Persoanele interesate pot depune dosarele pentru închirierea locuințelor noi, în cadrul corpului B de la Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni

În vederea soluţionării dosarelor privind repartizarea unei locuinţe cu chirie în cadrul corpului B de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, autoritatea publică din Mioveni a stabilit criteriile şi punctajele necesare (HCL nr. 24/31.03.2015).
Până în prezent au fost aprobate 21 de dosare (au fost depuse la sediul insituţiei 35, dar cei care constituie diferența nu au întrunit criteriile de acordare).
Pot beneficia de repartizarea unei locuinţe cu chirie, familiile sau persoanele care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
- Titularul cererii de locuinţă trebuie să fie major şi să aibă domiciliul pe raza oraşului Mioveni;
- Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei sale – soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia  să nu deţină şi să nu fi deţinut în proprietate o locuinţă, să nu fi înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe,  să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat, şi să nu fi deţinut în calitate de chiriaş o locuinţă din fondul locativ de stat şi au fost evacuaţi pentru neplata chiriei şi/sau a utilităţilor;
- Titularul cererii de locuinţă, împreună cu membrii majori ai familiei, trebuie să facă dovada că realizează venituri care le permit să plătească chiria şi cheltuielile comune aferente  locuinţei ce i se poate repartiza.
Dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite se va trece la o analiză pe baza unei liste de criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj.
În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă de la data efectivă a repartizării locuinţelor. În cazul în care departajarea nu se poate face nici în baza acestui criteriu, au prioritate solicitanţii care au punctajul cel  mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecţie socială (starea civilă+starea de sănătate actuală+venitul mediu net lunar pe membru de familie).

ACTE NECESARE PENTRU ÎNTOCMIREA DOSARULUI DE OBŢINERE A UNEI LOCUINŢE:
1. Acte de identitate (B.l./C.l.) ale solicitantului, precum şi ale tuturor persoanelor aflate în intreţinere, care locuiesc împreună cu acesta (copie);
2. Certificate de naştere ale titularului cererii şi copiilor aflaţi în intreţinere(copie);
3. Certificat de căsătorie, dacă este cazul (copie);
4. Declaraţie notarială pe propria răspundere (originala) din care să rezulte: • că solicitantul ori alt membru al familiei acestuia nu deţine sau nu a deţinut o locuinţă în proprietate; • că solicitantul nu beneficiază de alte venituri în afară de cele declarate; • numărul de persoane aflate în întreţinerea solicitantului;
5. Copie contract închiriere (dacă e cazul);
6. Copie certificat medical (dacă este cazul);
7. Adeverinţe de venituri în care să se menţioneze venitul net/lună (adeverinţe salariu, cupon pensie, şomaj);
8. Acte legal valabile care să ateste studiile solicitantului (copie);
9. Adeverinţă fisc pentru toţi membrii cu vârsta mai mare de 18 ani;
10.  Adeverinţă rol agricol pentru toţi membrii cu vârsta mai mare de 18 ani.
Alte acte pe care comisia de analiză le consideră necesare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea