Războiul continuă pentru pârtia de schi ”Metropol”

# Bebe Ivan, Primăria Băbana şi Toma Constantin, în continuare, la judecată pentru pârtia din Băbana și terenurile din jur # Toma Constantin (Metropol) a vândut, se pare,  pârtia unui bucureștean. Așa să fie, sau numai în acte?!... Abia redeschisă, pârtia de schi de la Băbana naşte, din nou, discuţii. În primul rând pentru că numeroşi vizitatori au comentat cu privire la lipsa totală a... bonurilor fiscale, atunci când a fost nevoie să scoată bani din buzunar. În al doilea rând, pentru că procesele cu privire la legalitatea sau nu a punerilor în posesie din zonă continuă. Oficiali ai Primăriei din localitate susțin că, de la deschiderea pârtiei, în urmă cu ani buni, și până azi,  firma Metropol nu a adus niciun leu în bugetul comunei

În 2003, Bebe Toma (Metropol) a fost pus în posesie cu peste 7 ha păşune. Ilegal, din punctual de vedere al edililor.

Modul de dobândire al unei adevărate averi imobiliare de către Bebe Constantin – alias Bebe Toma, alias Bebe Metropol - este deja cunoscut de cei interesați, scriindu-se, la vremea respectivă, articole întregi. Plângeri penale, procese etc. De ce? Pentru că, în actele primăriei Băbana, Bebe Toma  figura, în 2002,  înscris cu 0,13 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 0,77 ha. În anul 2003, la rolul agricol Bebe Toma apare însă cu o suprafaţă de 0,92 ha teren arabil, 7,43 ha păşune, 0,61 ha livezi, 0,03 ha curţi construcţii, având o suprafaţă totală de 8,99 ha.  Terenul de 7,43 ha păşune a fost înscris în registrul agricol în baza unei cereri aprobate de primarul – de atunci - Popescu Marin, suprafaţă care reprezintă păşunea comunală Piscul Comanei. Cererea depusă de Toma Constantin (Metropol) nu se mai găseşte în arhiva primăriei comunei Băbana. De ce? Nimeni nu știe…
Bebe Toma vinde acestă suprafaţă de teren lui Anghel Loredana-Simona şi Anghel Valentin în data de 28.03.2003, iar un an mai târziu, pe 11.06.2004, aceeaşi suprafaţă de teren este cupărată tot de Bebe Toma, dar nu pe persoană fizică, ci pe firma SC Metropol SRL, al cărui reprezentant şi asociat este.
Terenul figurează înscris în registrul agricol al comunei Băbana ca fiind păşune naturală comunală, iar primarul Bebe Ivan susţinea la vremea respectivă - și, probabil, și astăzi -  că a ajuns în proprietatea SC Metropol SRL prin simple tertipuri, şi fără niciun temei legal. Drept pentru care Bebe Ivan, ca primar al comunei Băbana, cere instanţei să oblige pârâta SC Metropol SRL să lase în deplina proprietate şi posesie a comunei suprafaţa de teren de 72.900 mp, şi tototdată să fie constatată nulitatea absolută a contractelor de vânzare cumpărare.

Procesul a fost pierdut, în 2013, de Primăria Băbana, la Judecătoria Pitești. Primăria a declarat recurs

La sârșitul anului trecut,  mai exact în data de 28 noiembrie, Primăriei Băbana i se respinge cererea de anulare a actelor care au stat la baza împroprietăririlor mai sus menționate. Judecătoria Pitești emite Hotărârea 9576/2013 prin care lucrurile rămân așa cum au fost. Adică Bebe Metropol rămâne cu terenul care i-a apărut, ca un meteor, în actele de proprietate. Mai mult, reclamanții sunt obligați să plătească pârâților chiar și cheltuielile de judecată. Conform legii însă, edilul unei localități trebuie să meargă până în pânzele albe pentru a apăra patrimoniul acesteia. Și așa a luat naștere, la Tribunalul Argeș, un nou proces, în același Dosar nr. 14341/280/2013, al cărui prim termen este abia prin luna mai a acestui an.

Bebe Toma, se pare, a vândut pârtia unui bucureștean. Sătenii nu cred că este o tranzacție reală…

Patronul de la Metropol se pare că a înstrăinat însă, de puțin timp, pârtia de schi șI săniuș de la Băbana, către un om de afaceri din Capitală. Gurile rele din comună spun însă că șI această tranzacție ar fi   mai mult sau mai puțin fictivă, omul de afaceri făcându-șI simțită prezența destul de des în zonă. Cum însă un cumpărător de bună credință poate anula multe acțiuni în instanță, se poate ca tranzacția să nu fie una reală. Bănuielile sunt alimentate șI de faptul că patronul de la Metropol nu este la prima inginerie funciară, terenurile care au făcut obiectul procesului menționat mai sus fiind vândute de către acesta unor personae fizice, fiind ulterior cumpărate tot de el, însă pe firmă. Cert este că pârtia de la Băbana este în localitate numai cu numele, acesta neaducând deloc beneficii către bugetul local. Și asta deși, de când a nins, în week-end se strâng ceva doritori de derdeluș, doritori care bagă mâna destul de generos în buzunare pentru serviciile oferite: parcare, intrare, o cană cu vin fiert și multe altele. Contactat pentru a ne da relații, primarul comunei nu a dorit să comenteze situația.
Vom reveni cu amănunte.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea