Continuă procesul dintre Antena 3, Gabriela Vrânceanu-Firea şi deputatul de Piteşti Cristian Boureanu

# În cazul în care va pierde, Cristian Boureanu are de plată nu mai puţin de 500.000 euro # Totul s-ar putea decide la următoarea înfăţişare, care va avea loc pe 25 februarie. Jurnalista Gabriela Vrânceanu Firea l-a dat în judecată pe deputatul de Piteşti Cristian Boureanu. Acesta a acuzat-o, într-o emisiune televizată, în direct, că este amanta fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, în platoul emisiunii "Ştirea zilei". Moderatoarea îl acuză pe politician că i-a adus prejudicii morale. Acţiunea a fost depusă în data de 29 iunie 2010 la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, iar jurnalista îi cere daune de 500.000 de euro deputatului. În plus, în caz de câştig, acesta trebuie să-şi ceară public scuze pentru afirmaţiile făcute. Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză pe democrat-liberalul Cristian Boureanu că i-a adus un "prejudiciu moral constând în vătămarea drepturilor personal nepatrimoniale, precum dreptul la demnitate, cinste, onoare, buna reputaţie, prestigiul persoanei şi dreptul la viaţa privată, produse prin afirmaţiile pârâtului".  Şi postul de televiziune Antena 3 îl acuză pe politician pentru prejudiciul moral produs de nerespectarea dreptului la reputaţie şi imagine. Vă prezentăm mai jos „corpul delict”, adică injuriile exprimate în direct, pe postul de televiziune Antena 3.
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Doamnă, nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.
G. V. Firea: Atunci de ce-aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
C. Boureanu: Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut. Domnul Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech...
G. V. Firea: Domnule Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
C. Boureanu: Nu ştiu, am mâncat ceva la dumneavoastră aici.
G.V. Firea: La toaletă?
C. Boureanu: Ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.
Conflictul dintre cei doi a continuat după ce Boureanu s-a interesat dacă Firea l-a întrebat vreodată pe fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu, "ce a făcut cu banii din investiţii, cu 3 miliarde pe care îi avea în buget cu două luni înainte de alegeri", replica moderatorului fiind că Boureanu ar trebui să "îşi ia temperatura, pentru că poate are febră".
Cristian Boureanu: Mă uit şi vă pun nişte întrebări... telespectatorii văd că dumneavoastră sunteţi părtinitoare.
Gabriela Vrânceanu Firea: Asta este concluzia dvs.
C. Boureanu: A vorbit domnul Orban... vedem pe timp? Aveţi curajul să daţi pe timp să vedeţi cât a vorbit fiecare?
G.V. Firea: Avem curajul să vedeţi cât aţi ţipat dumneavoastră pe timp. Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu mucii în freză a avut dreptate. (o referire la modul în care fostul premier Tăriceanu l-a calificat pe Boureanu în 2006, n.r.)
C. Boureanu: Ah, acum mă jigniţi. Cumva amantul dumneavoastră?
G.V. Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră? (....) Spuneţi că Tăriceanu e amantul meu?
Un alt subiect de dispută a fost legat de afacerile cu statul pe care le-ar derula deputatul PDL, el fiind acuzat de moderator că este acţionar în mai multe firme care au obţinut contracte cu statul. Firea i-a transmis lui Boureanu că, potrivit deciziei Colegiului Director al PDL, demnitarii democrat-liberali trebuie să aleagă între afaceri şi politică. Boureanu a replicat că moderatoarea dă  o "interpretare greşită" declaraţiilor Elenei Udrea. A urmat un nou schimb de replici, urmărit cu uimire de ceilalţi invitaţi, liberalul Ludovic Orban şi pesedistul Liviu Dragnea:
Gabriela Vrânceanu Firea: De vagabonzi (...) suntem sătui.
Cristian Boureanu: Înţeleg că iar mă jigniţi?
G.V. Firea: Dar de unde ştii despre cine vorbeam? (...) N-aţi făcut niciodată afaceri cu statul, aţi ajuns milionar muncind din greu.
C. Boureanu: O să vă dau şi în judecată. Unu, că nu sunt milionar...
G.V. Firea: Sunteţi deja dat de mine în judecată!
C. Boureanu: Minţiţi cu o neruşinare... Să vă fie ruşine!
G.V. Firea: Dumneavoastră sunteţi plătit de contribuabili, eu nu sunt plătită de contribuabili de la PDL.
C. Boureanu: Dvs sunteţi plătită din bani furaţi.
G.V. Firea: Încă un proces! V-aţi ales cu vreo trei-patru procese.
CNA a amendat postul de televiziune Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru "Stirea Zilei", difuzată în seara zilei de 29 mai 2010, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut acest schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc, membrii Consiliului considerând că moderatoarea "a pierdut controlul emisiunii", potrivit Mediafax.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea