Alprom, firmă cu zeci de hectare de teren în Pitești, transformată de Chelu în chiriașă!

# Avocații lui Văsâi încearcă să demonteze actele ”meșterite” între firmele defunctului # Falimentul Alprom se judecă abia în septembrie # Autoritatea pentru Administrarea  Activelor Statului  și Finanțele Argeș așteaptă rapoartele de expertiză  care să facă lumină asupra creanțelor deținute de cele două  creditoare

Încă un impas în soluționarea  insolvenței Alprom.  Expertul pus să evalueze bunurile fabricii de mobilă  nu-și mai poate exercita atribuțiile pentru că .... nu se mai află pe lista experților contabili. Procesul stagnează, fiind în faza în care noului expert numit de instanță abia i-au fost  indicate obiectivele lucrării. Proba cu expertiză prin care urma să se facă lumină asupra creanței  Autorității pentru Administrarea Activelor Statului a fost amânată pentru 10  septembrie 2015, dată până la care ar trebui să fie gata raportul de expertiză.  Și Agenției Județene a Finanțelor Publice Argeș i-a fost admisă  proba cu expertiză contabilă  în cazul  creanței sale.

Doi dintre creditorii  Alprom, AJFP Argeș și AVAAS, au de așteptat până în septembrie  expertizele care să clarifice divergențele pe marginea sumelor cu titlu de creanță declarate împotriva  insolventei fabrici de mobilă. Magistrații au încuviințat proba cu expertiză contabilă vizând exclusiv creanţa AJFP Argeş cu următoarele obiective : “să se analizeze, în funcţie de actele depuse la dosar, creanţa AJFP Argeş,  să se indice cuantumul sumei,  să se analizeze dacă, parte din sechestrele aplicate de AJFP, au fost ridicate anterior deschiderii procedurii, şi în ce condiţii, să calculeze cuantumul debitelor curente neachitate de debitor pe perioade eşalonării”.
Din totalul revendicatla masa credală a Alprom de creditorii cândva competitivului  producător local, cel mai mare procent i-ar reveni Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş: 42,87%. Finanțele figurează în tabelul creanţelor  cu aproape 8 mil. lei (creanţe  garantate). Suma este justificată de 7 procese verbale de sechestru pentru  bunuri aparţinând fabricii de mobilă.
A doua pe listă în tabelul creanţelor este o sumă de 3,67 mil. lei revendicată de BCR, pentru un contract de ipotecă semnat în octombrie 2008,  creanţă garantată reprezentând 19,96% din totalul evidenţiat de administratorul judiciar al Alprom.  Și tot printre creanţele garantate - care totalizează 16,79 mil lei - se numără şi sumele  revendicate Easten European Finance, prin Raiffeisen Bank (solicitate în baza unor contracte de garanţie imobiliară  şi nu numai).
Lista creditorilor care așteaptă soluționarea procesului insolvenței  fabricii de mobilă e lungă.  Mulți dintre ei se mai zbat în instanță să demonstreze ilegalitățile comise în timp de gruparea Chelu - cea care, ani buni, a făcut legea în Alprom - către o altă firmă controlată tot de controversatul om de afaceri (decedat anul trecut, la scurt timp după condamnarea sa la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la M.A.I.”). SC Financiar Urban, spre exemplu,  așteaptă încă să se facă lumină în privința “modului fraudulos în care  conducerea S.C. Alprom S.A. a adus societatea în situaţia de a fi chiriaşă a Cibrosat S.A. pe spaţiul ce reprezenta unul din activele SC Alprom”. Reprezentanții Financiar Urban vor să  demonstreze că respectivul transfer a fost făcut în dauna Alprom, fără ca acţionarii să fie informaţi şi fără să existe o  hotărâre a AGEA cu privire la contractarea acestui împrumut, sau de înstrăinare de active ale SC Alprom.

Probe cu înscrisuri admise de instanță și schimbarea evaluatorului

Recent  a fost încuviințată proba cu înscrisuri pentru contestatorul SC Financiar Urban SRL, iar în ceea ce privește discutarea probei cu expertiză solicitată de administratorul judiciar în ce priveşte creanţa AVAS, aceasta  a fost amânată  pentru luna septembrie.
Până una-alta,  la Alprom a fost numit un alt  expert evaluator “Instanța a luat act de  cererea de înlocuire a expertului Georgescu Eugen şi constatând că acesta nu se mai află pe lista experţilor contabili, apreciază ca fiind un motiv întemeiat (…). Admite cererea expertului desemnat şi va dispune înlocuire acestuia cu Ilina Ionela, prin tragere la sorţi, precum şi transferarea onorariului. Se emite adresă către expertul nou numit, în vederea efectuării lucrării, cu indicarea obiectivelor lucrării, precum şi către Biroul de Expertize cu privire la transferul onorariului. Prorogă discutarea probei cu expertiză , în ce priveşte creanţa AVAS. Acordă termen de judecată în vederea efectuării raportului de expertiză. Amână judecarea cauzei la 18.06.2015”,  se arată în ultima încheiere de ședință din acest dosar. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea