Circonsiliul Județean Argeș, spectacol pentru Teatrul Davila

Spiridon Voinescu
Ce să faci, ah, ce să faci joia după-amiaza, într-un orășel cum e Piteștiul, ca să nu mori de plictiseală? Să te duci la Filarmonica lui Jean Dumitrașcu? Desigur. Asta dacă, în urbe, nu cântă orchestre mai mari. Și, cum joia trecută a fost ultima din lună, a fost cântare mare, chiar la două orchestre, una mai a dracu` decât alta, cu soliști care mai de care. Guriști, tromboniști, țipători, de toate. Unii au bătut toba, iar cei mai mulți, ca de obicei, au bătut câmpii. Noroc că nu s-au dat bilete pe bani, că era ditamai jalea.
Cum spuneam, joia trecută a fost atât ședință de Consiliu Local Pitești, cât și de Consiliu Județean. Fuck Filarmonica, Suleimanu` de la cinci, Dallasu` de la șase și everything else. Și, cu scuzele de rigoare pentru consilierii județeni care chiar vin la muncă acolo, declar, pe propria răspundere a celor implicați, că am retrăit senzația de a fi spectator sub cupola Circului Mare. Așadar, convins fiind că nu voi putea suporta fața de fată mare (cusută) a primarului viceprimar Cornel Constantin Ionică, am pătruns sub cupola sălii de ședințe a cîjî Argeș. Spectacolul s-a dovedit a fi unul tematic, dedicat, culmea, unui instituții de cultură. Mai exact, Teatrului Al. Davila. Și, vă jur, a făcut toți banii, mai ales că, după cum vă spuneam, a fost gratis.
Au fost validați, cu jurământ și sala în picioare, Gheorghe Bănică și Iulian Frățică. Vicele Dorin Mărășoiu a fost trecut, oficial, la economic. Știre care a născut, prin deducție, alta mai mare: că cel`lalt vice, Polexe, a rămas pe cultură. Mare lucru. Nimic însă, nimic nu a mai contat când a venit vorba de Teatrul Davila. Mai ales în fața consilierului Nicușor Diaconescu, ce a găsit de cuviință să folosească microfoanele instituției pentru a-și exprima propriile nemulțumiri, mai mult și, mai ales, mai puțin la obiect. Scandal și interes propriu, totul în fața camerelor avide ale televiziunilor. Scandalul nu a născut, însă, niciodată, ceva bun. În cazul de față, a născut un puseu de tensiune directorului Sevastian Tudor, puseu care l-a trimis direct la Spitalul Județean. Spre nefericirea (sper că nu!) consilierului județean, șeful instituției de cultură a supraviețuit atacului, revenind sub cupola circonsiliului județean pentru restul spectacolului. Nicușor Constantinescu s-a autodepășit. A aprins cercurile de foc, destinate sălbăticiunilor, dovedind astfel că este o fiară, le-a suspendat la înălțimi amețitoare ale stupizeniei, după care, în chiloți albi de balerină, a sărit grațios prin toate. Aplauzele furtunoase au fost știrbite însă de știrea că propriul său fiu lucrează la Teatru și este, probabil, nemulțumit de niscai chestii, neimportante, cum ar fi directorul instituției. Plus că trebuie o chitară bas, că trebuie un coregraf. Că trebuie alte chestii care nu aveau nicio legătură cu propunerea de hotărâre de pe ordinea de zi. Și tot așa, de s-a terminat și Las` Fierbinți și las` că o să vedem un circ asemănător și peste maxim o lună.
Nu am chiar nimic cu domnul Micușor. Nicușor, scuze. Însă totul, totul a fost pentru televiziuni, pentru public. Adică circ. Unde sunt propunerile de hotărâri, unde este munca în comisii? Unde este votul? Domnul Micușor a votat ”pentru” la majoritatea propunerilor pe care le-a criticat, în direct, în ședință. Domnul Micușor Constantinescu a făcut, joia trecută, un rol mare, mai mare decât ar putea să cuprindă bietul Teatru Davila. Atât de mare încât s-ar încadra perfect sub acoperișul înalt al unei alte instituții, de cultură mai mică, ce își are sediul în Șoseaua Ștefan cel Mare din Capitală. Prestația de consilier județean însă este de un simplu ”escu”. Nu degeaba îl cheamă Constantinescu. Să fie o trăsătură comună? Popescu, Ionescu…S-ar putea.
Cu stimă,
Spiridon (ufff) Voinescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea