Judecătorul Apostol, suspendat din funcție de CSM. Acesta a ațipit, în picioare, la MasterChef

Preşedintele Secţiei Penale a Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, a fost suspendat, miercurea trecută, din magistratură, până la finalizarea cercetării disciplinare declanşate după un incident în care a fost implicat în luna octombrie a anului trecut. Aşa a decis Consiliul Superior al Magistraturii.  Nu este însă vorba despre o suspendare pe un termen definit, ci de o suspendare până la finalizarea cercetării disciplinare declanșate împotriva lui Apostol după incidentul din benzinărie. În momentul de față, Gabriel Apostol este cercetat pentru comiterea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în “manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu” și “atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții”.
Magistratul a fost implicat într-un incident care a avut loc în seara zilei de 13 octombrie 2013, într-o benzinărie de pe autostrada A1. Bărbatul a sunat la 112, la ora 22.35, şi a anunţat că a fost lovit cu picioarele şi a fost dat cu capul de gresie de doi poliţişti. Pe de altă parte, mai mulţi martori la incident spun că judecătorul i-ar fi provocat pe poliţişti, spunându-i fiicei lui: „Uite, tati, Miliţia! Ce, ţi-e frică de jegoşi?“. „Poliţiştii l-au rugat să vorbească mai frumos, apoi l-au rugat să se legitimeze. Când au încercat să-l încătuşeze, l-au culcat la pământ şi el s-a dat cu nasul de gresie singur, intenţionat, după care a început să se şteargă de sânge pe hainele poliţiştilor“. Secţia pentru judecători a CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificări privind implicarea acestuia în incidentul din benzinăria de pe A1. Ulterior, poliţiştii implicaţi în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, poliţiştii fiind acuzaţi, la rândul lor, de către magistrat, de purtare abuzivă

Nani la ultimul MasterChef. Gabriel Apostol: ”Adormisem, sincer. Da, eu dorm și în cui, dacă e nevoie. E un program destul de încărcat...”

Ultima prestație televizată a judecătorului  a fost, ca și celelalte, presărată cu minuni. Magistratul a reușit să ațipească de-a-mpicioarelea, motivarea fiind programul destul de încărcat. ”Adormisem, sincer. Da, eu dorm si in cui, daca e nevoie. E un program destul de incarcat…” a motivat judecătorul care, într-o ediție anterioară, întrebat cu ce se ocupă, a ţinut să precizeze că „judecă infractori şi borfaşi, pe care îi bagă la pârnaie“.
Preparatul gătit de piteștean a primit, ce-i drept, aprecieri din partea celor trei arbitri. (A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea