Deputații colegiului Mioveni, cartonaș roșu la mitingul Dacia

Spiridon Voinescu.
Cristos a Înviat! Deși la o săptămână și ceva după sfânta Înviere a Domnului, urez, și eu, tuturor celor care ne citesc, așa cum este creștinește. Cum însă ziarul de față nu este unul de cumințenii și bune maniere, îmi permit, tot aici, sub mesaj, să și împung puțin.
Joia trecută, cel mai mare angajator al județului a adunat mii de oameni în centrul orașului Mioveni, spre a expune o nemulțumire și, totodată, un mare risc. Autostrada Pitești-Sibiu poate fi cheia cutiei Pandorei, motivul sau scuza celor de la Renault să migreze către țări cu economii mai stabile, șosele mai bune, salarii mai mici etc. Ceea ce guvernanții încă nu realizează este faptul că Argeșul, imediat după o eventuală închidere a Uzinei, va deveni un al doilea bazin Motru, o zonă fără industrie, fără nimic, o zonă a sărăciei. Aceasta este cruda realitate, Uzinele Dacia reprezintă, în momentul de față, coloana vertebrală a economiei județului.
Ei bine, guvernanților poate li se rupe, scuzată fie expresia. Ceea ce este și mai grav, cred, este faptul că și unor reprezentanți ai județului li se rupe deasemenea. La mitingul de joi nici un parlamentar nu a achiesat, dovedind (ne)apartenența la poporul care i-a votat. De unde absența? Parlamentarii PSD, probabil, neavând replică la dezinteresul propriului guvern. Parlamentarii partidului poporului demonstrând, și ei, că nu sunt nicidecum ai poporului. Ceilalți parlamentari ai județului au făcut, și ei, probabil cuprinși de spiritul Sărbătorilor Pascale, ce spune Popa! Iani… Popa.
L-am ales, aici, pe senatorul Ion Popa, numai pentru potrivirea de nume, așa că îl rog să nu mi-o ia în nume de rău. Însă, de Paște, cu steluță specială pentru parlamentarii colegiului Mioveni, chiar au făcut, toți, ce face Popa. Ce face, de obicei, în Argeș, și Iani Popa. Adică… mai nimic! Și, ca domnul senator să nu se simtă stingher, am să îi agăț, alături, într-o galerie imaginară a politicienilor-tablou, adică total nemișcați, pe Gheorghe Marin (da, chiar dacă nu vă sună cunoscut, domnia sa este deputat de Argeș), Daniel Constantin (da, chiar dacă vă sună cunoscut, domnia sa este deputat de Argeș, însă vă sună cunoscut de la alte treburi, care nu au nicio… treabă cu județul), Ionuț Elie Zisu (a plantat, e drept, un brăduț la ”luna plantării”, eveniment organizat de Direcția Silvică), Iulian Cristache - și mă opresc aici, din motive de spațiu, cu scuzele de rigoare pentru cei care nu au mai încăput.
Peste numai un an, luați aminte, oameni buni, peste numai un an vor fi alegeri. Și, cam din primăvara anului viitor, fundul domnilor parlamentari se va transforma, subit, în față! Cam de la Paștele viitor vor deveni, brusc, mai uscați, mai curați, mai miloși și mult mai atenți la problemele colegiului electoral. Uzinele Dacia vor redeveni vitale, cum și sunt, pentru economia județului și a țării. Vor împărți mici, că de ”mari” nu se pune problema, vor umbla cu pantofii lor de firmă prin colbul comunelor unde se va întâmpla ceva, orice, o panglică de tăiat, un bătrân de 100 de ani de aniversat. Vor merge peste tot cu un Logan sau un Duster, desigur. Vor fi în stare să se deplaseze pentru inaugurarea unui veceu defect, vor  fi în stare să taie o panglică făcută din hârtie igienică. Totul pentru ștampila din vară, după care, imediat, fața zâmbitoare se va transforma, pentru încă patru ani, în fund, Loganul în Jeep.  Oameni buni, nu am putea să le oferim acestor celebri inexistenți ai județului un mare ”nana”? Atenție, nu ”Nana”, cu n mare, ci nana! Nu moșie, că de asta s-au ocupat singuri, vă asigur, ci ”nana” la fundul acela, singurul pe care îl vedem între campaniile electorale!   
Concursul ”politicienii argeșeni au talent!” este real, poate mai real decât cel real de la televizor. Argeșenii trebuie să înțeleagă însă că, tot ca la televizor, exact așa cum spune Andra lu` Măruță, putem, și chiar trebuie, o dată la patru ani, să spunem și noi: ”Din partea mea, azi, ai un NU!” Dragi argeșeni, vă implor, nu mai copiați, la urne, din ”Romanța celei care minte” a lui Minulescu, ce spune: ”Eu știu că-ai să mă-nșeli chiar mâine/Dar fiindcă azi mi te dai toată/ Am să te iert. E vechi păcatul/Și nu ești prima vinovată”. Trebuie făcută, odată, distincția între dragoste și sex! Dragi argeșeni, oferiți și voi, parlamentarilor voștri, ceea ce și ei vă oferă. Și, vă asigur, ei nu vă oferă dragoste…   
Iani Popa – că încă mă simt dator – a acces, într-adevăr, în politica mare, fiind, în momentul de față, liderul grupului liberal din Senat. O demnitate serioasă, care însă nu îi încălzește cu nimic pe argeșeni. Pe argeșenii uitați de politicieni. Unii dintre cei pomeniți mai sus nu au acces niciunde, și nici nu vor mai accede, dacă ne vom aminti de activitatea și, mai ales, de inactivitatea lor. Oameni buni, de alegerile care se apropie, hai să nu mai facem ce spune popa. Să facem ce face Popa, cu p mare… de la domnul senator. Adică să nu facem, nici noi, mai nimic… în privința lor!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea