Luna plantării arborilor - ediția 2014 - la Direcția Silvică Argeș

# Senatori, deputați, polițiști, dar și copii au plantat câte un arbore. Sau mai mulți. Vineri, pe 15 martie, de Ziua Pădurii, Direcția Silvică Argeș a demarat deja tradiționalul program de împăduriri pentru 2014, program ce cuprinde acțiuni de regenerare pentru nu mai putin de 298 de hectare. Pe aproximativ 67 de hectare se vor face împăduriri, iar pe restul de 237 va fi aplicată metoda regenerării naturale. Pe alte 31 de hectare se vor face completari în pădurile deja existente. Acțiunile din teren vor fi dublate de evenimente în care sunt implicați copiii: concursuri de desene, acțiuni de ecologizare, fotografii etc.
”Ne propunem să împădurim, anul acesta, circa 67 hectare. După cum ați văzut, am marcat evenimentul prin plantarea de arbori, în Pădurea Trivale, ca și anul trecut. Au fost invitați o serie de oficiali, toți parlamentarii din Argeș, indiferent de culoarea politică, lideri din administrație, presa etc. După cum ați putut, de asemenea, vedea, marele plus l-au reprezentat copiii, care au ținut să planteze un arbore, ceea ce înseamnă mult pentru viitorul pădurii” a declarat, pentru Atitudine în Argeș, ing. Armand Chiriloiu, directorul instituției.

Politicienii din Argeș, ca brazii…

Startul activității a fost dat de deputatul Gheorghe Marin, secondat de comandantul adjunct al Poliției, Petre Ionițescu. Deși fără prea mult chef, celor doi s-a alăturat, pentru o scurtă perioadă de timp, deputatul Radu Vasilică. După câteva minute, senatorul Constantin Tămagă s-a înscris vânjos în rândul pălmașilor, folosind pentru tasarea terenului o pereche de ghete din piele, de firmă. Domnul senator a demonstrat însă că știe să planteze un brad, așa că trecem cu vederea ținuta cam prea de centru… dreapta.
Singura prezență feminină din rândul politicienilor, deputatul Simona Bucura Oprescu, s-a lăsat puțin așteptată. A plantat însă copacul, depășind cu mult, măcar prin atitudine, politicieni puternici, însă… absenți. Dacă luăm în considerație și sarcina, nu ne rămâne decât să o felicităm pe doamna deputat pentru inițiativă, pentru prezență. Pentru lecție. Cine mai învață însă ceva în ziua de azi?...

Copiii, marele câștig al acțiunii

La un moment dat, poiana din pădurea Trivale aleasă pentru acțiune, s-a umplut de țipete, de râsete, de voie bună. Copiii aleși să participe la eveniment au fost, sută la sută, dornici să ajute, să planteze brăduți, să ajute mediul, să combată poluarea și eroziunea. Lecția de mediu servită chiar în sânul acestuia a fost, poate, cea mai importantă din acea zi. Pentru toți.
Nu puteam încheia materialul de față fără a atribui o notă specială chiar organizatorului, Armand Chiriloiu. Șeful Direcției Silvice și-a adus la eveniment propriul băiat, un flăcău solid și drept precum copacii din jur, și împreună au plantat câțiva copaci pentru zilele ce vor veni. Copaci care vor crește atât în pădure cât și, undeva, în niște inimi mici dar mai sănătoase. Felicitări! S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea