Sărăcie lucie la Salonul Auto Pitești 2014

# Standul cu cele mai multe mașini – cel pentru copii, de lângă biserică  # Taxa de 700 euro – pentru participarea la târg – refuzată de numeroși dealeri. A apus strălucirea de altădată a industriei auto, au trecut vremurile când se vindeau, cam la orice dealer, câteva zeci de mașini pe lună. Din 2008 – an considerat de vârf pentru vânzarea mașinilor din import – s-au închis câteva reprezentanțe – Kia, Mazda, Bmw etc., iar vânzările de autoturisme noi au scăzut dramatic. Salonul Auto Pitești 2014 a reușit, cu greu, să mascheze anii de mers pe pierdere pentru reprezentanții mărcilor auto. Care reprezentanți, nici ei, nu s-au mai grăbit să umple Piața Milea cu game complete de autoturisme. Pe scurt: mai puțini și mai săraci. Pentru cei prezenți, a fost suficient spațiul propriu-zis al pieței, centrul. O altă noutate, însă apărută în raport cu vremurile – a fost prezentarea cu vânzare de autoturisme… second hand. Începând cu un Audi RS8 din 2007 și terminând cu două capete tractor de Iveco.
Taxa de participare impusă, de 700 euro, a alungat câțiva dealeri importanți, mai ales în această perioadă, când fiecare cent este drămuit. ”Ne putem permite suma, însă am considerat că nu ne aduce beneficiile scontate” – ne-a mărturisit unul din cei ce au ales să lipsească de la expoziția din Piața Milea. Acesta a mai adăugat: ”Gândiți-vă că, în afara taxei de participare, trebuie să detașezi câteva persoane aici, apar cheltuieli suplimentare de transport, asigurare, curent, materiale publicitare etc. Și toate acestea costă, iar noi avem o marjă de profit minimă la fiecare autoturism vândut. Marjă care, în mod cert, nu este acoperită de vânzările aduse de eveniment.”
De departe, standul cel mai arătos și mai numeros l-a avut micul comerciant de lângă Biserica Sf. Gheorghe, care închiriază mașinuțe electrice copiilor. Cu 5 lei/10 minute. Cele 12-13 ”mărci” de prestigiu în care micuții și-au satisfăcut pofta de șofat au eclipsat jucăriile oamenilor mari expuse la numai câțiva metri distanță.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea