Constantin Nicolescu a contestat, în sfârşit, ordinul de revocare din funcţia de preşedinte al CJ Argeş semnat de prefectul Cristian Soare

# Sentința pentru Constantin Nicolescu, amânată de ÎCCJ pentru 24 martie. Miercurea trecută, Bogdan Rădulescu, avocatul lui Nicolescu, a depus la Tribunalul Argeş  o cerere de anulare a ordinului nr. 128/24.02 2014 semnat de prefectul Cristian Soare. Primul termen stabilit de instanţă este însă abia pe 26 septembrie.
Constantin Nicolescu mizează pe faptul că legea nu prevede pierderea funcţiei de preşedinte de consiliu judeţean în cazul conflictului de interese.
Reamintim că Prefectul Cristian Soare a argumentat   semnarea ordinului de revocare a lui Nicolescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş cu  invocarea legii nr. 176/2010, potrivit  căreia „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat că a emis un act administrativ, a încheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, în măsura în care prevederile prezentei legi nu derogă de la aceasta şi dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.”

Sentința pentru Constantin Nicolescu, amânată de ICCJ pentru 24 martie

Soarta fostului președinte al Consiliului Județean Arges, Constantin Nicolescu, nu s-a decis vineri, 7 martie, de Înalta Curtea de Justiție și Casație. În dosarul școlilor reabilitate pe fonduri europene obţinute – presupun anchetatorii - ilegal, în care Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o decizie de 3 ani şi 4 luni cu executare, s-a decis amânarea pentru 24 martie. În acest dosar, Nicolescu este acuzat că ar fi obținut  fonduri Phare în valoare de aproximativ 900.000 de euro, pentru reabilitarea a patru şcoli din Argeş - Câmpulung, Curtea de Argeș și Budeasa - afectate de inundațiile din aprilie august 2009, cu acte false.
Cea mai bună soluție pentru fostul - și, poate,viitorul – președinte al CJ Argeș, se pare că ar fi casarea dosarului și trimiterea acestuia spre rejudecare. Conform noului cod penal, ultima instanță ar deveni, în această situație, una din Curțile de Apel din țară, poate chiar cea din Pitești, unde șansele de achitare pentru Nicolescu ar crește considerabil. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea