Primarul oraşului Topoloveni a dat în judecată firma care s-a ocupat de restaurarea Bisericii Goleştii-Badii

# Gh Boţârcă: “Au pus în pericol lucrarea, care este monument istoric,  şi trebuie să plătească despăgubiri”.  Gheorghiţă Boțârcă, primarul oraşului Topoloveni, în calitate de reprezentant legal al parteneriatului dintre UAT Topoloveni  şi Parohia Goleştii- Badii Topoloveni, a dat în judecată  SC Certasig Asigurare-Reasigurare, cerând despăgubiri pentru nefinalizarea lucrării de restaurare a bisericii din respectiva parohie.
“Este vorba despre o lucrare  în  valoare de peste un  milion  de euro, pentru  restaurarea acestei biserici, care datează de 300 de ani.  Firma reclamată trebuia să finalizeze lucrările  în noiembrie, anul trecut, dar nu le-a încheiat nici la această dată. Vorbim  de neseriozitate! Termenul n-a  fost respectat  şi, mai mult, contractantul a pus în pericol lucrarea care este monument istoric, aşa că trebuie să plătească despăgubiri” a declarat, pentru Atitudine în Argeş, primarul oraşului Topoloveni, Gheorghe Boţârcă.
La această oră, după trei luni de la expirarea termenului prevăzut pentru finalizarea restaurării,  lucrarea este realizată în proporţie de doar 60%. Contractul a fost reziliat, iar autorităţile locale de la Topoloveni au început demersurile pentru organizarea unei noi licitaţii  în vederea restaurării  bisericii .
”O să licităm restul de lucrare pentru că trebuie încheiată, ca să putem salva ceva din acest monument. Sperăm ca firma care va câştiga să-şi facă treaba!”, mai spune Gheorghe Boţârcă.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea