Locuitorii comunei Moșoaia vor beneficia de una dintre cele mai mari și moderne stații de înmagazinare a apei din județ

Pentru comuna Moşoaia, introducerea reţelei de canalizare reprezintă un pas important în procesul de dezvoltare a infrastructurii, fiind practic singura utilitate de interes public care mai lipsea. Pentru primarul Florea Ene, acest proiect reprezintă încă o promisiune pe cale să fie îndeplinită şi satisfacţia de a le oferi celor care i-au acordat încrederea condiţii de trai cât mai aproape de standardele civilizaţiei moderne. Împreună cu domnul primar am făcut un tur al localităţii, pentru a vedea cum decurg lucrările.

# Domnule primar, în ce stadiu se află lucrările la proiectul de apă şi canalizare?
- Având în vedere că lucrările au debutat la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, zic că stăm destul de bine. Lucrările au început ceva mai târziu decât ne-am fi dorit din cauza procedurilor greoaie ale licitaţiei şi din cauza contestaţiilor care păreau că nu se mai termină. În fine, licitaţia s-a terminat cu bine şi mă bucur că am reuşit să demarăm acest proiect în primăvară, pentru a se putea lucra pe parcursul întregii veri şi în toamnă. Lucrările au avansat deja binişor, avem chiar zone în care s-a finalizat introducerea conductelor - cum este Mustăţari - şi în care se apropie de finalizare - la Hinţeşti spre exemplu.

”Am început deja să lucrăm la proiectul pentru realizarea celei de-a doua etape a canalizării în satele Moşoaia, Bătrâni, Ciocănăi, Lăzăreşti şi Lunga Lăzăreşti”

# În ce alte zone se va continua implementarea acestui proiect?
- Etapa I a proiectului presupune introducerea reţelei de canalizare şi modernizarea reţelei de apă în toată zona de la adăpostul de câini până spre Piteşti. Nu ne vom opri însă aici, pentru că am început demersurile pentru continuarea proiectului şi în celelalte sate ale comunei. În acest sens, ţin să îi anunţ pe locuitorii comunei că am început deja să lucrăm la proiectul pentru realizarea celei de-a doua etape a canalizării în satele Moşoaia, Bătrâni, Ciocănăi, Lăzăreşti şi Lunga Lăzăreşti pentru sesiunea de programe cu finanţare europeană 2014-2020, tot în parteneriat cu Apă Canal.
# Mărturisesc că, dintre toate lucrările aflate în momentul de faţă în desfăşurare, cea mai impresionantă mi s-a părut cea prin care se realizează staţia de înmagazinare a apei. Ce v-a determinat să includeţi această investiţie pe lista priorităţilor în proiectul derulat în parteneriat cu Apă Canal?
- Acum cinci-şase ani când s-au pus bazele acestui proiect, am insistat foarte mult să se construiască o staţie nouă de înmagazinare a apei în Moşoaia, pentru a rezolva odată pentru totdeauna problemele legate de presiunea apei din reţea, dar şi cele privind calitate apei. La momentul actual, gospodăriile din Moşoaia sunt alimentate cu apă de la staţia de pompare din cartierul Trivale, care este foarte veche, iar conductele nu fac faţă unei presiuni ridicate. Apoi, conductele fiind foarte vechi, au un anumit grad de uzură care afectează calitatea apei. În momentul în care noua staţie va deveni funcţională, aceasta va fi alimentată de la un alt complex de înmagazinare şi repompare din Piteşti, cel din Războieni, mult mai modern şi cu o capacitate mult mai mare. Noua staţie de înmagazinare a apei din comuna noastră va rezolva problemele legate de furnizarea apei în satele Moşoaia, Hinţeşti şi Smeura, mai ales că se construieşte într-una din cele mai înalte zone din localitate. Acesta a fost unul din principalele motive pentru care am ales această locaţie pentru am- plasarea rezervoarelor de apă.
# În timp ce vizitamşantierele comunei, mi s-a părut la un moment dat că ceva vă nemulţumeşte. În mod normal ar trebui să fiţi pe deplin mulţumit că un proiect de asemenea anvergură se implementează în localitatea pe care o conduceţi.
- Dincolo de beneficiile pe termen mediu şi lung pe care acest proiect le aduce comunităţii din Moşoaia, există într-adevăr şi consecinţe nedorite, dar care pur şi simplu nu pot fi evitate. Fiind vorba despre o lucrare complicată, pentru introducerea conductelor a fost nevoie ca în unele zone să se spargă asfaltul. Şi asta pentru că pe aceeaşi parte a străzii mai există şi conducta de gaze, în vreme ce pe cealaltă parte se află reţeaua de apă. Credeţi-mă că mă doare sufletul să văd cum se strică drumurile pe care le-am asfaltat! Drumul de la Hinţeşti, de exemplu, făcut acum vreo opt ani, ar mai fi rezistat încă 10 ani pe puţin. Atât de bine a fost realizat. De când cu lucrările, nici nu îmi vine să mai trec pe acolo! Dar nu avem ce face, mergem înainte. O localitate care are toate utilităţile asigurate beneficiază de toate premisele pentru o dezvoltare rapidă, din toate punctele de vedere. Acesta este şi principalul motiv pentru care în ultimii doi ani nu am mai investit atât de mult în asfaltări. Nu avea rost să băgăm bani în modernizarea drumurilor, pentru ca apoi muncitorii să fie nevoiţi să le spargă pentru a introduce conductele.

(sursa: Buletinul comunei Moșoaia)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea