Noul Logan, versiunea de bază. Ieftină. Dar merită banii?

# Firele lămpilor spate sunt trase direct prin portbagaj. Este normal? Noile serii de autoturisme scoase de Uzinele Dacia din Mioveni au făcut senzație, atât în țară cât, mai ales, în întreaga Europă. Noul Duster este cu totul spectaculos, noul Sandero este interesant. Noul Logan este...este.  Dar cum, ne întrebăm noi, și cu ce sacrificii? Într-adevăr, nu este simplu să produci o mașină ieftină, pe care să reușești să o vinzi în draci chiar și în țara care produce Mercedesul și Bmw-ul, însă lângă noul Logan – versiunea aceea ieftină – parcă a stat un contabil zgârcit, cu casa de marcat în mână, și a tăiat tot ceea ce se putea tăia în afară de motor și volan. Este mult mai simplu să spui ce are mașina decât ce nu are, pentru că nu are... de toate. Nu are geamuri electrice nici măcar față, nu are aer condiționat (de climatronic nici nu s-a pomenit vreodată), nu are radio, nu are atât de multe că ar dura o oră să fie numai spuse. Imaginea de groază însă, parcă, o dă portbagajul. Firele electrice ale lămpilor spate sunt scoase, pur și simplu, în zona spațiului de bagaje, și lăsate să zburde pe acolo până intră unde trebuie ele să intre spre partea din față. Desigur, prinse pe ici-colo, prin punctele  esențiale, cu clipsuri, de tabla mașinii. Care și ea arată cu totul groanzic, goală și urâtă precum o c... știți voi, pe centură, stimați conducători. Spațiul pentru bagaje prin care sunt lăsate acele fire reprezintă un pericol potențial. Pentru că un geamantan voluminos, lăsat liber și de capul lui, poate rupe acele fire. Sau nu, însă mie mi-ar fi frică să pun așa ceva acolo. Nu cred că am mai văzut vreo mașină redusă, atât de mult, la cele esențiale, în 2014.
Loganul este însă o marcă redutabilă, care se vinde, care arată bine, mai ales în exterior. Uzinele Dacia au găsit calea spre afirmare, au găsit nișa pe piețele internaționale, chiar dacă, uneori, răutăcioșii văd câte ceva rău. Cum sunt portbagajele, motoarele prea mici, sau spațiul interior în Sandero. Dar asta este altceva, ce va fi tratat cu altă ocazie.
Domnilor contabili de la Dacia, credeți că un pic de mochetă lipită peste acele fire ar influența prea mult costurile de producție? Poate că, odată cu autostrada lui Șova, scăzând factura la transport...
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea