Romii din Costești au blocat din nou conturile Primăriei Băbana

# Bebe Ivan (foto), primar Băbana: ”Am facturi de plătit și zero lei în toate conturile…” # Bebe Ivan: ”Ceva nu e curat aici, dar vă spun că nu rămâne așa, oamenii ăștia (D.N.A., PARCHET, D.I.I.C.O.T.) se apucă și de ei…”

Războiul dintre Primăria Băbana și firmele romilor din Costești este unul, deja, de anduranță. Pentru facturi nedecontate de Primărie, datorită faptului că nu au respectat, atunci când au efectuat săpăturile de șanțuri, prevederile legale, romii încearcă toate chichițele și lacunele legislative pentru a pune

mâna pe bani. Au cerut falimentul Primăriei, s-au judecat la instanțele civile și comerciale. Dacă au pierdut în instanță, au vândut creanța altor firme, care au luat-o de la capăt. Cu răbdare și perseverență, demne amândouă de cauze mai bune, au reușit iată, să blocheze conturile unei primării și așa sărace și care, culmea, se confruntă, în momentul de față, cu mari probleme în alimentarea cu apă, alunecări de teren și altele.
Bebe Ivan, edilul șef din Băbana:  ”Romii s-au dus la Finanțe, iar Finanțele mi-au indisponibilizat 320.000 de lei, bani pentru investiții. Ne-au rămas numai banii de salarii. Am facturi de plătit, am însă zero lei în toate conturile. M-am certat cu cei de la Finanțe, am fost la Consiliul Județean, nu știu ce să mai fac. Romii merg și ei la Consiliu, vin mulți, îi vezi la cafea, la Sara. Eu nu îmi permit, că e scumpă cafeaua și apa în centru, ei da… Am cerut, în instanță, anularea actului notarial prin care acești romi au cesionat creanța. La cine credeți că a ajuns, prin tragere la sorți, dosarul? La doamna Bărbulescu. Mai departe, sunt două termene. Este pus un termen, apoi un altul la două zile. Pentru că, la primul termen care s-a tras la sorți, doamna Bărbulescu era în concediu. S-au închinat și avocații, au spus că nu este normal.”


# Redactor: Știu că ați formulat și o plângere la D.I.I.C.O.T., pentru grup infracțional organizat și criminalitate economică. Ce s-a întâmplat cu cercetările?
Bebe Ivan: ”DIICOT-ul a declinat competența la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Ne-a chemat un domn procuror acolo și ne-a întrebat cum au putut să înceapă lucrările (romii, n.r.) fără ordin de începere a lucrărilor. Le-am arătat că nu au acte, s-a lămurit. Doar că, unde pierd procesul, se duc la alt notar și vând creanța… Noi am dat în judecată notarul, dar a ajuns la… doamna Bărbulescu. Iar la doamna Bărbulescu! Al patrulea dosar la doamna Bărbulescu! Chiar așa, din 50 de judecători, ajunge numai la dânsa? Mai mult, noi am formulat cerere de recuzare. Ne-o respinge. Face și dânsa cerere de recuzare, care i se respinge. Apoi, chestia cu cele două termene la două zile. Primul, la alt judecător, care a făcut cerere că pleacă în concediu. Al doilea, la dânsa.”

Edilul din Băbana s-a arătat îngrijorat datorită blocajului financiar prin care trece: Am probleme mari cu banii. Zero lei. Am de asigurat o cofinanțare, trebuie să fac un puț de mare adâncime, pentru că sunt probleme cu asigurarea apei în comună, avem o alunecare de teren. E greu, cu zero lei în conturi… Ceva nu e curat aici, dar vă spun că nu rămâne așa, oamenii ăștia se apucă și de ei…
Primarul se referea la organele statului, la DNA, DIICOT și Parchet când spunea ”oamenii ăștia”. Nu am reușit să ne dăm seama despre cine era vorba în expresia ”se apucă și de ei”: despre romi, notari, executori sau despre cei care învârt cu mare exactitate mașina de repartizat aleatoriu dosare la Tribunal. Probabil era vorba de toți…
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea