Licitație de peste un milion de euro pentru extinderea canalizării la Șuici

Constructorii din Argeș sunt cu ochii ațintiți spre nordul județului, mai exact spre comuna Șuici, unde primăria a postat, săptămâna trecută, un anunț de licitație pentru extinderea sistemului de canalizare. Surpriza a constat în dimensiunile acesteia, lungimea prevăzută a sistemului fiind de aproape 18 km., asta în condițiile în care la Șuici mai funcționează deja câțiva km. de canalizare. De asemenea, interesul a crescut la vederea sumei, una deloc de neglijat: peste 53 miliarde lei vechi.
Obiectul procedurii îl constituie extinderea sistemului de canalizare satele Șuici și Rudeni din comuna Șuici județul Argeș - execuție rețele de canalizare; - execuție stații de pompare a apei uzate; - execuție subtraversări, cămine; - refacere sistem rutier. Realizarea a 17,88 km de rețele de canal. Ponderea cheltuielilor diverse și neprevăzute reprezintă 9,18525% din valoarea estimată a contractului. Suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute este de 451599 lei fără TVA.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 5,368,171 RON, sumă la care se adaugă TVA
Criteriul de atribuire este cel al prețului cel mai scăzut
Data limită de depunere a ofertelor este 25.08.2015, orele 12:00, iar data și ora deschiderii ofertelor: 25.08.2015, orele 13:00.

Iatagan Constantin (foto), primarul comunei Șuici:
”Este vorba de o aprobare pe care am primit-o, de la Guvernul României, pe Ordonanța nr. 28. Noi, din fonduri proprii, nu am fi reușit nicidecum să susținem o asemenea investiție. Lucrările de alimentare cu apă sunt aproape finalizate, se muncește de aproape 3 ani. Acum, intrăm pe canalizare. Exinderea rețelei va deservi 400-500 de familii. Este vorba de aproape 18 km. de rețea. Avem, în momentul de față, circa 5 km. de rețea de canalizare funcțională, iar oamenii sunt mulțumiți, deși plătesc ceva mai mult. Oamenii vor canalizare. La fel a fost și cu gestionarea deșeurilor. Inițial, s-a crezut că nimeni nu va plăti 3,5-4 lei pentru ridicarea gunoiului. Acum plătesc, oamenii s-au conformat. Nu mai putem deversa în drum, nu mai putem arunca în șanț. Suntem în 2015, suntem cetățeni europeni și trebuie să ne aliniem, și noi, la standardele europene”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea