La instanță, după ce și-a rupt mașina în drum!

# Consiliul Judeţean Argeş,  primăriile şi consiliile locale de la Beleţi-Negreşti şi Topoloveni, chemate în instanţă de ASIROM. S.C.ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ - ASIROM a dat în judecată, anul trecut, Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Beleţi-Negreşti, Consiliul Local Beleţi-Negreşti, Primăria Topoloveni şi Consiliul Local Topoloveni,   după ce unul dintre clienţii săi şi-a avariat vehiculul pe un drum judeţean.  Judecătoria Topoloveni a găsit vinovate autorităţile locale de la Beleţi-Negreşti şi Comuna Beleţi-Negreşti, pe care le obligă la despăgubiri de 4670 lei. Dorin Cătănea, primarul comunei, spune însă că întreţinerea drumului pe care şoferul bucureştean şi-a avariat maşina nu intra în competenţa autorităţilor locale.  După pronunţarea sentinţei, Consiliul Local  Beleţi-Negreşti a declarat apel, iar dosarul  se află acum la Tribunalul Specializat Argeş. 
Ştefan Fiică, bucureşteanul care susţine că şi-a avariat maşina, marca Kia Sorento, pe teritoriul comunei Beleţi–Negreşti,  în noiembrie 2010, s-a adresat S.C.ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP SA, la care avea asigurat vehiculul.  Pentru recuperarea sumelor, asiguratorul s-a îndreptat, ulterior, împotiva celor 5 instituţii pe care le acuză de neîntreţinerea carosabilului: Consiliul Judeţean Argeş,  primăriile  şi consiliile locale de la Beleţi-Negreşti şi Topoloveni.
În septembrie anul trecut, Judecătoria Topoloveni a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Consiliul Local Topoloveni şi Primăria Oraşului Topoloveni precum şi excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtului Consiliului Judeţean Argeş şi a respins excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Consiliul Local al comunei Beleţi – Negreşti,  ceea ce prefigura deja sentinţa ce avea să fie pronunţată la începutul acestui an.
După ce reclamanta a cerut şi a obţinut admitere ca probă în instanţă a expertizei tehnice a maşinii avariate, cauza a fost amânată de cinci ori, până în februarie 2014, când aceeaşi instanţă a respins cererea de chemare în judecată a Consiliului Local al Oraşului Topoloveni şi Primăriei Topoloveni, ca fiind formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă, precum şi cererea de chemare în judecată în a Consiliul Judeţean Argeş, tot pe motiv că a fost formulată împotriva unei persoane lipsite de capacitate procesuală de folosinţă, dar a admis  cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Comunei Beleţi-Negreşti şi Comuna Beleţi-Negreşti.
Judecătoria Topoloveni a obligat autorităţile locale  de la Beleţi-Negreşti să plătească firmei de asigurări suma de 4670 lei cu titlu de despăgubiri şi dobânda legală aferentă calculată de la data de 08.05.2013 până la data plăţii efective precum şi suma de 1087,6 lei reprezentând cheltuieli de judecată.
Autorităţile locale de la Beleţi Negreşti spun însă că n-au nicio vină, pentru că întreţinerea drumului pe care s-ar fi produs avarierea nu intră în competenţele primăriei şi consiliului local.
“Avarierea s-ar fi produs din cauza unor dale, la traversarea Râului Cârcinov, pe o bretea a drumului judeţean 739. Chiar dacă este pe teritoriul comunei noastre, fiind un drum judeţean, întreţinerea lui nu cade în sarcina noastră. Şi să fi vrut să fac reparaţii, tot n-aş fi putut, pentru că astfel de intervenţii nu sunt de competenţa autorităţilor locale. Tocmai de aceea, după pronunţarea acestei sentinţe, am făcut apel şi aşteptăm ca legea să-şi spună cuvântul”, spune primarul comunei  Beleţi-Negreşti, Dorin Cătănea, care  susţine că o parte din vină îi aparţine şoferului.
“Părerea mea e că omul a fost băut.  Evenimentul s-a petrecut la 11 noaptea… ce să cauţi pe un astfel de drum la ora aia? Apoi sunt multe alte semne de întrebare legate de această avariere. Eu, de exemplu, n-am văzut nici un proces verbal  de constatare!”, mai spune edilul.
În martie 2014, Consiliul Local Beleţi Negreşti a declarat apel,   iar dosarul se află acum la Tribunalul Specializat Argeş.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea