La împlinirea a 12 ani, Piky, mascota Apă Canal 2000, a fost celebrat de mai mulți elevi ai școlilor argeșene

Societatea Apă Canal 2000 SA participă activ la educaţia copiilor în ceea ce priveşte rolul şi importanţa apei, folosirea raţională a acesteia, protejarea mediului înconjurător, respectul pentru natură. In acest scop, a fost  conceput Programul educaţional Piky, care a debutat în anul 2003. De atunci şi până în prezent au avut loc mai multe acţiuni la care au participat elevi din judeţul Argeş.
Așadar, de 12 ani, Piky, mascota societății Apă Canal 2000 SA, face parte din viața elevilor din Argeș implicați în diferite proiecte educaționale.
În acest sens, reprezentanții societății Apă Canal 2000 au ținut să-l celebreze și anul acesta pe Piky, la împlinirea a 12 ani, prin diferite acțiuni educaționale la care au participat elevi ai școlilor argeșene.
Elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Băbana, Şcoala Primară Slătioarele şi de la Asociaţia Orfanii 2003 – Centrul Social de Zi „Copiii de lângă noi“, au participat miercuri, 3 iunie, la activități educaționale și sportive, organizate de reprezentanții Apă Canal 2000 S.A. în Parcul Ștrand, sub titulatura, ,, Învăţăm şi ne jucăm cu Piky!”
Copiii participanți la aceste acțiuni au desenat pe asfalt diferite desene semnificative evenimentului pentru care au fost și premiați. După realizarea acestor desene, copiii au participat și la o monitorizare a apei, unde s-a determinat pH-ul, turbiditatea, temperatura și oxigenul dizolvat.
Pe urmă, copiii s-au mutat în zona Teatrului de Vară unde au fost organizate mai multe jocuri și acțiuni sportive.
La finalul acestei acțiuni, ca drept recompensă, toți copiii participanți la celebrare a 12 ani de existență a lui Piky, au fost plimbați gratis cu trenulețul din Parcul Ștrand.
Tot în acest sens, de a marca 12 ani de existență a lui Piky, reprezentanții Apă Canal au mai organizat în aceeași zi și o acțiune a porților deschise la Uzina de Apă Budeasa și Stația de Epurare Pitești, unde mai multe grupuri de elevi au putut să viziteze și să se documenteze despre serviciul acesta de furnizare a apei potabile.
Piky este mascota Societăţii Apă Canal 2000 SA  Piteşti şi reprezintă interfaţa programului educaţional derulat de aceasta. Piky  este un personaj sub forma unei picături de apă. Acesta a fost creat în anul 2003,data de 3 iunie 2003 fiind declarată de către societate drept zi de naştere a lui Piky.
Piky este picătura care ţine în degetul său mic viaţa planetei, viaţa fiecăreia dintre fiinţele şi plantele din univers.
Programul educaţional facilitează înţelegerea de către copii a eforturilor depuse de către societate pentru a asigura servicii la standarde europene. Scopul acestuia este dublu: pe de o parte, de a schimba cultura instituită la nivelul publicului vizavi de produsul „apă”, aceasta realizându-se prin educaţia privind modul de a fi receptivi faţă de resursa naturală „apă” şi faţă de produsul „apă”; pe de altă parte, programul educaţional contribuie la promovarea imaginii societăţii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea