Alianța USL rezistă în Argeș. Tudor Pendiuc: “USL există în continuare la nivel judeţean. Protocolul trebuie păstrat”

# Surpriză: Nicolescu s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Argeş …doar  pentru două luni. S-a încheiat o săptămână administrativ-politică bulversantă pentru Argeş şi începe una cu multe semne de întrebare. După ce prefectul Cristian Soare a semnat, pe 24 februarie, ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a urmat o serie de alte evenimente. Nicolescu s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Argeş, Tudor Pendiuc i-a luat  locul,  USL s-a desfiinţat la  nivel naţional, dar în Argeş, PSD+PNL rămân “in love”.
Să-ncepem cu începutul…săptămânii trecute. Prefectul Cristian Soare şi-a argumentat decizia cu invocarea legii nr. 176/2010. Potrivit actului normativ invocat de prefect, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, în măsură în care prevederile prezenţei legi nu derogă de la această şi dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.”

“Sunt ferm convins că am luat decizia corectă”

Soare şi-a explicat decizia şi prin faptul că ANI a atras atenţia că prefectul este obligat să pună în aplicare decizia ICCJ, în caz contrar fiind pasibil de sancţiuni.
“Dacă nu emiteam acest ordin, mi se putea face plângere penală pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. N-a fost o decizie uşoară. Era singura pe care puteam s-o iau şi mi-o asum. Oricine în locul meu ar fi făcut sau ar fi trebuit să facă la fel. Sunt ferm convins că am luat decizia corectă.(…) Mi-am întemeiat acest ordin pe Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a constatat că domnul Constantin Nicolescu s-a aflat în conflict de interese întrucât în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a încheiat, în numele instituţiei, mai multe contracte cu societăţi comerciale la care domnia să este acţionar majoritar.
După cum ştiţi Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate a rămas definitiv prin Sentinţa civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.633/11.02.2014.
Totodată, emiterea ordinului a avut la bază şi adresa Agenţiei Naţionale de Integritate prin care ni s-a comunicat un punct de vedere în sensul emiterii acestui ordin. (...)”, a precizat Cristian Soare.
Tot luni, ordinul i-a fost comunicat lui Constantin Nicolescu, acesta putând fi atacat, ca orice act a administrativ la instanţa de contencios în termen de 10 zile de la comunicare. În prima şedinţa a CJ Argeş se va desemna un vicepreşedinte care să preia atribuţiile preşedintelui, iar Guvernul va stabili data alegerilor locale anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ.

Nicolescu s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Argeş. Tudor Pendiuc i-a luat locul

Tot începând de luni, funcţia de preşedinte al PSD Argeş îi revine lui Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, fost preşedintele executiv al filialei judeţene a social-democraţilor. Asta pentru că,  după revocarea din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi ca urmare a discuţiilor de la Biroul Permanent Naţional al PSD, Constantin Nicolescu s-a autosuspendat de la conducerea filialei Argeş a Partidului Social Democrat.

Nicolescu a plecat cu strângere de inimă de la şefia C.J. …

În ultima sa conferinţă de presă la Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu a făcut un bilanţ al activităţii sale la conducerea instituţiei. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a mărturisit că-şi va continua activitatea în domeniul auto, la una dintre firmele la care este acţionar (nr. Auto Promond). Chiar dacă a ţinut să precizeze că nu este supărat pe nimeni, Nicolescu a plecat, totuşi, de CJ  cu o strângere de inimă. “Am 52 de ani de activitate, timp în  care am muncit cu credinţă, respectând legea,  şi m-aş fi aşteptat la o altă încheiere a activităţii mele. De trei ani sunt supus la presiuni de tot felul (…) De la alegerile locale din 2012 şi până acum nu am avut deloc pauză, aşa că am decis să mă retrag o perioadă şi de la conducerea PSD Argeş, pentru că nu mai pot face faţă din punct de vedere al sănătăţii la responsabilităţile unei munci susţinute în partid. Am două by-pass-uri, inima mea  funcţionează la 85% din capacitate, iar la ultimul control medicii au constat că e mult slăbită”, a  mai declarat Nicolescu.

…dar a lăsat loc de întoarcere la şefia PSD Argeş

Şi chiar dacă a dat de înţeles că sănătatea nu-i mai permite  să conducă organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat, şanse ca Nicolescu să redevină preşedintele social-democraţilor argeşeni există! A spus-o indirect, la sfârşitul săptămânii trecute, chiar cel care i-a luat locul la şefia PSD Argeş, Tudor Pendiuc:
“Din funcţia politică, s-a autosuspendat timp două luni de zile, asta ne-a comunicat dumnealui. Eu am primit decizia  BPN ca preşedinte interimar, dar acolo nu se spune pe ce perioadă”, spune Tudor Pendiuc, preşedinte interimar (până la alegerile interne) al PSD Argeş.

În Argeş, USL merge mai departe

“USL există în continuare la nivel judeţean din punctul nostru de vedere (al PSD Argeş). Trebuie păstrat  protocolul la nivel local şi judeţean, pentru că electoratul ne-a votat în această formulă. Eu cred că cel mai bine e ca oamenii să ne considere normali, nu anormali. Dacă oamenii îşi fac treaba, vom continua. De exemplu, acum este perioada examenelor, testelor, evaluărilor. Dacă facem schimbări la conducerea inspectoratului, bulversăm lucrurile şi nu vreau să se întâmple acest  lucru”, a explicat Tudor Pendiuc,  care n-are nimic să-i reproşeze nici prefectului Cristian Soare (PNL).
“Domnul prefect Cristian Soare a dovedit că este un bun profesionist și şi-a văzut de treabă”, a mai declarat Tudor Pendiuc .

Totuşi, în PNL Argeş părerile sunt împărţite când vine vorba de colaborarea cu PSD

După ruperea USL la nivel naţional și intrarea PNL în opoziţie, conducerea PNL Argeş  a anunţat că la nivel de judeţ  colaborarea cu PSD și PC va continua. Şi totuşi, în interiorul PNL Argeş părerile nu sunt unitare când vine vorba despre această colaborare. Deputatul Theodor Nicolescu este de părere că USL ar trebui să-şi înceteze funcţionarea şi Argeș. Parlamentarul liberal n-a uitat încă de nerespectarea protocolului USL atunci când la Piteşti a avut loc desemnarea celui de-al doilea viceprimar tot din rândul PSD, în condiţiile în care PNL revendica un fotoliu de viceprimar.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea