeșeanul nostru se întoarce la fotoliul călduț de deputat, fără să bifeze decât un mare nimic din funcția de ministru al economiei.
Unul dintre cele mai fierbinţi puncte ale campaniei electorale a lui Andrei Gerea a fost cel legat de Arpechim. Prezentul și viitorul deputat părea să aibă, pe când doar aspira la al treilea fotoliu de parlamentar,  o strategie liniştitoare pentru salariaţii Arpechim: „Dorim să lansăm un mesaj celor care lucrează la Arpechim şi familiilor lor: nu-i vom lăsa şi vom găsi o soluţie bună pentru ca această perlă a industriei româneşti să nu se închidă. Vrem să reparăm tot răul făcut de guvernarea PDL - ascuns sub denumirea de ARD - şi avertizăm că cei ce promit azi relansarea Arpechim sunt vinovaţi, de fapt, de situaţia în care a ajuns, de faptul că vedem tot felul de hiene bătând pe la porţile Combinatului ca să rupă o bucată şi să o vândă la fier vechi.!”
Şi  iată-l printre parlamentarii cu cele mai mari şanse – ratate -  să arate ce poate, mai ales că,  timp de câteva luni, a deţinut şi funcţia cheie care-i permitea să-şi respecte angajamentele electorale. În funție a fost însă ca FNI-ul de odinioară: liniştitor şi plin de… strategie
Săptămâna trecută, la  întâlnirea cu  cu sindicaliştii şi conducerea Oltchim, Gerea a prezentat stadiul procesului de vânzare a combinatului şi de ce  vânzarea va avea loc abia la sfârşitul  lui martie
”Am explicat de ce această privatizare s-a amânat; s-a amânat la solicitarea celor care vroiau să participe. Noi am început discuţiile în noiembrie-decembrie, ultimii au apărut în ianuarie. Evident, o ofertă serioasă nu poate fi făcută repede şi atunci au solicitat cu toţii mai mult timp ca să se poată pregăti.” a precizat ministrul care, deşi a explicat că există mulţi investitori interesaţi de Oltchim – Arpechim, a avut un răspuns ce poaste fi redus la  “previziuni”! Tot optimiste, ce-i drept!
“Previziunile sunt pozitive, suntem în cadrul pe care noi ni l-am fixat.... Administratorii judiciari au dat un comunicat cu privire la amânarea deschiderii ofertelor până la 31 martie, pe fondul solicitării de către cei interesaţi să intre în această cursă. La momentul preluării mandatului, am dat un semnal foarte clar că dorim o competiţie transparentă, deschisă tuturor, fără a favoriza pe nimeni, iar acest lucru a fost receptat cum trebuie. În cursă s-au înscris mai mulţi jucători importanţi. Deocamdată,  interesul a fost manifestat de două companii chinezeşti, de Chimcomplex, de o companie din Ungaria care a venit în ianuarie, de un consorţiu rusesc, de Socar şi de trei companii din Turcia. Rămâne de văzut sub ce formă se vor înscrie în cursă: consorţiu sau fiecare separat” a mai spus Gerea.
Ce poate spune cu certitudine ministrul economiei este că toate ofertele vor fi desfăcute la data de 31 martie ”Nu cred  că există riscul ca vreuna dintre companii să nu mai fie interesată. Fiecare are un interes regional în a prelua Oltchimul. Dacă am fi fost la debutul crizei economice, poate că ne-am pune probleme, dar acum, la acest moment, în niciun caz.”, a mai spus Andrei Gerea.

Promisiuni...de consiliere

Tot în timpul vizitei în Argeş de săptămâna trecută,  Gerea s-a prezentat în faţa disponibilizaţilor  Arpechim  care au primit bani de la OMV şi acum trebuie să-i returneze, doar cu promisiuni...de consiliere!
“Nu am promis oamenilor, care au primit bani de la OMV şi acum trebuie să-i returneze, că Guvernul îi va ajuta să-şi plătească datoriile pe care le au la OMV Petrom. Am spus doar că vom încerca să-i consiliem pentru problema pe care o au, una foarte mare pe procedura de executare. Încercăm să-i ajutăm cât putem noi să întârzie procedura de executare şi să reuşim să găsim o soluţie pentru domniile lor. .... Având de-a face cu o problemă juridică şi financiară şi soluţia trebuie să aibă acelaşi caracter - juridic şi financiar. Eu asta le-am spus oamenilor: că încercăm să găsim o soluţie... Încercăm întâi să-i consiliem.“, a mai spus ministrul…
Apoi s-a dus ministrul Gerea la Capitală pentru a nu se da demis, ci a fi demis, într-un mod cu totul rușinos…

Jurnalistul Cornel Nistorescu, la Realitatea TV: ”Incapabili, mediocri…”

În aceeași zi fatidică, jurnalistul Cornel Nistorescu îi caracteriza pe cei trei miniștri liberali, plecați mai mult sau mai puțin cu coada între picioare din Guvernul Ponta, ca fiind ”incapabili, mediocri…”

Blestem!? Argeșul a dat, după Revoluție, așa miniștri…

Ei bine, să facem un scurt exercițiu de memorie. În primul rând să nu pomenim pe cei dinainte de Revoluție, că hârtia nu suportă niciun fel de comparație. Apoi, lăsând la o parte pe Nicolae Văcăroiu – care a fost nu ministru ci prim-ministru în perioada 1992-1996 și pe Șerban Valeca – ministru delegat pentru cercetare, rămânem cu Georgiu Gingăraș și Mircea Diaconu. Ministru plin în Cabinetul Năstase, la Tineret și Sport, Gingăraș a continuat să ocupe apartamentul de serviciu mulți ani după ce nu a mai ocupat funcția, motivând – cu totul penibil – că și fiica sa are nevoie de un acoperiș, până își termină studiile. Cam atât despre Gingăraș, însă chiar mai puține despre Mircea Diaconu. Acesta, devenit senator pe cârca și afișele alectorale ale lui Miuțescu, s-a ținut scai de funcțiile obținute până când ANI nu i-a mai permis, definitiv și irevocabil. Între timp, propria soție a avansat la teatrul unde acesta era director, cu note maxime, date de soț. Păi… se putea altfel?...
Nu ne pronunțăm asupra prestației lui Daniel Constantin, ministru în funcție al agriculturii. Istoria va reține faptele sale, pe măsura mărimii sau micimii lor. Până acum, secetă, ceva irigații, recolte bune… În fine, era Ger…(ea), și degeaba…
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea