Expoziție modulară itinerantă și lansare de carte dedicate lui Corneliu Coposu, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

În perioada 17-21 august 2015, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a găzduit expoziția modulară itinerantă „20 de ani fără Corneliu Coposu”, organizată de Asociația Creștin-Democrată „România de Mâine”, condusă de Mircea Mureșanu, în parteneriat cu Fundația „Hanns Seidel” România. Evenimentul a stat sub semnul comemorării a 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu și a dorit să aducă în atenția opiniei publice personalitatea lui Corneliu Coposu.
Această expoziție itinerantă a fost deja organizată anul trecut, în cadrul Centenarului Corneliu Coposu, la Biblioteca Națională a României din București, cu ocazia „Nocturnii Bibliotecilor”; la Biblioteca Județeană Timiș, la Bastionul Terezia, Secția de Artă „Deliu Petroiu”; în foaierul sălii de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad și la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, și anul acesta, în cadrul expoziției „20 de ani fără Corneliu Coposu”, la Primăria Curtea de Argeș, la Ateneul Popular din Focșani, la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”, la Memorialul Victimelor Comunismului și Rezistenței din Sighetul Marmației  și la Muzeul Județean Satu Mare.
Vernisajul expoziției a avut loc luni, 17 august, de la ora 17.30, în holul Bibliotecii Județene, fiind urmat de lansarea cărții „Generația care și-a făcut datoria” (Editura ”Din Condei”, București, 2015), scrisă de Barbu Pițigoi, fost deputat de Argeș, din partea PNȚCD. Autorul acestei lucrări prezintă, în acest volum, fapte la care a participat direct, la care a fost martor sau care i-au fost povestite de către cei care au luat parte la evenimentele agitate din perioada 1989-1990 și care descriu cu mare acuratețe viața politică a PNȚCD în perioada de început.
Invitații speciali ai acestui eveniment  au fost: George Rizescu, fost deținut politic, Ion Dumitru, veteran de război și fost deținut politic, Aureliu Teodorescu, fostul prefect al județului Argeș.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea