Țineți minte trei cuvinte: Mircea Drăghici președinte!

Mihai Bădescu.
Vă povesteam ediția trecută, în zona de vest a paginii, că din multitudinea de valori, ba și din casetele de valori pe care le are la îndemână, PSD-ul argeșean pare condamnat cu executare să-și aleagă viitorul președinte numai dintre doi oameni: primarul Tudor Pendiuc și președintele Consiliului Județean, Florin Tecău. Lucru total surprinzător pentru un partid foarte bine orientat în timp și spațiu, care nu dă totuși semne că vede cum însăși axa de rotație a Pământului și-a schimbat orientarea în jurul unui buștean politic din propria ogradă, care face de multă vreme beznă în jurul celorlalte uscături rahitice din filială: deputatul Mircea Drăghici. Simpla înșiruire a funcțiilor pe care acesta le deține îl recomandă ca un președinte al PSD-Argeș pentru care coala de hârtie este prea mică dacă domn Mircică și-ar pune mintea cu ea și ar pune-o să-i suporte toate calitățile: deputat, chestor al Camerei Deputaților, consilier al premierului pe probleme auto și de transporturi, trezorier național al PSD, vicepreședinte al PSD-Argeș și ne oprim aici, ca să nu se termine editorialul cu toate celelalte comiții și comitete din care mai face parte deputatul de Curtea de Argeș. El ar fi cel mai bun șef la PSD-Argeș, dar nu numai prin multitudinea calităților pe care și le-a îndesat în CV, cu aceeași rapiditate cu care spărgătorii de bănci își umplu sacii de bani și dispar de la guvernare. Pardon, de la locul faptei. Sunt multe alte calități care îl recomandă pe deputatul Drăghici să posede, cum numai el știe s-o facă, conducerea județeană la PSD. Pentru că, vrem, nu vrem, chiar și dușmanii trebuie să-i recunoască meritele, dacă vor să scape neîmpunși în fund de acest ascuțit de vârf de generație la lăcomie și parvenitism în partid. Și care își merită pe deplin renumele de lider al (de)generației tinere la social-democrați.
Din punct de vedere doctrinar, Mircea Drăghici corespunde celor mai apăsătoare cerințe în PSD. Cine îi cunoaște bine dedesubturile știe că este genul de activist care pare că nici la toaletă nu se duce fără câteva pagini din statutul partidului, conștient că numai așa se poate face o treabă mare, serioasă, în politică. Așadar, vorbim de un om cu scaun normal în politică, spre deosebire de ceilalți constipați din PSD. Sau, altfel spus, Drăghici nu este numai superlativul, ci și superlaxativul absolut în politică. Iar în ce privește discursul politic, e prăpăd! Deputatul este oricând mai penetrant decât un cui când e bătut în cap. I se pare atât de important ce spune, încât ai zice că vorbește numai cu majuscule.
În plus, îl are pe vino-ncolo la electorat și este atât de iubit de alegători, încât aceștia, când îl văd, personal sau în calitate de poster lipit pe gard, fug în toate părțile, ca găinile din fața mașinii, dornici să se ascundă în prima cabină de vot. Dar să te ferească Dumnezeu să-i fii cumva adversar politic lui Mircică. Dracu’ te-a pupat! Este atât de bătăios, încât cei care au avut de-a face cu el, dar au scăpat miraculos, spun înspăimântați că deputatul poate bate oricând și șase ouă deodată într-o omletă. Mai mult, face un praf de nu se mai vede nimic în jur când îl trimite nevasta, Georgiana, să omoare în bătaie covoarele. Nu este deci bine să-i stai în cale când este furios. Atunci dă dovadă de o sălbăticie nemaivăzută. Sunt martori politici din opoziție care jură că l-au văzut sărind să-și roadă proprii pantofi, pe motiv că și pantofii au cutezat să-l roadă pe dânsul.
De asemenea, comunicatele sale de presă pot fi ucigătoare, nu numai pentru opoziție, ci și pentru ziariști. Potențialul lor distructiv a depășit însă de mult granițele Argeșului și ale țării, răspândindu-se, ca o pandemie, în întreaga Uniune Euroapeană, ba și peste ocean. Se spune, de pildă, că un val de depresii severe a lovit recent Parisul, după ce deputatul Drăghici a omis să-și transmită tradiționalul mesaj de felicitare, pe 14 iulie, de Ziua Franței. Francezii s-au isterizat de mânie, iar franțuzoaicele au făcut atacuri de panică și au intrat la menopauză când au aflat că deputatul în care își puseseră atâtea speranțe privind binele țării lor trimisese, în schimb, cu numai 10 zile înainte, un mesaj de felicitare poporului american, pe 4 iulie, Ziua Independenței SUA. Fapt care a produs pe loc o revigorare a economiei americane și a tranzacțiilor pe Wall Street. Dar, pentru că tot am amintit despre bani și tranzacții, Mircea Drăghici se dovedește un as, ba chiar un popă de inimă roșie, și la acest capitol. Că nu degeaba este trezorierul național al PSD și merge frecvent la bunul său prieten Calinic, ca să-și facă slujbe reciproce de înmulțire a banilor. De altfel, deputatul are o viziune cât se poate de eficientă în privința finanțelor. Principiul după care se călăuzește este că, dacă nu ne ajută bugetul să lucrăm în folosul poporului, măcar în folos propriu să lucrăm. Așa se și explică faptul că, din toată sărăcia, Drăghici are împreună cu soția mai multe case și limuzine, circulând împreună la bordul unei averi transportabile cu autocarul. La fel de încăpător ca autocarul pe care, după cum spune ultima glumă, și-l va cumpăra DNA-ul, ca să aibă cu ce-i transporta la audieri pe cei peste 40 de primari din Argeș care s-au trezit implicați în mega-dosarul lui Drăghici cu strategiile de dezvoltare locală, la care lucrează de zor procurorii. Ce sfat să le dau deci la final pesediștilor argeșeni? Țineți minte trei cuvinte: Mircea Drăghici președinte!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea