”Florin Tecău nu merită funcția de președinte!”

# Vicepreședintele PSD Argeș, Dan Manu, cară pumni politici președintelui C.J. Argeș, Florin Tecău

Deși alegerile locale și parlamentare se apropie cu pași repezi, organizația județeană a PSD este mai scindată decât oricând. Niciodată în istoria partidului nu au existat atâtea tabere și bisericuțe și, mai ales, niciodată liderii celui mai puternic partid din Argeș nu și-au aruncat, în mod public, acuze și chiar invective. Totul a început după condamnarea lui Constantin Nicolescu, lider politic ce a condus, cu mână de fier, organizația județeană a PSD. Lucrurile au stat bine și în interimatul lui Tudor Pendiuc, DNA trimițându-l însă, și pe acesta, la ”beciul domnesc”. Lucrurile păreau intrate pe un făgaș normal după alegerea lui Florin Tecău în fotoliul lăsat liber de Nicolescu, cel de președinte al CJ Argeș. Florin Tecău a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, președinte al organizației PSD Argeș. Scandalul sexual în care a fost implicat i-a adus, la scurt timp, pierderea șefiei politice. Iar acum, cu numai un an înainte de alegeri,  colegii din Consiliul Județean îi coc debarcarea din funcția de șef al instituției.

Dan Manu: ”Eu trebuie să mă raportez la un model apropiat modelului Șerban Valeca. În niciun caz ceea ce mi-a oferit domnul Tecău. Eu nu pot să îl votez”

Invitat, săptămâna trecută, la Absolut TV, la emisiunea Dialoguri Politice, vicepreședintele PSD Argeș, medicul Dan Manu, a atacat direct la baionetă poziția deținută de Florin Tecău. Acuzele aduse de acesta i-au neliniștit și chiar șocat până și pe colegii de partid.
Dan Manu: ”Eu nu am absolut nimic cu el. E cadru didactic universitar, sunt și eu cadru didactic universitar. L-am rugat să vină să facem echipă. N-a vrut. Face echipă cu domnul Gentea, face echipă cu ceilalți în speranța că va fi ales în conferința județeană pentru un mandat de președinte de partid. Eu cred că este dreptul domniei sale, din mintea domniei sale să facă acest lucru, dar eu cred că cei care vin în conferința județeană trebuie să știe pe cine aleg. Ne merităm soarta cu toții în funcție de ceea ce dorim să facem cu această organizație județeană a PSD.”
Șeful consilierilor județeni, doctorul Dan Manu, a confirmat existența a cel puțin două tabere în sânul PSD. Una dintre acestea îi are ca exponenți de frunte pe Florin Tecău, actualul președinte al CJ Argeș, alături de care s-a poziționat, ca susținător fervent, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea. Cea de-a doua tabără este constituită de grupul consilierilor județeni ai PSD: ”noi, cei care am zis stop cadru domnul Tecău pentru ceea ce ai făcut dumneata pe facebook și pe erotic-virtual. Nu e cazul să ne mai reprezinți. Și totul se revarsă împotriva noastră.” a mai declarat Dan Manu.
Consilierul județean Dan Manu exclude ipoteza unui vot pentru Florin Tecău: ”Dacă va candida Șerban Valeca, fără discuție îl voi vota și îl voi recomanda celor care au încredere în mine să facă acest pas, pentru că îl știu foarte bine, și valoarea trebuie respectată și trebuie promovată. Dacă nu se înscrie domnul senator, pentru că este opțiunea domniei sale, eu trebuie să mă raportez la un model apropiat modelului Șerban Valeca. În niciun caz ceea ce mi-a oferit domnul Tecău. Eu nu pot să îl votez.”

Dan Manu: ”Domnul Tecău a sunat - domnul Nicolescu era cu mașina CJ la București - și a cerut șoferului să aducă bonurile și mașina. Un lucru execrabil…”

Acuze grave au fost formulate de Dan Manu și privitor la relația pe care Florin Tecău a avut-o cu fostul șef de partid și de instituție, Constantin Nicolescu. Acesta a relevat faptul că actualul lider al CJ nu s-a sfiit să calce pe cadavrul politic al mentorului său și, cu o grabă ieșită din comun s-a instalat în fotoliul care încă păstra amprenta actualului deținut de la Colibași.
Dan Manu: Domnul Nicolescu ne-a susținut, politic, pe toți. Domnul Tecău – nici nu ieșise ordinul de prefect privind suspendarea domniei sale – a sunat, domnul Nicolescu era cu mașina CJ la București, și a cerut șoferului să aducă bonurile și mașina. Un lucru execrabil. Un lucru care nu se face. Domnul Tecău a fost vicepreședinte, ani buni, al domnului Nicolescu. Dânsul nu închega două cuvinte în prezența domnului Nicolescu, de teamă să nu greșească. Mai mult decât atât. L-am ales, i-am dat prerogative de președinte interimar. A doua zi, urc la etajul 4. Când am ieșit din lift, în stânga era camera prin care se intră în cabinetul președintelui. Acolo scria Florin Grigore Tecău. M-am cutremurat. Deci nu a așteptat nici 24 de ore de când a fost ales interimar și a venit direct în cabinetul  președintelui titular, nefiind ales, ci numai cu prerogative de interimar și a modificat toate acestea. Sunt gesturi care spun multe… Așa ceva nu se face față de oamenii care te-au format, care te-au ajutat în viață… Florin Tecău nu merită funcția de președinte!”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea