Se vinde Moara Domnească! Prețul de pornire este de aproape un milion de euro

Celebra moară a Pati Pan Mariano – proiectul de investiții finanțat cu fonduri Phare și dat în folosință în 2004, e  vândut în cadrul procedurii insolvenței firmei debitoare, care nu se vrea  în faliment, ci, iată, încearcă, în această etapă, o reorganizare  a activității. Singura firmă care a venit cu o ofertă de achiziție, până acum,  este Valmo Detal Construct Bascov, care oferă 4 mil. de lei pentru moara propriu-zisă, anexele,  terenul de peste 13.000 de metri pătrați si stația de epurare aferentă.

Moara Domnească este unul dintre  proiectele  implementate de cândva  profitabila Pati Pan Mariano, una dintre firmele  care au activat, cu succes, vreo 17 ani pe piața  locală, societate comercială intrată în insolvență, însă cu un plan de reorganizare  care s-o aducă înapoi la profitabilitate.
Primele probleme  pentru firma omului de afaceri Marian Ambrosie au apărut la începutul anului 2012, după terminarea investiţiilor, la capătul unei dezvoltări accelerate între 2006 şi 2011,  în contextul  unei crize financiare şi  a unei concurenţe neloiale pe piața de morărit și panificație. Pentru că omul de afaceri Marian Ambrosie chiar speră într-o  reorganizare,  după intrarea în insolvență,  creditorilor le-a fost prezentat un plan concret de reorganizare, asta în paralel cu reducerea, pe cât posibil, a valorii plăţilor curente,  fără oprirea activității șI fără disponibilizari.   Și tocmai în virtutea reușitei acestui plan de reorganizare, cunoscutul om de afaceri se vede nevoit să vândă, iată, Moara Domnească,  un activ cu capacitatea inițială de 50 tone/zi, acum aproape dublată,  în care s-au băgat sume consistente, într-un moment în care piața  prezenta  o cerere crescândă a produselor de morărit.  După  ce,  între 2007 și 2008, a  fost retehnologizată și adusă la capacitate de producție superioară, de 90 tone/zi  iat-o acum  în pragul scoaterii din patrimoniul Pati-Pan Mariano.
Comitetul creditorilor  Pati Pan Mariano, convocat de administratorul judiciar, a elaborat  chiar “o strategie de  valorificare  a activului Moara  Domnească” din patrimoniul debitoarei insolvente, aprobând recent un preț mimnim de vânzare de  4.075.000,  pentru acest activ .
Totul vine în contextul în care, în ianuarie 2015,  firma omului de afaceri Marian Ambrosie  a primit o oferă de achiziție a activului Moara Domnească (teren de 13.273  mp, construcții reprezentând moară, cu tot cu echipamente, și anexe, stația de epurare,  împrejmuirile,  parcarea, plus echipamentele).  Oferta a venit  din partea  SC Valmo  Detal Construct, prețul oferit de aceasta fiind de 4.000.000 lei, condițiile cumpărătoarei fiind ca plata să se facă  în două tranșe: 10%  din sumă, ca garanție de participare la procedura ce urmează să se organizeze pentru vinderea activului și  90% la termenul fixat  în documentația de licitație.
“Vă precizăm că suma de 4 milioane este valoarea toală pe care  dorim și putem să o achităm  indiferent dacă conține sau nu TVA“, se arată în oferta făcută de potențíalul cumpărător.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea