Licitație uriașă atribuită de DGASPC firmei nepotului lui Constantin Nicolescu

# În plin scandal iscat de anchetele DNA la Direcția Copilului Argeș, pentru lucrări atribuite lui Zeus, firma de casă a fostului președinte al C.J. a câștigat o licitație uriașă

Instituția condusă, de foarte mulți ani, de Adrian Macovei, este consumatoarea, de foarte mulți ani, deasemenea, a jumătate din bugetul Consiliului Județean Argeș. Bani mulți, bani foarte mulți, cu un magnetism aparte pentru oamenii de afaceri ai județului, și nu numai. Suspiciunile că banii nu au fost cheltuiți tocmai după criterii legale au devenit evidente în urma declarațiilor și chiar a denunțului făcut la DNA de un specialist din interior.
„Dl Macovei mi-a solicitat să fac în fals un dosar de încredinţare a lucrării de reabilitare a sediului DGASPC Argeş către firma Zeus”, declara, pentru un ziar, recent, Daniel Rizu (foto), șef Serviciu Tehnic, Patrimoniu, Aprovizionare și Administrativ din cadrul DGASPC Argeș.
Buna relație a patronului firmei Zeus, Grigore Dobre, cu președintele de atunci al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, este de notorietate. Relație care, ajunsă în sfera afacerilor pe bani publici, a dat naștere la mai multe dosare de cercetare penală, dosare care i-au trimis, pe amândoi, în spatele gratiilor.
Ei bine, în plin scandal, presărat cu denunțuri și documente ridicate de către D.N.A., Direcția Copilului Argeș nu se sfiește să atribuie serviciul de catering pentru șapte unități din subordine firmei Ana Elite Services, firmă aparținând nepotului lui Constantin Nicolescu, Gabi Grigorescu.
Conform anunțului de atribuire, contractul trebuie să asigure achiziționarea de servicii de catering pentru beneficiarii celor șapte unități subordonate. Este vorba de prepararea, pregătirea și livrarea porției zilnice de hrană, n sistem de catering pentru beneficiarii instituționalizați în cele șapte unități beneficiare.
Valoarea estimată a valorii contractului a fost de aproape 7,5 miliarde lei vechi, sumă la care se adaugă  TVA. Au fost înregistraate, la sediul instituției, două oferte, câștigătoare fiind desemnată firma fiului sorei lui Constantin Nicolescu, S.C. Ana Elite Services S.R.L. Gabi Grigorescu, managerul firmei, a câștigat concursul subliciând, oferta pentru care ”s-a bătut palma” fiind de circa 6,5 miliarde lei vechi plus TVA. L.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea