ASR Principele Nicolae, la Piteşti

# Chiar dacă vremea a fost capricioasă, peste o sută de oameni au venit să se întâlnească cu ASR Principele Nicolae al României la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş. ASR Principele Nicolae al României a venit săptămâna trecută la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş pentru a lua parte la lansarea unei cărţi ce îi prezintă copilăria şi parcursul adolescenţei. Cartea ,,Drumul spre casă. Filip – Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României” vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Principelui, despre studiile şi experienţa comunitară, despre călătoriile şi expediţiile sale în care este amintită cu mare emoţie şi prima vizită în România, la vârsta de 7 ani.
,,Mă bucur că mă aflu astăzi aici, în mijlocul dumneavoastră şi, totodată, mă bucur că aţi venit într-un număr atât de mare. Citind această carte veţi descoperii multe lucruri năstrusnice pe care le-am pus la cale în copilărie şi cred că veţi recunoaşte în ele isprăvile pe care dumneavoastră sau copiii dumneavoastră le-au făcut în copilărie. Este o carte despre viaţă şi oameni. ,,Drumul spre casă” nu este o biografie, este o introducere a mea către dumneavoastră, o introducere care vorbeşte despre aventurile, întâmplările şi oamenii care m-au ajutat să iau decizia de a veni acasă, aici în România. Povestea mea a început în 1992 când am venit în România cu bunicul meu, Regele Mihai, şi am stat la balconul hotelului Continental”, ne-a mărturisit, plin de emoţie, ASR Principele Nicolae al României.
Gazda evenimentului, directorul Bibliotecii Judeţene Argeş, Mihail Sachelarie, înainte de lansarea cărţii, i-a prezentat înaltului oaspete o expoziţie unică de fotografii, albume de colecţie şi timbre  ce au fost vizionate cu mare atenţie de către Alteţa Sa.
,,Este o carte care o să vă dezvăluie o persoană deja consolidată cultural şi nu numai, pentru că Alteţa Sa a parcurs o perioadă educaţională, din punctul meu de vedere, foarte dură, în Anglia. Alteţa Sa este conştient de responsabilităţiile pe care le are şi de faptul că România poate să meargă mai departe prin eforturile Casei Regale de România, prin eforturile Alteţei Sale care militează, o să vedeţi că reiese pregnant din volum, pentru solidaritate, coeziune socială şi încredere, pentru că altfel nu putem să construim nimic în această ţară pe care Alteţa Sa o vede, şi aşa şi este, foarte bogată şi plină de speranţă”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Argeş, Octavian Mihail Sachelarie. Principele Nicolae este al treilea pe linia moştenitorilor coroanei după Principesa Margareta şi mama lui, Elena. Principele Nicolae s-a mutat în România în toamna lui 2012, pentru a prelua o parte din atribuţiile publice ale Casei Regale.
La lansare au mai luat cuvântul Maria Desmirean, managerul editurii ,,Curtea Veche”, care a tipărit cartea, şi Ionel Didea, rectorul Universităţii din Piteşti.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea