Problema câinilor fără stăpân, aproape rezolvată în Piteşti

# În aproximativ doi ani au fost colectaţi, de pe străzile Piteştiului şi din comunele învecinate, 6012 câini, fără a se eutanasia vreunul
Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de tragicul eveniment care i s-a întâmplat lui Ionuţ, băiatul din Bucureşti care a fost omorât de un câine, aparent fără stăpân, în urmă cu doi ani!? Însă eu am dorit să încep acest material cu pomenirea lui, eroul, aş putea spune, căzut pe câmpul de luptă al neglijenţei autorităţilor.
În urmă cu doi ani, Ionuţ a fost muşcat de un câine maidanez într-un parc din Bucureşti, în urma căruia a şi decedat. Acest caz a fost lung timp dezbătut de

toată presa din România, fapt care a făcut să trezească şi reprezentanţii administraţiei locale din somnul indolenţei greu abătut peste ai noştri conducători. Aşa se face că şi reprezentanţii Municipiului Piteşti şi-au dat seama de pericolul pe care îl reprezintă câinii maidanezi lăsaţi liberi pe străzi şi au pregătit un plan de atac, încă din toamna anului 2013, după nefericitul incident cu Ionuţ.
Astfel  că, în luna noiembrie a anului 2013, Serviciul de gestionarea câinilor fără stăpân a fost preluat de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului din Municipiul Piteşti, condus de Constantin Zichil, şi a început o campanie puternică de colectare a câinilor fără stăpân din Piteşti. În ultimele două luni ale anului 2013 au fost colectaţi 670 de câini.
În următorul an, adică în anul 2014, angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului din Municipiul Piteşti au reuşit să colecteze un număr record de câini de pe străzile Piteştiului, 3383, dar tot în acelaşi an au mai apelat la serviciile acestora şi comunele limitrofe şi astfel au fost colectaţi în total 3913 câini, în anul 2014.
Anul acesta, în Piteşti, până în momentul de faţă s-au colectat 1200 de câini reuşind, cel puţin teoretic, ca Piteştiul să nu mai aibă câini fără stăpân pe străzi. De menţionat este faptul că din tot acest număr, 6012 câini colectaţi în  tot acest timp, nici unul dintre  aceştia nu a fost eutanasiat.
Toţi aceşti câini au fost adoptaţi de către iubitorii de câini din Germania.

Societatea CFR Călători răsuflă uşurată: s-au înmulţit numărul pasagerilor. Cornel Ionică: ,,Am înţeles că se aduc câini cu trenul”

Aşadar, în urma tuturor acestor acţiuni, Piteştiul, la ora actuală, nu mai are câini fără stăpân, cel puţin, teoretic, susţine viceprimarul Municipiului Piteşti, Constantin Ionică.
Ionică spune că în ciuda tuturor eforturilor de a scăpa de câinii fără stăpân, această problemă reapare de la o zi la alta datorită câinilor aduşi de prin alte părţi, chiar şi cu trenul, susţine viceprimarul Ionică.
,,Teoretic Piteștiul este oraşul fără câini, dar nu este chiar așa. Am înțeles că se aduc câini cu trenul, prin tot felul de mijloace. Dar nu a fost prins nimeni care aducea câini în Pitești. Dacă vor fi prinși aceștia riscă 400 de lei amendă și chiar dosar penal”, a precizat Cornel Ionică.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea