Grupul care controlează Turism Muntenia cere înlocuirea administratorului judiciar

# Acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la desemnarea, în instanță, a acestuia # Se schimbă schimbarea la Turism Muntenia?

Creditorii care au cerut, în repetate rânduri, schimbarea lichidatorului judiciar al S.C. Turism Muntenia, invocând, printre altele, suspiciuni legate  de prietenia lui Nicolae Ivănescu cu familia Motrun şi care  obținuseră, în sfârșit, înlăturarea Art Insolv de la cârma falimentului firmei debitore, sunt puși în fața unei încercări de înlocuire a administratorului numit de instanță.

11 dintre creditorii SC Turism Muntenia au convocat, pe 28 mai 2015 (prin publicarea în  Buletinul procedurilor de insolvență din 20 mai 2015) o nouă adunare a creditorilor debitoarei al cărei prim punct de pe ordinea de zi a fost “alegerea unui administrator judiciar  care să înlocuiască administratorul judiciar numit de judecătorul sindic.”
Asta după ce, în  ultima ședință publică din dosarul falimentului SC Turism Muntenia, instanța a decis: ”În temeiul art. 11 lit.e) raportat la art.22 alin.2 din Legea nr. 85/2006 înlocuieşte administratorul judiciar Art Insolv SPRL, începând cu data de 29.04.2015, cu administratorul judiciar Anteus Expert SPRL. Dispune achitarea onorariului administratorului judiciar Art Insolv SPRL, cu sediul social în Câmpulung, Şoseaua Naţională, nr. 179, jud. Argeş, în sumă de 6000 lei. Dispune comunicarea numirii noului lichidator judiciar”.
Altfel spus, cei 11, care, împreună, dețin peste 30% din  valoarea asumată a creanțelor declarate împotriva SC Turism Muntenia și-au propus să scape de noul administrator judiciar,  Anteus Expert SPRL, cel care a înlocuit firma de insovență  a lui Petre Motrun, Art Insolv SPRL.
Și au și făcut un prim pas în acest sens. Adunarea creditorilor s-a întrunit  la data stabilită  pentru  alegerea unui administrator judiciar care să-l înlocuiască pe cel  numit de judecătorul sindic.
“La adunarea creditorilor s-au prezentat  sau au trimis puncte de vedere  scrise un număr de 62 de creditori  din numărul total de 121 de creditori (...). Se propune alegerea unui nou administrator judiciar, respectiv Cabinet Individual de Insolvență Duca Alexandru (...) , care să înlocuiască pe administratorul  desemnat de judecătorul sindic, respectiv societatea profesională Anteus Expert SPRL”, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 996 publicat în data de 2 iunie 2015.
Printre creditorii care s-au opus  schimbării administratorului judiciar numit de judecătorul sindic se numără  ANF- DGRFP Ploiești și  Primăria Municipiului Pitești, care, de altfel, au și votat împotriva înlocuirii/alegerii  noului administrator judiciar propus, respectiv Cabinet Individual de Insolvență Duca Alexandru.

Managerul hotelului Argeș, de partea lui Nicolae Ivănescu

De partea cealaltă a baricadei se află  “nume grele” din  tabelul creditorilor SC Turism Muntenia, printre care: Nicolae Ivănescu,  Ilie Tomiță, SC DB Proiect, Anapat Comerț, Neo  Construct Industrial, Gheorghe Popescu, HR Eden 2007 SRL și alții.
Propunerea a primit suficiete voturi ca să treacă de adunarea creditorilor, doar că este contestată în instanță de tabăra adversă, care a invocat nelămuriri  și alte neajunsuri ale prodedurii de desfășurare.
“Abia a fost desemnat de instanță un administrator judiciar și acum vor să-l schimbe. Asta demonstrează disperarerea de a avea la cârma falimentului pe cine vor ei. Ședința trebuia prezidată de o persoană  votată conform art.16 din legea 85. Acest lucru nu s-a întâmplat. N-au dorit să întocmească procesul verbal în sală și ne-au chemat abia a doua zi după procesul verbal, la insistențele noastre.  Nu ni s-au prezentat motivele pentru care se dorește această schimbare a administratorului judiciar Anteus Expert SPRL cu un altul - Cabinet Individual de Insolvență Duca Alexandru. Ni s-a spus că motivarea o vom găsi la dosar. Domnul Duca Alexandru este nimeni altul decât fiul domnului Duca Ștefan, cel care a fost desemnat să evalueze SC Turism Muntenia”, spune  Constantina Florescu,  procuratorul unuia dintre  acționarii SC Turism Muntenia.

Anteus Expert nu e bun, că poate deranjează...

Reamintim că judecătorul sindic   a desemnat ca administrator judiciar al SC Turism Muntenia pe Anteus Expert SPRL în contextul în care mai mulți creditori solicitaseră, în repetate rânduri,  fostului lichidator judiciar al S.C. Turism Muntenia,  Art Insolv, un raport amănunţit asupra cauzelor care au dus la insolvenţa debitoarei. Magistrații îi puseseră în vedere acestuia din urmă să procedeze la inventarierea bunurilor societăţii debitoare și  la evaluarea bunurilor identificate în patrimoniu, pentru a se putea aprecia asupra unui eventual plan de reorganizare în completare la raportul cauzal în funcţie de ce se identifică fizic în patrimoniul debitoarei, în raport de evidenţele contabile, activele neidentificate şi să justifice modul în care au ieşit din patrimoniu şi ce s-a întâmplat cu eventualele sume care au luat locul bunurilor şi, de asemenea, să justifice creanţele, dacă au fost valorificate, dacă s-au făcut demersuri de valorificare a acestora şi să analizeze dacă există indicii privind fapte săvârşite cu intenție de fraudare, nebuloasa a rămas cuvântul de ordine în falimentul Turism Muntenia.  Creditorii  de bună credință  n-au aflat nici până la această oră  care sunt persoanele cărora li se poate imputa apariţia stării de insolvenţă a SC Turism Muntenia.
N-au aflat, pentru că de partea celor care au controlat  insolvența Turism Muntenia n-a existat interes în acest sens, pentru  că, odată scoase  la lumină aceste aspecte, judecătorul sindic ar dispune ca o parte a pasivului debitoarei să fie suportat de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă, prin folosirea bunurilor sau creditelor S.C. Turism Muntenia în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane, prin efectuarea de acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea debitoarei sau prin dispunerea, în interes personal, a continuării  unei activităţi care  să fi dus, în mod vădit, S.C. Turism Muntenia în situaţia  încetării de plăţi.
Falimentul S.C. Turism Muntenia va ajunge, din nou, pe masa magistraţilor, la jumătatea lunii iunie 2015.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea