Primăria Piteşti declarată repetentă de un localnic. Şi de noi…

După cum am arătat şi în alte materiale ale publicaţiei noastre, ultimele rapoarte ale  forurilor europene şi mondiale trimit România direct pe ultimul sau printre ultimele locuri la probleme cum ar fi legislaţia stufoasă şi corupţia funcţionarilor publici. Piteşteanul Zarioiu Vasile este una din numeroasele victime ale acestui sistem, pentru că, deşi a întreprins absolut toate măsurile legale,

acesta nu reuşeşte să îşi treacă în actele de proprietate o boxă de câţiva metri pătraţi aflată la subsolul blocului în care locuieşte. Blocul respectiv, situat la intrarea în cartierul Trivale, a fost dotat din construcţie cu câte o astfel de boxă pentru fiecare apartament. În actele de vânzare-cumpărare întocmite la data respectivă, acum peste 40 de ani, boxele nu au fost trecute distinct în act, fiind asimilate  anexelor apartamentelor respective, alături de balcoane, debarale etc.
Vasile Zarioiu: Dacă boxele nu sunt ale noastre, ale proprietarilor, atunci ale cui sunt? Eu plătesc impozit pe a mea de peste 40 de ani, de când am cumpărat apartamentul. Cred că voi solicita Primăriei Piteşti să îmi restituie impozitul plătit timp de 40 de ani pentru boxa respectivă..
Acesta ne-a mai spus că a cheltuit pe drumuri şi procese o sumă mult mai mare decât valorează cei câţiva metri pătraţi din subsolul blocului în care locuieşte.

Răspuns al Primăriei Piteşti în conformitate cu locul ocupat de ţară. Jalnic!

După ce a bătut la uşile tuturor forurilor abilitate şi a primit un răspuns de genul  „nu ne putem pronunţa noi”, Vasile Zarioiu a încercat să lămurească situaţia sa – şi a altor peste o sută de locatari – cu ajutorul autorităţilor locale.  A fost în audienţă la primar, a lăsat numeroase adrese şi documente doveditoare (şi lămuritoare). Ei aş, nimic nou sub soare. Vă prezentăm în facsimil răspunsul primit, unul de toată jena, cu exact aceeaşi tentă de „vezi la alţii” întâlnită şi până acum.
Lucian GHERGUŞ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea