S.C. Jud Pază şi Ordine AG, concurenta Serviciului Public Judeţean de Pază şi Ordine. Care trebuie și care este maşinărie de partid!?

# Deşi are o cifră de afaceri uriaşă în 2014, 39 de miliarde lei vechi, firma Consiliului Judeţean Argeş, administrată de Ion Mînzînă a înregistrat un profit de nici un miliard de lei vechi
În anul 2011, Consiliul Judeţean Argeş a luat hotărârea de a înfiinţa un SRL, o firmă care să se ocupe cu paza şi ordinea obiectivelor publice, S.C. Jud Pază şi Ordine AG S.R.L. Deşi Consiliul Judeţean Argeş deţinea un serviciu în acest sens, Serviciul Public Judeţean de Pază şi Ordine, reprezentanţii acestuia au luat hotărârea să mai înfiinţeze o firmă de pază, motivând apariţia unei ordonanţe de urgenţă care prevedea ca Serviciul Public Judeţean de Pază şi Ordine să cuprindă doar un număr de 128 de salariaţi, cifră care, în realitate, se pare că era depăşită. Drept urmare, la iniţiativa preşedintelui de la acea vreme,  Constantin Nicolescu, s-a concluzionat că este necesară înfiinţarea unei astfel de societăţi la care Consiliul Judeţean va veni cu un aport de capital în valoare de 100.000 lei prin intermediul Serviciului de Pază şi Ordine condus de Ion Mînzînă, vicepreşedinte PSD Argeş.

Ion Mînzînă, bucurându-se de funcţia înaltă pe care o deţinea la nivelul PSD a reuşit să infiltreze noua societate a Consiliului Judeţean în mai multe primării din judeţ conduse de primari PSD. Astfel că societatea S.C.Jud Pază şi Ordine AG a cunoscut un trend brusc ascendent încă de la înfiinţarea acesteia, în ceea ce priveşte cifra de afaceri.
Încă din anul 2012, această societate a înregistrat cifre de afaceri frumoase, peste 15 miliarde lei vechi, spre invidia firmelor cu capital privat care se întrebau cum de această societate reuşeşte să se impună pe piaţă şi ei, cu dotări mult mai înalte, nu reuşesc.
Şi anul trecut această societate a înregistrat o cifră de afaceri imensă, peste 39 de miliarde lei vechi, dar, din păcate, aceasta nu s-a tradus şi într-un profit pe măsură. La această imensă cifră de afaceri, societatea Consiliului Judeţean Argeş abia a înregistrat un profit de aproape 800 de milioane lei vechi, o cotă de profit destul mică raportat la fluxul de bani care a trecut prin această societate. Desigur, sunt firme cunoscute din Argeș care fac cifre de afaceri duble sau chiar triple, și un profit identic sau mai mic decât cel luat în discuție, însă acolo este vorba de interese și proceduri la limita legii, ba chiar mult în afara acesteia, în unele cazuri.
De o sustragere de la plata impozitelor sigur că nu putem vorbi, în cazul de faţă, având în vedere că este o societate a statului, dar putem să bănuim că este vorba de un management defectuos sau, de ce nu, de o maşinărie de partid, cu numeroşi angajaţi, membri de partid, având în vedere că administratorul acestei societăţi, Ion Mînzînă, deţine o funcţie înaltă în PSD Argeş.

Cumul de salarii simțite, foarte simțite chiar:  Ion Mînzînă, omul care ,,suge la două ţâţe” ale Consiliului Judeţean Argeş, a câştigat în 2013 peste 70 de milioane lei vechi lunar

Deşi în anul 2011 s-a înfiinţat societatea S.C. Jud Pază şi Ordine AG care a preluat atribuţiile Serviciului Public de Pază şi Ordine Argeş condus de acelaşi om, Ion Mînzînă, acest serviciu, aşa cum era normal, nu a fost desfiinţat, odată cu apariţia acestei firme.
Chiar dacă nu mai este eficient, odată cu apariţia acestui S.R.L., acest serviciu nu a fost desfiinţat probabil din motive strict individuale. Un exemplu în acest sens îl reprezintă chiar Ion Mînzînă, directorul general al acestui serviciu, care încasează lunar o sumă frumuşică de bani, peste 40 de milioane lei vechi, numai de la această instituţie care nu mai are nicio utilitate pentru populaţie.
Totodată, acelaşi Ion Mînzînă, mai este remunerat regeşte şi de societatea Consiliului Judeţean Argeş, S.C. Jud Pază şi Ordine AG, unde deţine funcţia de administrator şi de unde încasează lunar suma de peste 30 de milioane lei vechi chiar dacă performanţa societăţii nu este una tocmai bună, având în vedere profitul foarte mic raportat la cifra de afaceri uriaşă.
Aşadar, conform declaraţiei de avere a lui Ion Mînzînă pe anul 2013, acesta a încasat lunar de la Consiliul Judeţean Argeş, din cele două părţi, suma de peste 70 de milioane lei vechi.
Lucian GHERGUŞ

Click AICI pentru a vizualiza DECLARAȚIA DE AVERE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea