Scandalul Teiuleanu, la Judecătoria Piteşti

De vreo zece ani ani,  câţiva pensionari  din cele două asociaţii de proprietari beligerante ale blocului 48 centru, bloc situat vis-a-vis de Prefectură, îşi cheltuie banii, nervii şi energiile prin instanţe pentru acuzaţii care merg de la jigniri până la delapidări de fonduri. Niculina Gebăilă (foto) şi Victor Suslănescu, administratorul şi, respectiv, preşedintele AP Maria Teiuleanu, ca şi Ştefan  Alexandrescu, preşedintele AP Teiuleanu 149, cealaltă asociaţie din acelaşi bloc şi Elena Bădescu, membră a AP 149, sunt doar câţiva dintre protagoniştii războiului dus atât în bloc, dar mai ales în instanţe. Fiecare din părţi susţine că cealaltă asociaţie funcţionează ilegal şi nimeni nu pare să cedeze, deşi procesele costă!
Pe 23 ianuarie 2014, Judecătoria  Piteşti a respins  ca nefondată plângerea Elenei Bădescu împotriva rezoluţiei parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti,  de netrimitere în judecată a administratorului AP Maria Teiuleanu, rezoluţie pe care o menţine ca legală şi  temeinică  şi a obligat-o pe Elena Bădescu să-i plătească Niculinei Gebăilă, lui Victor Suslănescu şi altor doi intimaţi câte 250 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu doar o zi înainte, aceeaşi înstanţă a admis  în parte acţiunea reclamantei Niculina Gebăilă  şi l-a obligat  pe Ştefan Alexandrescu, preşedintele AP  Teiuleanu 149, la plata sumei de 100 lei  reprezentând contravaloarea prejudiciului moral  către reclamantă. Numai că, potrivit aceleiaşi sentinţe, Elena Gebăilă  trebuie să plătească şi ea cheltuieli de judecată  în sumă de 1000 + 19, 7 lei către doi dintre părâţi.  Dacă în primul caz, sentinţa este definitivă, în cel de-al doilea caz, părţile au putut înainta recurs.

O poveste  cu acuzaţii reciproce

Blocul 48 – Centru (vizavi de Instituţia Prefectului) are trei scări. A şi C sunt administrate de AP Maria Teiuleanu, iar scara B  de către  AP Teiuleanu 149. Preşedinte celei din urmă revendică, pe lângă scara B, alte câteva apartamente care, conform amplasamentului, s-ar încadra în cealaltă asociaţie.  Un motiv suficient pentru  întreţinerea interminabilului război care are la bază şi o serie de acuzaţii pe care preşedintele AP Teiuleanu 149 le-a făcut de-a lungul anilor la adresa administratorului celeilalte asociaţii, Niculina Gebăilă.  
Ştefan Alexandrescu  a acuzat tabăra adversă de mai multe ilegalităţi printre care schimbarea destinaţiei subsolului tehnic al blocului, încheierea unor contracte cu diferite societăţi comerciale pentru închirierea spaţiilor, fără acordul proprietarilor, distrugerea instalaţiilor de încălzire centralizată şi apă caldă, dar şi de unele falsuri în înscrisurile contabile. Numai că Raportul de  expertiză  al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Cadrul IPJ Argeş arată că în perioada  asupra căreia planau suspiciunile, nu s-a produs nicio lipsă în gestiunea Niculinei Gebăilă.
În dosarul în care Asociaţia de Proprietari Teiuleanu 149 o acuză pe Niculina Gebăilă de păgubirea locatarilor cu peste 400 de milioane de lei, Tribunalul Argeş i-a dat administratorei câştig de cauză.  O altă acuzaţie la adresa administratorului AP Maria Teiuleanu, acuzaţie care a întreţinut conflictele, se referă la faptul că Niculina Gebăilă a continuat să-şi desfăşoare activitatea şi în timpul perioadei în care i-a  fost suspendat atestatul de administrator. Niculina Gebăilă a arătat însă în mai multe rânduri că cei care au iniţiat suspendarea atestatului (Ştefan Alexandrescu şi o parte din membrii AP Teiuleanu 149) nu puteau face o asemenea solicitare pentru simplul motiv că nu erau membrii ai asociaţiei incriminate şi a contestat decizia Primăriei Piteşti cu privire la suspendarea respectivului document.
Între timp, Niculina Gebăilă şi-a recâştigat dreptul  legal de a-şi desfăşura activitatea  de administrator, ceea ce a stârnit un nou val de reacţii în AP Teiuleanu 149,  care din punct de vedere al reprezentanţilor AP Maria Teiuleanu nici n-ar trebui să existe. Victor Suslănescu, preşedintele AP Maria Teiuleanu a explicat (încă de acum un an) şi de ce: “Ştefan Alexandrescu se foloseşte de un acord  de asociere din 2002 pe care îl deţine pentru cele trei scări ale blocului, însă acum, în asociaţia sa mai există o singură scară. În 2006, când s-a produs separarea şi când s-a înfiinţat AP Maria Teiuleanu (care are  acord de asociere pentru scările A şi C), preşedintele AP Teiuleanu 149 ar fi trebuit să facă  la rândul său un alt document  de constituire. Asta pentru că este vorba despre o altă asociaţie, diferită de cea iniţială. Scările A şi C s-au separat de B! Nu a făcut asta, motiv pentru care nici la ora actuală nu deţine un astfel de acord pentru scara B pe care pretinde că o reprezintă. Asta înseamnă că, legal, AP Teiuleanu 149 nici măcar nu există”.

Ştefan Alexandrescu, preşedintele AP Teiuleanu 149, spune că lucrurile stau  cu totul altfel

“Asociaţia Teiuleanu 149  era deja constituită la momentul în care s-a luat decizia separării, nu era nevoie de alte documente. Ei au plecat din asociaţia noastră, de fapt. AP Teiuleanu nu s-a dizolvat şi nici patrimoniul nu s-a împărţit, iar asociaţia noastră a rămas să funcţioneze în continuare”.
Cert este că reprezentanţii AP Maria Teiuleanu 149 tot mai speră în suspendarea Niculinei Gebăilă, în timp ce de partea cealaltă se cer despăgubiri pentru prejudiciile morale aduse prin acuzaţiile demontate, ulterior, în instanţă.
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea