Adrian Florea a pierdut prima bătălie cu așa-zisul grup de interese de la Astra

Din  aprilie 2015, Adrian Florea, acționar semnificativ la SC Astra Pitești, se chinuie să demaște o serie de acte presupus frauduloase – falsificare de înscrisuri și uz de fals – care ar fi avut loc la nivelul adunărilor generale ale acționarilor societății comerciale. Deși solicitarea sa adresată instanței (respinsă de magistrați, cu posibilitate de recurs, însă) se referă la suspendarea unei recente hotărâri AGA Astra, acuzațiile formulate de Adrian Florea vizezază nereguli suspectate la nivelul acestor adunări care ar fi fost săvârșite de mai bine de 7 ani încoace. 
Instanța a respins ca inadmisibilă cererea formulată de Adrian Florea şi Astra SA, privind suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Astra SA din 17 aprilie 2015. Acționarul semnificativ de la Astra a acuzat, fără izbândă, deocamdată, o serie de nereguli de care, din punctul său de vedere, s-ar face vinovați pârâții Dan Eugen Săndulescu (în nume propriu și ca mandatar al acționarilor Găvan Nicolae Florea, Ioan Dicu, Maria Burcea, Radu Alexe și Sandu Virgil), Marian Dobrescu, Ioan Dobre și Sevastian Dobre (acesta din urmă, în nume propriu și ca mandatar al altor doi acționari). Rămâne de văzut cum se va soluționa însă recursul. Cert că Adrian Florea e hotărât să pună pe tapet dedesubturile adunărilor generale ale acționarilor Astra din 2007 încoace.  Florea acuză fapte de întocmire în fals a unor înscrisuri prin care au fost consemnate adunări generale ale acționarilor S.C. Astra S.A. Pitești: “este vorba de pretinsele adunări generale ale acționarilor din anii 2007-2008, ale căror hotărâri au fost anulate pe cale judecătorească”. 
Membrii grupului ar fi îndeplinit, potrivit acuzaților lui Florea,  mai multe acte frauduloase în detrimentul Astra SA Pitești, în folosul  propriu al membrilor grupului și al societăților controlate de către aceștia, având drept consecință păgibirea patrimoniului societății Astra S.A cu sume exorbitante, de ordinul a milioane de euro.
Potrivit lui Florea, acțiunile de întocmire, în condițiile falsului intelectual, a  înscrisurilor prin care  se pretinde că au avut loc ședințe ale adunărilor generale în anii menționați,   dar și cea din aprilie 2015, ar fi  avut ca scop “crearea aparenței că membrii grupului au calitatea  de reprezentanți legali - administratori ai  SC Astra SA Pitești”.
Adrian Florea a formulat inclusiv o cerere de ordonanţă preşedinţială, în care solicită suspendarea Hotărârii AGA din aprilie 2015 consemnată prin înscrisuri falsificate în același scop, de data aceasta coroborat și cu intenția  obstrucționării aplicării Legii 151/2014, având în vedere că prin aplicarea acestei legi, s-ar restrânge aria activelor asupra cărora membrii grupului pot realiza acte frauduloase.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea